Hotelli Joki avattu

Hotelli Joen avajaisia vietettiin lauantaina 23.3.2013. Yrittäjäinä toimivat Minna Hirvonen ja Elina Pesonen. Hotellissa on seitsemän huoneistoa. Majoituskapasiteettia on 28 vieraalle.  Aiemmin vanhusten palvelutalona toiminut Asuntorannan kiinteistö on ollut pohjaratkaisultaan helppo muuttaa hotelliksi, koska kaikissa huoneissa oli valmiina oma kylpyhuone ja keittokomero. Jokaisen huoneiston terassilta avautuu upea näkymä Jänisjoelle.

Elina esittelemässä hotellin tiloja.

Elina esittelemässä hotellin tiloja.

 

Värtsilän Pitäjäyhdistyksen edustajat.

Värtsilän Pitäjäyhdistyksen edustajat toivottivat uudet yrittäjät tervetulleeksi kylälle.

Kyläyhdistys toi tuliaisiksi Jänisjoki aiheisen taulun.

Kyläyhdistys toi tuliaisiksi Jänisjoki aiheisen taulun.

 

Tohmajärven kunnan tervehdyskäynti.

Tohmajärven kunnan edustajat toivottamassa onnea ja menestystä uudelle yritykselle.

 

209

Huoneistot on sisustettu tyylikkäästi.

Jokaisessa huoneistossa on pieni keittokomero.

Jokaisessa huoneistossa on pieni keittokomero.

200

217

Hotellissa on Outi Piiroisen taidenäyttely.

Hotelli Joki sijaitsee aivan Jänisjoen rannassa kylätalon vieressä.

Hotelli Joki sijaitsee Jänisjoen rannassa, Värtsilän kylätalon vieressä.

Teksti ja kuvat: Eira Varonen

Share

26 comments for “Hotelli Joki avattu

 1. Mikä on nyt Värtsilän Sinilinnun asema, kun joen toiselle puolelle on avattu Hotelli Joki? – Kirjoitin ensin vahingossa: Hotelli Jokela. Se taitaa säästyä purkamiselta. Entä Sinilintu Värtsilässä?

  Ierikka

 2. Vaatii uskallusta lähteä hotellin pitoon Värtsilässä. Se edellyttää myöskin taitoa markkinoida palvelujaan sillä asiakkaat tulevat olemaan melkein sataprosenttisesti muualta kuin lähialueelta. Mutta onnea ja menestystä toivotan uusille yrittäjille.
  Mitä Sinilintuun tulee niin olen ymmärtänyt isäntäpariskunnan olevan kohta vanhenemaan päin ja eläkeläisen päivät edessä. Jos ihmisen keho on kohtuullisen terve niin vanhuus on mielentila ei kalenteri ikä.

 3. Onnea myös Värtsiläisten seuran taholta! Toivotaan että ovi käy
  mahdollisimman tiuhaan.Vanha sananlasku sanoo että yrittänyttä
  ei laiteta.

  VÄRTSILÄISTEN SEURA RY
  Plsta:Ilmari Majoinen

 4. Parhaimmat Onnittelut ja Parhainta menestystä Hotelli Joelle sekä sitä vetäville yrittäjille.

 5. Onnittelut minunkin puolestani uudelle yritykselle!

  Semmoista pilottihanketta ovat päättäjät suunnittelemassa,
  että Niiralan rajalla kokeiltaisiin kahden vuorokauden
  viisumivapaata rajan ylitystä. Asia ei ole vielä ollut
  hallitustasolla.

  Teidän yrittäjien kannattaa verkostoitua. Ruunaan koskien
  lasku saattaisi olla Moskovasta ja Pietarista tuleville
  matkalaisille elämys. Järjestäkää retkiä. Tässä lähistöllä
  oleva venäjää osaava yrittäjä kertoi, että venäläiset
  palkkaavat hänet usein omaksi tulkikseen Joensuuhun suuntautuville ostosmatkoille. Tässä on vinkkejä vapaasti
  käytettäväksi.

 6. Yövyimme pääsiäisreissullamme uudessa hotellissa ja voimme suositella hotelli Jokea muillekin. Ystävällinen palvelu, viihtyisä huone ja aamulla vielä maittava aamiainen. Onnea uudelle yritykselle!

 7. Jänisjoen uistelijat toivovat Sinkkarin tavoin venelaituria ja siitä portaita suoraan kesäterassille:)

 8. Eero-Matti esittää tarpeellisen toiveen! Lisään siihen yhden reunaehdon. Jänisjoelle ei moottoriveneitä! Rannat eivät siedä kovaa aallokkoa. Eikä Värtsilän rauhaa saa pilata. Soutuveneet ja kanootit sopivat Jänisjoen imagoon. Korkeintaan akkukäyttöiset pikku veneet, joista ei lähde meteliä eikä isoja laineita.

  Ierikka

 9. Parin muun kanssa olemme moottoreilla uistelijoilta joten ei tuo jokemme viime vuosina ole menostamme häiriintynyt!

 10. Kävimme tänään tutustumassa Elinan ja Minnan hotelliin. Yllättävän tyylikästä ja harmoonista tunnelmaa. Tytöt kertoivat laiturin olevan suunnitelmissa ja muitakin ideoitansa meille kertoilivat.

 11. Olipa hassutapaus kun nimimerkki ”muistelija” souti joella kaatuneeseen koivuun kun hän soutaen uisteli ja hänet moottoriuistellen ohitin:) ”Muistelija” varmaan tapauksen muistaa?

 12. Erkille… tämä moottoriuistelija on joelta saanut 11kg hauen,(tosin rajan takaa), olen bongannut Kuningaskalastajan, vieläpä useampaan kertaan, sekin kokemus on sellainen mitä useimmat eivät koskaan tule kokemaan! Ei moottoriuistelu jokea pilaa, tosin lihasvoimin suoritettu liikkuminen olisi Jänisjoellamme arvostettavaa!

 13. Sähkökäytöisen hiljaisen moottoriveneen hyväksyn Jänisjoelle. Jos ei jaksa soutaa. Bensamoottorilla voi ajella isommilla ulapoilla.

  Jänisjoen viehätysvoima on sellainen, että kuntakin voisi korjata huonoa kaavoitusta ja markkinoida idyllistä ranta-asumista.

  Kokemusta on siitä.

  Ierikka

 14. Jänisjoella vesiskootterilla ajelijat ”ammuttaisiin” varmasti heti.. heh =)

  Ei taida olla kielletty harrastus sekään!

 15. Katso video Jänisjoelta vuonna 2009. Niiralasta aina Värtsilän kylälle asti kuvattuna ”kohinoineen” moottoriveneestä.
  http://www.youtube.com/watch?v=QovSM15AKVA

  Katsottuja kertoja youtubesta pyöristettynä 4 300 kertaa. Melkoinen matkailuvideo!! Vaikka melkoista pusikkoa Jänisjoen rannat ovatkin…

  Joen mutkaisuus viehättää! Uistinta ei tuossa Koukun Tonin tarjoamassa kyydissä (jossa toimittajan tukka lepatti) vedetty!

  Olen ehdottanut kyläyhdistyksellemme, että kylätalolta olisi mahdollisuus vuokrata soutuvene, jotta lomalaiset ja muut kyläläiset joilla ei ole omaa venettä, pääsisivät käyttämään pientä maksua vastaan: soutelemaan ja kalastamaan joelle. Vuokrauspiste kylätalolla.. katsotaan riittävätkö varamme..

 16. @ Eero.Matti;nyt kun muistutit niin muistanhan..taisin hiuksenhienosti väistää törmäyksen, kun kiljaisit varoituksen.
  Kun ei oo silimiä selässä, näetsen 😉

  Yksi hauska harrastus on joella hiljaa soudellessa keräillä koskelta karanneita vieheitä rannoilta. Meille on tullut tavaksi ilmoittaa kalasaaliin sijasta viehesaalis!

 17. Minulla koneeni avattuna Jänisjoenranta avautuu kesän luonnon kukkasten koristamana. Ympärillä istutettu pelto, jonka olen nähdyt myös viljentynä. Autoni ja kanoottini sen katolla siinä pysähtyneenä ovat kuvassa. Nyt on mietiskelyn paikka.

 18. Vauhtiveneet pois Jänisjoelta. Sitten ei tarvitse kiljua, että väisty nyt senkin soutelija, täältä tulee nykyaika ja sen tavat eli tapojen puute.

  Se tästä asiasta!

  Ierikka

 19. Kävin eilen Sinilinnussa Ramia tapaamassa. Tänään tankkausreissulla Hotelli Joki tuli tutuksi. Vein vaatimattoman lahjan ja toivotin menestystä halauksilla höystettynä.

  Tapaaminen oli erittäin miellyttävä. Myöskin kunniaksi rakkaalle Jänisjoelle. Elina ja Minna, kun rakennatte sen laiturin, ottakaa huomioon keväiset jäiden lähdöt. Ne ovat upeita, mutta laitureille vaarallisia.

  Spasiiba, krasavitsa, Elina i Minna!

  Ierikka

 20. Toivottelen vielä näin erikseen kaikki Värtsin lukijat tervetulleeksi Hotelli Joen viikoittaiseen, epäviralliseen ja leppoisaan kylätapaamiseen, eli ’Kahen kahveille’ keskiviikkoisin klo 14! Siellä ei iltapäiväkahveja tarvihe koskaan juua yksin, vaan mukavaa höpötystä kuuluu joka pöyässä.

  Viime keskiviikkona samaan pöytään eksyi kaksi miestä, jotka olivat viimeksi tavanneet 40 vuotta aiemmin – voitte kuvitella miten juttua riitti!

  Tiesittekö muuten, että joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai hotellin kahvilasta tulee kielikahvila, jossa saa klo 14 alkaen jutella vaikka suomea, venäjää tai englantia hörppäilyjen ja maiskutusten välillä? Ruosteet kielitaidon päältä rapsutetaan hellästi pois porukalla. Seuraava ’Kielikylpy Joessa’ on siis 4.8.

  Lämpimästi tervetuloa molempiin!

 21. Värtsin lukijana kiitoksia kutsusta. Toivottavasti Kahen kahvit ja kielikylvyt saavat hyvän vastaanoton. Sellaisten järjestäminen vaatii ennakkoluulottomuutta, jota aina kaivataan. Ja toivon mukaan erilaiset näyttelyt saavat jatkoa.

 22. Hyvä kun toimii! Kaikki muut palvelut on jo lopetettu Värtsilässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *