Värtsiläpäivillä tavataan!

Värtsiläpäivät ovat tulevana viikonloppuna. Avajaisia vietetään lauantaina 21.7. klo 9 Arppen patsaalla. Arppen pihapiiristä löytyy monenlaista katseltavaa ja ohjelmaa. On työnäytöksiä, torimyyjiä ja näytteilleasettajia. Yksi pihapiirin vetonauloista lieneen kyläämme muuttanut aasi, jolla lapsilla on harvinaislaatuinen tilaisuus ratsastaa.

Myllymuseo on avoinna klo 13 saakka. Kylätalolla on neljä näyttelyä. Suomi-Venäjä seuran, Raimo Väyrysen, Erkki Lintusen ja Heino Turusen. Kylätalon kirppis on myös avoinna.

Akulovien harmonikkakonsertti alkaa klo 13. Venäjän Värtsilässä asuvat Juri ja Viktor vierailivat konsertoimassa Värtsilässä viimeksi keväällä Värtsilän musiikkikoulun oppilaiden kanssa. Viktor on voittanut useita kansainvälisiä harmonikansoittokilpailuja. Kaikkien haitarimusiikista pitävien kannattaa tulla konserttiin.

Värtsilän takoja julkistetaan päiväjuhlassa. Edellisen kerran takoja valittiin vuonna 2010. Tittelin sai tällöin Arja Pekkarinen. (Värtsin juttu Värtsilän kylä ei kuole, 25.7.2010). Päiväjuhlan juhlapuhujana on Erkki Lintunen ja musiikkiannista vastaa mm. Värtsilän ”omapoika” Kuisma Lipponen.

Ilta alkaa nuorisodiscolla navetan vintillä klo 17. Kesäillan lauluhetki vietetään kirkolla klo 18 alkaen. Illan päätapahtuma on livekaraoke tanssi-iltamat navetan vintillä. Karaokeisäntänä Renne Karppinen. Myös Majatalo Sinilinnussa on vilinää ja vilskettä klo 02 saakka.

Yöllisiin luonnon ääniin- ja tapahtumiin voi tutustua Hannu Kivivuoren opastamalla luontokierroksella mikäli sää sallii.

Sunnuntaina 22.7. klo 10 on messu Värtsilän kirkossa. Pastori Pauliina Kainulainen pitää saarnan. Kirkkokahvit srk-kodissa messun jälkeen. Ohjelmassa on kahden entisen kanttorin kuvien julkistaminen.

Nykyinen Värtsilä tutuksi linja-autokierros starttaa klo 12. Kierroksen kestoaika on noin 2 tuntia. Kyytiin lähtijöiden tulisi ilmoittautua lauantaina klo 17 menessä nroon 040-586 3803.

3 comments for “Värtsiläpäivillä tavataan!

  1. Pieni korjaus Värtsiläpäivien ohjelmaan. Erkki Lintusen nimiin mainittu näyttely on valmistumassa yhdessä kirjastotäti Arja Pekkarisen kanssa. Sen aihe tullee olemaan Värtsiläistä maan ja hengen satoa. Ierikka

  2. Kukaan ei ole kehunut Värtsilän laaksoa, josta tämän jutun valokuva on! Eikö ole ainutlaatuinen maisema. Se henkii hyvän olon tunnetta, viihtyvyyttä. Sen yllä lepää kotiseuturakkaus. Se voi olla paluumuuton aihe tai ainakin täällä asumisen syy. Mutta hyvä on myös Kaustajärven rantojen tunnelma, hiljaisuus ja savusaunan tuoksu… Eikä ole valittamista myöskään laakson reunoilla asuvilla. On mahtavat näköalat. Ierikka

  3. Onnistuneet Värtsilä-päivät ovat ohitse. Sää suosi päivätapahtumia ja nähtävää ja koettavaa oli mukavasti. Kiitokset kaikille päivien onnistumisen eteen uurastaneille!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *