Kauppa-auto Vertti

Suokuokan kauppa-auto Hermanni. Kuvat SP

Suokuokan kauppa-auto Vertti ja Valkoinen talokin siellä takana. Kuvat SP

Kävin viime lauantaina kauppa-autolla. Sepäs oli mukava kokemus ja matkakin oli kohtuullinen. Hintoja en ole osannut vielä vertailla. Meitä oli muutama ostaja ja tavaraa kyllä hyllyillä oli. Nuori hauskannäköinen mies ajoi sillä kertaa autoa ja teki kauppaa. Seuraavalla kerralla panen aikaa vähän enemmän ostosten etsimiseen.

Hermanninnin kassalla letaan viivakoodit niin kuin isommissakin kaupoissa.

Vertin kassalla.

Asiakkaita tulossa j menossa.

Ulos tulijalla jo ostokset kassissa, sisään menijällä vielä tyhjä kori.

Tämä kauppareissu oli mulle elämäni ensimmäinen kauppa-auto-ostosmatka. Luultavasti menen toisenakin lauantaina – saas nähdä – kunhan pakkanen hellittää.

Toivon sydämestäni menestystä hankkeelle ja yrittäjille.

 Pusan Mirja

11 comments for “Kauppa-auto Vertti

 1. Kullähän niihin hintoihin aiankin kauppa-auton matkakulut lisätään. Mutta niinhän pitäisi tehdä, kun täältä lähtee maitolitraa Kemiestä hakemaan. Millaiset oli valikoimat?

 2. Onko tämä se TV:stäkin tuttu kauppa-auto vai jokin sen
  ”sisaralus”?
  *
  Kauppa-auto, meijeriauto, kirjastoauto,
  post’auto, Ruposen Ruskee…
  Monenlaisia mielikuvia herännee itse kullakin,
  jospa pukisitte niitä tarinan muotoon.

 3. Hyvähän se on,että kauppa-auto käy kylillä.Toivottavasti asiakkaita riittää.

 4. Harmi kun en viime kesänä tiennyt kauppa-autosta. Olisikohan siinä ollut ongen siimaa? Piti päästä Kukkolammelle ongelle. Niiralan kaupasta ei sellaista ylellisyyttä löytynyt, mutta onneksi Tohmajärveltä sentään löytyi. Ja tulihan siinä syötyä valmis kala-ateria siimaa etsiessä.

 5. Käypä Irene kattomassa, mitä siellä on myytävänä.Tarkista pysähtymisaika
  – se lienee kuitenkin lauantai.Sillä kertaa ei ollut itse kauppias eikä
  rouva paikalla. Olivat tietääkseni matkailumessuilla. Yksi erilainen
  palvelumuoto tämäkin.
  Tänään kyllä olimme Joensuussa asti ja sinne on kyllä matkaa. Oli hieno ilma ajella ja tavata setän pirteää leskirouvaa.
  MirjaSisko

 6. Missähän päin Karjalaa tuo myymäläauto liikkuu. Jos vaikka kesälomilla kiertelisi Itä-Karjalan rajaa, kun olen syntyisin 22 km ”rajantakaa”. Olisi kiva poiketa autossa ostoksilla.

 7. ”Vertin” aikataulut osoitteesta http://personal.inet.fi/yritys/sekatyoliike/aikataulut.htm

  Kellonajat löytyvät klikkaamalla viikonpäivää.

  1950 –luvun alussa rakennettu kaupparakennus on kunnostettu alkuperäistä kunnioittaen ja kauppa avattiin uudelleen kesällä 2008 yli 10 vuoden tauon jälkeen. VARMON KYLÄKAUPPA löytyy Kesälahden ja Kiteen välimaastosta 6 -tien itäpuolelta. Avoinna vain kesäisin. Siellä olisi kiva käydä!

 8. Varmon kyläkauppa kun ajat etelästä 6 tietä niin vajaa kuusi kilometri Kesälahden taajaman ohitse pohjoiseen ja sitten on viitta Varmonniemi oikealle. Sitä pitkin noin 5 kilometriä ja kauppa on oikealla puolella tietä. Kuutos tietä etelään mennessä Kiteellä Pajarinhovin ja Syrjäsalmen jälkeen noin 4 km ollaan Tasapäässä. Siitä vasemmalle viitassa lukee varmonniemi ja tietä pitkin noin 8 km ja kauppa on tien vasemmalla puolella.
  Toivon mukaan tämä yrittäjäpariskunta menestyy työssään. Rohkeutta heillä ainakin on sillä se ei ole aivan halpa investointi tuo myymäläauto.

 9. Syksyllä kävimme pohjoisesta tulleiden vieraittemme kanssa kauppa-autolla, joka oli heille aivan uusi tuttavuus. Hyvät muistot jäivät, kiitos siitä kauppiaalle.

 10. Korjaus opastukseen etelään mennessä. Kun ollaan Tasapäässä niin sinipohjaisessa tienviitassa lukee Tasapää ja nuoli vasemmelle. Sinne mennään ja sillä tiellä pysytään kunnes ollaan Varmon kaupalla. Samaa tietä eteenpäin jatkaen pääsee 6 tielle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *