16 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 4

 1. Radiossa sanottiin että tänään on kansainvälinen
  halauspäivä, idea on Ameriikasta lähtöisin.

  Mielestäni ainakin karjalaiset ovat halanneet toisiaan
  niin ilossa kuin surussakin. Dunja-mummo kapsahti aina
  kaulaan vieraita vastanottaessaan.

  Pälkjärven pitäjäseurassa olemme vaalineet tätä halausperinnettä
  esim arpajaisten yhteydessä.

  ”Kun tavataan, niin halataan”, näinhän sitä on sanottu
  jo kautta aikojen.

  Tietenkään kaikkien kimppun ei kannata rynnätä, kyllä sen
  vaistoaa onko halaus tervetullut vaiko ei.

 2. Tuli mieleeni halausmuisto.Koulun johtokunta oli edellisessä kokouksessaan päättänyt mennä rehtorin vuosipäiville. Oli sovittu arvokkaasta käyttäytymisestä. En ollut siinä kokouksessa eikä tieto käytöskoodista tullut muullakaan tavalla tietooni. Kun tuli minun vuoroni kätellä, kapsahdinkin kaulaan. Sain kyllä kuulla kunniani myöhemmin. Jotenkin minusta kyllä tuntui, ettei rehtori niin kamalasti pannut pahakseen.

 3. Halauksen sanotaan parantavan jopa ulkonäköä ja olevan hyväksi terveydelle.

  *Selviytymiseen tarvitaan neljä halausta päivässsä.

  *Kahdeksan halausta auttaa pääsemään masennuksesta, turhautumisesta, ahtistuksesta, pölhötilasta ja propleemista.

  *Kahdellatoista halauksella päivässä sinusta tulee tosi viksu, vilmaattinen, maailman kaunein ja vahvoin hyvästi menestyvä, ympäristöystävällinen ja villi vapaa vallaton halailija.

  Kannattaa kokeilla. Jos ei satu olemaan lähistöllä ketään halattavaksi, niin voi halata itseään. Ja ulkona tietysti puita.

 4. Opi oikein kuuntelemaan, niin voit oppia jotakin niiltä , jotka
  ovat huonoja puhujia:

  Hyvin sorvatut ja houkuttelevat sananmuodot panevat meidät usein
  kuuntelemaan kenties sisällöltään yhdentekevää tai harhaan-
  johtavaa puhetta.Muotokauneuden puute saattaa meidät hylkäämään
  arvoja ja totuuksia – emme viitsi tai jaksa kuunnella niin kauan,että hapuillen tai vajavaisesti esitetystä löytäisimmme
  syvempää sisältöä.Oikein kuuntelemisen taito on kuin hienosilmukkainen verkko,se kerää ja käyttää hyväkseen kaiken
  arvokkaan,mikä pinnallisesti ajettelevalta menee ohi korvien.

  PLUTARKHOS:

 5. Entiset antiikin puhetaidon opettajat sanoivat, ettei kuulijalta saa leikata korvia.
  Roomalainen senaattori kommentoi Kreikkalaista kaunopuhujaa toteamalla olevansa jo sokea ja tänä päivänä haluaisi olla kuurokin.

 6. Meidän perheessä kyllä käytetään halausta – tänäänkin ja Seppo jo ilmoitti että tänään on halauspäivä, mutta minusta se on aina, kun siltä TUNTUU. Mirja

 7. Palaan vielä tuohon halausteemaan.

  Pari-kolme vuotta sitten olin pohjanmaalaisten
  tyttärenpoikieni kanssa asioimassa Niiralan
  kaupassa. Tutkailin kylmäkaappia niin keskittyneesti
  etten huomannut takaa päin lähestyvää mieshenkilöä.
  Havahduin vasta kun hän kaappasi minut karhunsyleilyynsä.

  Pojat seurasivat tilannetta hieman kauempaa ja olivat
  jo kysyneet toisiltaan että aikooko tuo hiippaileva mies
  ryöstää mummin? Olivat sitten huokaisseet helpotuksesta,
  kun olivat huomanneet että miehellä oli päällään t-paita
  jonka rinnassa luki ”Karjalaiset kesäjuhlat”.

 8. Onkohan joku tauti päässyt pujahtamaan Värtsiin. Kun vie hiiren minkä tahansa linkin päälle niin tule ilmoitus milloin mistäkin; siellä on salaista seuraa tarjolla, ilmaisia iPhone vehkeitä ja ties mitä.

  En Klikkaillut enkä yllytä toisiakaan kokeilemaan

 9. Alpoaatoksen ilmoittama tauti ei ole levinnyt ainakaan tänne meidän koneelle. Ei tule mitään ylimääräisiä ilmoituksia. Sitä kyllä epäilen, että Värtsin hakupalvelu ei toimi.

 10. Kiitos Seppo ilmoituksesta. Sitten se on minun koneella.
  Ärsyttävää,,

 11. Nyt kun halaukset on halittu, pyytäisin miettimään kuinka moni pääsisi lähtemään järjestyksenvalvoja kurssille? Pitäjäyhsistyksen sivuilla on lähempää tietoa. Järjestyksenvalvojia tarvitaan varsinkin kesä aikana erittäin paljon, myös naisia. Kimppakyydillä Kiteellä käyminen vähentäisi kustannuksia ja hintaakin voitas ”hilata” jos samalla ilmoittaisimme isomman porukan. Ilmoittautukaan tämänviikon perjantaihin mennessä pitäjäyhdistyksen sivuilla olevaan numeroon.

 12. Hämmästytti Kummastutti Pientä Kulkijaa: Keskijapanissa koromossa sijaitsee Toyotan autotehdas,jonka nimi on Honsha.Samalla alueella on Toyotan pääkonttori nimeltään Toyota Kaikan. Paikka on sama jossa Toyotan autoteollisuus alkoi 1959.Koromolaiset muuttivat kaupungin nimen Toyotaksi.Autotehtaan työntekijöillä oli käytössä nukke,(nyrkkeily säkki)johon he työajan loputtua purkivat kiukkua jos jokin otti päähän (esim Pomo).Kävi mielessä oisko hyvä meilläkin olla sama käytäntö ei tarvis kotona purkaa kiukkua mieheen/vaimoon. Missään muualla en tiedä ko käytäntöä olevan.Viereisessä kaupungissa Nagoyassa oli toinen kummajainen ns kapselihotelli.jossa halusin ehdottomasti yöpyä.Tässä oli kahdessa tasossa ”kuutiot” joissa nukuttiin. Kapselissa oli omat pistorasiat,kello.valot ja telkkari. WC ja suihku oli yhteinen,kuten myös sauna(höyrykaappi)Saunareissu vaatii rohkeutta, mutta sitähän suomalaisilla on.Jos haluaa tutustua matkolla japanin autoteollisuus historiaan,parhaiten se onnistuu Nagoyan kaupungissa (Toyota Conmemorative Museum Of Industey And Technology) Museossa. Ps Jututettiin yhtä nuken hakkaajaa ,joka piti hyvänä, että heillä oli nukke johon voi purkaa kiukun ennen kotiin menoa.Työtahti heillä oli kova.

 13. Tietäiskö kukaan et onko pururadalle tehty latuset? Missä värtsilässä on latusia?

 14. TV:lle.Siellä ne latuset on missä ennenkin.Pururata,urkanlenkki ja Uudenkylänlenkki yhdyslatuineen.

 15. Muistathan, että tänä viikonloppuna järjestetään perinteinen lintujen Pihabongaus-tapahtuma. Ideahan on yksinkertainen: tarkkailet tänään tai huomenna tunnin ajan (tai vähemmän) lintuja vaikkapa lintujen ruokintapaikallasi. Tunnistat näkemäsi lajit ja lasket yksilöiden kappalemäärät, jotka näet YHTÄ AIKAA. Näin varmistut laskemasta samaa lintua kahta kertaa. Netin osoitteesta http://www.birdlife.fi löydät asiasta lisää tietoa sekä lintujen ilmoittamiskaavakkeen. Sinne vaan tiedot eteenpäin ja osallistut arvontaan, jossa ihan hyviä palkintoja. Kaikki havainnot ovat tärkeitä. Eikun vaan lintuja tarkkailemaan ja laskemaan.

 16. kiitos tiedoista erkki, en vaan tiennyt, kun en ole kauaa ollut paikkakuntalainen. onko pururata kuinka pitkä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *