Kaunis Pohjois-Karjala

Terveiset Tikan Kaleville!  Herätitpä hienoja muistoja kommentissasi ”Pielistä kiertämässä” juttuun. Nimenomaan täällä omassa maakunnassa on useita monille käymättömiä, tutustumisen arvoisia kohteita. On vain lähdettävä niihin tutustumaan, joko yksin tai joukolla.

Tutustumiskohteena ruunaan kosket. Kuva Aarre Partanen.

Värtsiläisten Seura oli puuhamiehenä parikymmentä vuotta sitten kun tehtiin retki Lieksaan ja Ruunaan koskille. Koskenlasku oli mahtava elämys kaikkien siihen osallistuneiden mielestä. Mukanamme koskiveneessä oli silloin myös 5-vuotias poikamme  tytär, Emma, jota kovasti jännitti veneeseen nousu. Kun sitten vesipärskeinen koskenlasku oli onnellisesti ohi, niin tyttö tuumasi: ”Mie tahon heti uuvestaan!”

Koskenlaskijat joella kohti kuohuja. Kuva Aarre Partanen.

Koskien laskun jälkeen matka jatkui syvemmälle salolle, jossa tutustuimme nyt jo edesmenneen  kuuluisan karhunkaataja Heikkisen kotimuseoon. Vähäiset hiuksia muistuttuvat karvat päälaellani nousivat pystyyn kuunnellessamme hänen kertomuksiaan karhujahdeista, joiden todisteina oli museon hyllyillä  liki 30 karhunkalloa.

Tästä päivän kestäneestä retkestä muutama valokuva todisteeksi!

Karhunkaataja Heikkinen museossaan. Kuva Aarre Partanen.

Hyvää kesää ja käykäähän kylässä Pohjois-Karjalassa!

Aarre Partanen

1 comment for “Kaunis Pohjois-Karjala

  1. Yksi paikka olisi kasvitieteellinen vai perhospuutarha, mikä kuitenkin
    taitaa saada toimia ”lopetuksen” uhan alla ja toinen Onttolan maisemissa
    oleva Lykynlampi. Tuvalla saisi varmaan tarjoilua (tilattaessa) tai omat eväät repussa. Riittää lenkkeilymaisemaa ihan teitä pitkin eikä olis kaukana Joensuusta.Miten ois?
    Terv. Pusan Mirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *