Kuva-arvoitus

Kuka tietää?

Värtsissä on silloin tällöin ollut kuva-arvoituksia. Minäkin päätin kantaa korteni kekoon. Kuva on Pohjois-Karjalan reissultani ja kysymys kuuluu: Missä tuo lätäkkö on kuvattu ja mikä siihen heijastuu?

Share

5 comments for “Kuva-arvoitus

 1. Hieno oivallus ja kiva kuva tämä kuvajainen Yrjö Liipolan pronssipatsaasta. Jääköön vielä patsas ja paikka tarkemmin nimeämättä.

 2. Minä myin juuri äskettäin kirpparilla kaikki metsästys- ja tuohitorvet pois. Ettei vain yksi olisi mennyt Tuupovaaraan?

 3. On tainnut Lissu suudella mojauttaa
  sammakkoa joka on muuttunut prinssiksi?

  Aamuisella mökkitien pyöräilykenkillä
  kurkistelin lätäköihin, mutta ei Kaustalta
  vastaavia kuvajaisia löytynyt.

  Tunnistin kyllä paikan mutta jääköön vielä
  toisten arvuuteltavaksi.

 4. Taitaa olla kuvaajan hämyjä. Hän on mennyt vastarannalle ottamaan kuvaa ja oma varjo heijastuu veteen. Pitkäputkinen kamerakin on kädessä ja varakamera toisessa.

 5. Seppoilmari ja Tellervo näyttävät tietävän oikean vastauksen.

  Lätäkkö on kuvattu viikko sitten Vapaudenpuistossa Joensuussa ja lätäkköön heijastuu puistoon vuonna 1923 pystytetty Yrjö Liipolan Vapaudenpatsas. Ennen patsaan pystyttämistä puiston nimi on ollut Nelinurkkapuisto.
  http://www.matkailu-opas.com/vapaudenpatsas-joensuu.html

  Kuvajaisia on kiva katsella ja kuvata. Joskus pienestä vesilätäköstä voi nähdä taivaan, ylösalaisin kasvavia puita, pyöräilijän ajavan päälaellaan jne.

  Viime syksynä näin Joensuussa yhdessä kadunkulmassa vesilätäkössä sinisen taivaan ja keltaisen koivun. Lätäkön vierestä kulki ihmisiä yksin ja pareittain. Sain tilanteesta hauskan kuvasarjan päälaellaan kävelevistä ihmisistä.

  Häkellyttävin kuvajaiskokemukseni on 90-luvulta Merihaasta. Oli aurinkoinen kevätaamu ja Kruununhaan ja Merihaan välinen lahti oli aivan peilityyni ja siihen heijastuivat Kruununhaan talot ja rantaan johtavat kadut. Kaupunkikuvajainen näytti yhtä todelliselta kuin kaupunki. Sillä erotuksella vain, että kuvajainen oli ylösalaisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *