Säätilastoja Värtsilästä 2010-2013

Värtsilän säävertailu Tammi-Maaliskuun ajoilta v.2010 – 2013

saavertailu20102013

Keskilämpö neljässä vuodessa 6,3 astetta.

Sademäärien ero 117 mm.
Lumen paksuuksissa ei paljon eroa, vain hieman laskusuunnassa. Sen sijaan noin 10 vuotta sitten oltiin
lumen korkeuksissa yleensä metrin vaiheilla.

2 comments for “Säätilastoja Värtsilästä 2010-2013

  1. Onko pääteltävä näin, että marras- joulukuussa on satanut enemmän vettä kuin aikaisempina vuosina. Se näkyy sitten lumen paksuus kertymänä.

  2. Sori etten ole aiemmin kerinnyt näille sivuille paneutumaan, mutta edelliseen kysymykseen. Vilkaisin eri vuosien tilastoja ja joinakin kuukausina Marras-joulukuun välillä on sadetta tullut milleinä mitattuna (tarkoittaa lumisateetkin muutettu vesi milleiksi)jopa lähes kaksinkertaisia määriä. Ja lumen paksuudessa jos ei ole suuria eroja niin silloin se tietää, että vetenä ne sateet on tulleet. Tosin viime marras-joukuun sademäärät ovat huomattavasti pienemmpiä.
    Eräs asia lumisateista on muistettava, joka havainnoitui tänä talvena, että ne sateet mitkä tulivat olivat ns. pehmyttä pumpulilunta. Sitä seuraten koska suvia tai peräti vesisateita ei painoksi tullut ennen helmi-maaliskuuta ei hangetkaan kovin kantavia olleet, kuten joskus takavuosina -tai kymmeninä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *