Käskynkkää

Mennäänpä yhdessä näin käskynkkää. Kuva kirjoittajan albumista.

 

 

 

 

 

No, minäpäs laitan teille arvattavaksi, kuka on tuo naisihminen open kainalossa – soma kuva, luultavasti jostakin Patsolan koulun juhlasta talteen saatu ilmeikäs hetki. Tuon open kyllä tunnen.

Kun asuimme koululla minäkin jouduin tai pääsin mukaan seuraamaan koulun arkea ja juhlaa kuin myös kokemaan monenmoista mukavaa juttua. Päällimmäisenä tässä tulee mieleen kylättely, mikä on nytkin jatkunut ystävällisten naapureiden kanssa.

Hyvää syksyä tahdon tällä kuvalla toivottaa kaikille lehden lukijoille ja niillekin, jotka eivät voi lukea Värtsiä.

Mirjasisko

 

Patsolan koulun ensimmäisiä oppilaita koulun 60-vuotisjuhlassa. Kuva Seppo Pusa.

Share

10 comments for “Käskynkkää

 1. Veikkaan,että Sepon käskynkässä on Linda Tarvainen.

  Sirkka

 2. Veikataan kun en muista sieltä Patsolasta pienikokoisia naisia muita kuin muurari Leinosen vaimo Tyyne.

 3. Sepon käskynkässä näyttäisi olevan Linda Tarvainen.Muistan hänet Asuntorannan ajoilta.Linda asui viimeiset vuotensa siellä.

 4. Missä kylässä Linda asui ennen Asuntorantaa- kiinnostaisi tietää.
  MirjaSisko

 5. Hyvinhän Sirkka ja Marjatta tunnistitte Linda Tarvaisen. Kun tässä koetan pinnistellä muistiani arvelen kuvan näpätyksi Patsolan koulun 70-vuotisjuhlassa. Juhlaan oli kutsuttu koulun ensimmäisiä oppilaita, joista Linda Tarvainen oli ainoana läsnä. Tässä mennään käskynkkää juhlakahville koulun uudemman rakennuksen käytävällä. Muistiini ei ole jäänyt kuka kuvan näppäsi.

  Muistelen, että kymmenen vuotta aikaisemmin 60-vuotisjuhlassa oli vielä melko paljon suurempi joukko näitä entisiä nuoria, jotka olivat olleet Patsolan koulun ensimmäisiä oppilaita.

 6. Muistia ja kansioita kaiveltuani löysin pienen etsimisen jälkeen 60-vuotisjuhlassa otetun kuvankin koulun ensimmäisistä oppilaista, jotka olivat silloin paikalla. Linda Tarvainen ei näytä olleen silloin mukana. Lisäsin kuvan tuohon Mirjan jutun perään.

 7. Linda Tarvainen asui Värtsilässä,ihan päätien varrella.Miten tuon nyt selittäisi:Vastapäätä Väänäsen ollia ja nykyistä Kettusta.Talohan on nyt muuttanut kovasti muotoaan.Jos en väärin muista niin talo oli Tarvaisten aikoinaan.

 8. Tervehdys !
  Kuvassa käskynkässä on mummoni Linda Tarvainen. Mummo asui viimeiset vuodet Värtsilässä Jänisjoen rannalla palvelutalossa.
  Mummo oli varsinainen tehomummo ihan viimeiseen asti. Pituutta ei ollut paljon mutta vauhtia ja energiaa riitti vaikka muille jakaa. Ja mummon leipomat piirakat ja sultsinat, ne oli maailman parhaita!

 9. Patsolan koulun ensimmäisiä oppilaita (60v.-kuva); kolmas vasemmalta tätini Helli Piiroinen ja ensimmäinen oikealta tätini Hilkka Niemi.

 10. Ollnkohan me Asko sukulaisia, mene ja tiedä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *