Kesälomalle!

Toukokuuhun tiiviin opiskelun piristykseksi oli kertynyt useampia tapahtumia.

KORIPALLO-TURNAUS 8.5.2013

Koripallo on suosittu sisäpallopeli koulullamme. Hyvissä ajoin keväällä oppilaat suunnittelivat joukkueet ja alkoivat hioa pelitaitoja ja – taktiikkaa Tohmajärvellä pelattavaa ”koristurnausta” varten. Hyvinhän ne meidän oppilaat siellä pelasivatkin; muiden sijoitusten lisäksi voitot tulivat 3-4 luokan tytöille ja pojille ja luokassa päästiin viettämään mitalijuhlia.

Sijoitusten arvoa ei vähentäne se, että Tohmajärvellä on vain kolme alakoulua ja näin myös joukkueita vähemmän kuin menneinä vuosina.

TULEVAT EKALUOKKALAISET TUTUSTUMASSA KOULUUN 16.5.2013

Ensi syksynä koulu-urakkansa aloittavat esikoululaiset kävivät tutustumassa tulevaan opinahjoonsa. Innostuneen jännittyneenä ”eskarilaiset” odottavat koulun alkamista sitten syksyllä aurinkoisen kesän jälkeen. Nyt keväällä tutustuttiin koulun tiloihin ja henkilökuntaan sekä tuleviin oppiaineisiin. Arja-open johdolla nykyiset 1-2 luokkalaiset esittivät jokaisesta tulevasta oppiaineesta käytännön esimerkin; luettiin aapista, tehtiin laskuja taululle, kopiteltiin pallolla, ”tehtiin käsitöitä” ym. Pari tuntisen tutustumistuokion päätteeksi ”eskarilaiset” ruokailivat koululaisten tapaan.

TEATTERIRETKI JOENSUUHUN 20.5.2013

Kaikki koulun oppilaat pääsivät tänä keväänä retkelle, joka suuntautui oman kunnan ulkopuolelle. 1-5 luokkalaiset pääsivät Joensuuhun katsomaan Kaupunginteatterin esittämän Risto Räppääjä ja pakastaja-Elvi. Useille oppilaille juonikäänteet olivat tulleet tutuiksi jo kirjasta, mutta oikeiden näyttelijöiden ja upeiden ääni- ja valotehosteiden avulla nähty teatteriesitys oli mukaansa tempaava. Välillä jännittävissä kohdissa tunnelma oli liiankin jännä, melkein pelottava! Mutta onneksi kaikki kuitenkin päättyi esityksessä onnellisesti ja Elvin epämääräisille puheluille ja hiippailuille löytyi rehellinen selitys.

Lähdössa Joensuuhun.

Lähdössa Joensuuhun.

Ruokailemassa kävimme Pizza-Raxissa ja kylläpä siellä tarjottiin hyvää pizzaa, pikkunakkeja ja – pyöryköitä, salaattiaineksia unohtamatta! Jälkiruokaa kuitenkin odotettiin malttamattomana ja pehmisjätskihän se kruunasi ruokailutuokiomme. Jätski maistui helteisenä päivänä!

Ruokapaikan edustalla

KUUDESLUOKKALAISTEN HELSINGIN KEVÄTRETKI 21-22.5.2013

Kun nuoremmat oppilaat olivat maanantaina Teatteriretkellä, lähtivät kuudesluokkalaiset muiden Tohmajärven kuudesluokkalaisten kanssa Helsinkiin ani varhain tiistaiaamuna. Ohjelmaa oli kuulemma sopivasti; ei ehtinyt pitkästymään, mutta jaksoi olla aktiivisesti mukana. Heurekan näyttely ”Body Worlds” puhutti vielä koululla ja myös me koululla olleet saimme yksityiskohtaisen kuvauksen näyttelyn muutamista kohteista. Tässä Heurekan näyttelyssä on esillä n. 20 oikeaa ihmisruumista eri asennoissa ja n 200 kehon osaa (muovilla käsiteltyjä). Ei kuulemma ollut niin järkyttävää, mitä ensi kuulemalta tuntuu.

Kevyempää ohjelmaa oli tarjolla illalla Linnanmäellä ja muissa kohteissa.

MAASTOJUOKSUKILPAILUT TOHMAJÄRVELLÄ 23.5.2013

Retkien kanssa samalle viikolle mahtui vielä maastojuoksukilpailut Tohmajärven pururadalla. Kilpailijoiden lisäksi Värtsilän koululta oli kannustusjoukkoja ja meitä aikuisia, jotka jouduimme/pääsimme toimitsijan tehtäviin.

Takaisin koululle tuli kuusi oppilasta jonkin värinen mitali kaulassaan. 1-2 luokkalaisten pronssin sai Senja Enqvist, neljäsluokkalaisten tyttöjen sarjassa tuli hopeaa Hilla Vikille ja pronssia Emma Hyttiselle. Viidenluokkalaisissa pojissa tiukan loppusuorakamppailun jälkeen tuli hopeaa Erkki Raerinteelle ja kuudesluokkalaisissa tytöissä kullan vei Henna Koljonen ja kaksoisvoiton varmisti hopealla Elina Parviainen.

Hillalle hopeaa (vas) ja Emmalle pronssia.

Hillalle hopeaa (vas) ja Emmalle pronssia.

Hennalle kultaa ja Elinalle (vas.) hopeaa.

Hennalle kultaa ja Elinalle (vas.) hopeaa.

KOULUN KEVÄTJUHLA

Lauantaina vietettiin Värtsilän koulullakin pienimuotoista kevätjuhlaa.

Suomen lippu, kukkivat pihlajat ja siskokset kesämekoissaan = KESÄLOMA ALKAA!

Suomen lippu, kukkivat pihlajat ja siskokset kesämekoissaan = KESÄLOMA ALKAA!

Kimmon tervetuliaissanojen jälkeen saimme seurata kolmea musiikkiesitystä. Isoimmat oppilaat soittivat ”Ievan polkan”, 3-4 luokkalaiset soittivat ja lauloivat ”Kapteeni katsoi horisonttihin” ja nuorimmat 1-2 luokkalaiset esittivät piirileikkimäisen esityksen.

Hilda (vas.), Iida ja Emma (rummuissa) säestävät Kapteeni katsoi horisonttihin-kappaletta

Hilda (vas.), Iida ja Emma (rummuissa) säestävät Kapteeni katsoi horisonttihin-kappaletta

Stipendien, todistusten jaon ja kutosten kukituksen jälkeen kuudenluokkalaiset pitivät ”pitkän” puheen, jonka jälkeen heidät hyvästeltiin lähtölaululla.

Kutosten pitkä puhe

Kutosten pitkä puhe

1-2 luokan piirileikki.

1-2 luokan piirileikki.

Lahtolaulu kutosille.

Lähtolaulu kutosille.

Tämän vuoden kutoset.

Tämän vuoden kutoset.

Jätski maistuu Samille, Otolle ja Eetulle

Jätski maistuu Samille, Otolle ja Eetulle

STIPENDIEN SAAJAT

Koulun stipendin saivat 1-2 luokalta Otto Parkkinen, 3-4 luokalta Emmi Räsänen ja 5-6 luokan stipendi meni tänä keväänä Olga Heiskaselle.

Otto, iloinen stipendiaatti

Otto, iloinen stipendiaatti

Tarinatuvan stipendin saivat Mira Bassova, Aatos Vikki, Tami Hyttinen, Petja Parkkinen sekä Sari Seppänen. Stipendin hyvistä urheilusaavutuksista sai Erkki Raerinne, Kaivon myöntämän ”käsityöstipendin” sai Miska Jormanainen sekä ”venäjänkielenstipendin” Katja Varonen. Lions Clubin stipendin saivat Sonja Varonen (1-2 lk), Aada Jormanainen (3-4 lk) ja Noora Tikka (5-6 lk).

Otto Rummukaisen rahaston töiden aiheena oli tänä vuonna keväisen taulun tekeminen piirtämällä, maalaamalla tms. kuvallisella tavalla. Töiden tasokkuus oli yllättänyt ”raadin”. Niinpä 1. ja 2. luokkalaiset palkittiin erikseen ja muut ”taidestipendit” jaettiin yhdysluokkiin. Otto Rummukaisen stipendillä palkittiin 1. luokkalaiset Sami Koljonen, Verneri Kallio ja Elina Heiskanen sekä 2. luokkalaiset Ava Määttänen, Eetu Rummukainen ja Anni Räsänen. 3-4 luokkalaisista stipendin saivat Emma Hyttinen, Hilla Vikki sekä Iida Piiroinen. 5-6 luokkalaisista Otto Rummukaisen stipendillä palkittiin Henna Koljonen, Maura Moisanen, Jasper Määttänen ja Katja Varonen.

Oppilaiden keskuudestaan äänestämät Hymypatsaat menivät tänä keväänä Ivan Gorbunovasille ja Iida Piiroiselle.

Juhla päättyi perinteisesti Suvivirteen. Ja jätskeihin!

Mukavaa kesälomaa kaikille!

Teksti ja kuvat Vuokko Väänänen

2 comments for “Kesälomalle!

  1. No johan on ollut toimintaa. Kiitokset Vuokolle kun kokosit koosteen tänne meidän iloksemme.

    Hyvää kesälomaa koululaiset ja opettajat!

    Laitanpa tähän Ievanpolkan erään lauletun version. Sitä mekin kuorossa harjoiteltiin pitkin talvea, mutta ei saatu esityskuntoon. Vaikuttaa helpolta, mutta kokeilkaapa..

    https://www.youtube.com/watch?v=4om1rQKPijI

  2. Viimeisen kouluviikon kevätkirkko ja koulun pesäpallo-ottelu vielä jäi puuttumaan tapahtumien listasta! Tapahtumia oli, mutta nyt rauhoitutaan kesälomailuun. Hyvää kesää kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *