Laskettu aika

Road story
Kaksi miestä ja koira
Herttaista hupsuttelua

Laskettu aika (2010), komedia,
ohjaus Todd Phillips, pääosissa Robert Downey Jr., Zach Galifianakis,
levitys: Sandrew Metronome Distribution Finland

Hassun hauska elokuva, joka kertoo kahden miehen kohelluksesta matkalla USA:n mantereen halki, vilisee kovia näyttelijöitä, sekä Oscar-nimiä. Pääosissa nähdään kahdesti Oscar-ehdokuuden saanut Downey jr, ja sivuosassa Ray Charlesista kertovan elokuvan pääosaoscarilla palkittu Jamie Foxx. Ohjaajan luottomies Galifianakis, joka esiintyi jo Phillipsin Kauheassa kankkusessa on armoitettu karvanaama huumoriveikko, jolle kotimaassamme löytyisi vertauskuva vaikka Uutisvuodon Stan Saanilasta.

Elokuvan syytön kärsijä on arkkitehti Peter (Downey jr) joka joutuu vahingossa lentokieltoon ja kadottaa lompakkonsa. No hänen pitäisi ehtiä vaimon tueksi synnytykseen ja autokuskiksi mantereen halki sukeutuu Ethan ( Galifianakis). Todellinen Road Story on hassun hauska ja sisältää vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Huumori on tietysti pääosassa, joskin syventelyä voisi olla luonnetyyppien osalta enemmänkin.

Kaverukset joutuvat joskus tappelunnujakkaan ja joskus auto lentää katolleen, mutta eteenpäin mennään ja Ethanin isän tuhkatkin heitetään kahvipurkista arvokkaaseen paikkaan, Grand Canyoniin, joskin osa niistä juodaan kahvina, mutta väliäkös hällä tuumivat kaverukset. Isukista lähti oikein vahvat ja sävykkäät aromit. Myös Ethanin koira pistää parastaan luonnenäyttelijänä.

Elokuva on lämpimän herttaista kohellusta ja sitä katsoessa kyllä ilta kuluu kivasti. Joskus tietysti huumorin lataamiseen odottaisi jotain särmää ja syventelyä. Ohjaaja tietysti jatkaa rahan takomista tutuksi tulleella tyylillään ja mikäpä siinä. Kunnon komediat kun ovat harvassa ja tällainenkin pläjäys viihdyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *