Erikoisten koulupäivien viikko

Maanantai 11.2. 

112 päivä. Lue Värtsissä aiemmin julkaistu juttu.

Tiistai 12.2. 

Laskiaistiistaina oli koululaisilla erikoinen koulupäivä. Kouluun voi tulla illalla, vasta klo 18.00 ja paikkana oli Värtsilän Kylätalo. Lukujärjestyksessä oli mäenlaskua, hankijalkapalloa ja tandemhiihtoa. Ruokatauolla syötiin perinteinen laskiaisen ruoka, hernekeitto ja ”koulupäivän” päätteeksi oppilaat saivat laskiaispullat ja kaakaota tai mehua.

Mäkeä voi laskea piha-alueen lumikasan päältä kukin omalla mukanaan tuomalla välineellä – liukurilla, pulkalla, Stigalla tai ihan vaan ”pyllymäkenä”. Myös tyyli oli vapaa.

Ruokailun jälkeen pelattiin jalkapalloa; joukkueina olivat tytöt vastaan pojat. Tärkeintä oli leikkimielinen pelaaminen, ei niinkään lopputulos.

.Arppen patsas todisti hankijalkapallo turnausta

.Arppen patsas todisti hankijalkapallo turnausta

Tapahtuman musiikista vastasivat sisällä Lipposen Kuisma ja ulkona Hurrin Kimmo ”yhdenmiehen orkestereineen”. Kimmon musisoinnin tahtiin saatiin myös jumpata.

Jumpassa.

Jumpassa.

Tandemhiihto oli hauskaa!

Tandemhiihto oli hauskaa!

Tandem-hiihtoon tarvittiin kolmihenkiset joukkueet ja useita joukkueita ilmoittautuikin alkukarsintoihin. Monenlaista tyyliä nähtiin; joillakin hiihto sujui hyvin ja toisille tuli muutama pyllähdys, mutta hauskaa oli. Loppukilpailussa käytiin tiukka kamppailu, jonka voittivat 6-luokkalaiset tytöt (Maura, Elina ja Henna). Niukasti hopealle jäi 2-luokkalaiset tytöt. Koulun henkilökunnan joukkuekin hiihti ansiokkaasti puoleen väliin, mutta sitten tuli harmittava kaatuminen, joka huononsi sijoitustamme. Loppusijoituksemme jäikin vähän epäselväksi, mutta vatsalihakset ainakin kipeytyivät nauramisesta!

Tandemhiihdon loppuratkaisu

Tandemhiihdon loppuratkaisu.

Koululaisten ”koulupäivä” päättyi viimeistään klo 20.00 ja loputkin innokkaat mäenlaskijat hoputettiin kotimatkalle. Alkaisihan huomisen koulupäivä taas normaalisti klo 8.45.

Keskiviikko 13.2.

Uimahallilla.

Uimahallilla.

Koululaisten keskiviikon ohjelmaan kuului uimahalli. Kolme kertaa lukukaudessa oppilaat pääsevät Kiteen Vespelin uimahalliin ja lähes joka kerralla on jonkinlaista uimaopetusta. Tällä kertaa uimaopetusta oli tarjolla 3-6 luokkalaisille ja aiheena selkäuinti. Nuoremmat oppilaat saivat uiskennella ja leikkiä lastenaltaassa sekä nauttia pore – ja kylmäaltaasta ja laskea vesiliukumäkeä. Allasaikaamme oli puolitoista tuntia, jonka jälkeen nälkäiset vatsat kurnivatkin jo ruokaa. Pillimehut hörppäsimme uimahallilla ja sitten linja-auton keula kohti koulua ja ruokailua.

Koulumme erikoisten koulupäivien viikko juttusarja saa jatkoa!
Tulossa torstain14.2. Ystävänpäiväja perjantain 15.2. Wanhojen tanssit jutut!

Teksti ja kuvat: Vuokko Väänänen

Share

1 comment for “Erikoisten koulupäivien viikko

  1. Jätin läppärin tautakuvaksi täksi päiväksi yllä olevan kuvan koululaisista Arppen pystin ympärillä. Siinä on Värtsilän brandia kerrakseen ja pitemmäksikin aikaa! Uutta sukupolvea vanhalla perinteellä! Liikuntaa ja luovuutta perinteen pohjalta!

    Et, Vuokko, varmaankaan ollut tietämätön, mitä kuvasit. Sinulla oli hieno oivallus mielessäsi, arvelen niin. Kiitos taas!

    Ierikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *