Kuvaviesti

Jos tänä päivänä alkaa leipoa vimmatusti peukalonpäillään kännykän näppäimiä, voi onnistua lähettämään vaikkapa rakkaalleen kuvaviestin. Suotavaakin sellainen on siinä mielessä, että voi kirjoittaa ne tuhat sanaa vähemmän, jotka kuvaan sanotaan sisältyvän automaattisesti. Äskettäin Värtsissä julkaistiin lukijakysymyksenä Outo muhkura 25.4.2012 yhteydessä kuva, jota avaan nyt sanallisesti riippumatta siitä, onko paikka jo tunnistettu. Ellei, niin näillä vinkeillä pitäisi tunnistuksen helpottua.

Kuvan ottajan jalkojen alla on hiekkatie, jota pitkin painelin avojaloin Pitkäseen hakemaan tarvekalua jutussa Saparoveitsi 24.3.2011. Samaa tietä pitkin tehtiin reellä Ollin kanssa Myllymatka 23.10.2011 ja samaista tietä asteli kirkkomatkojaan myös Suntio-Kalle 18.12.2011.

Eteenpäin katsottuna noustaan kalliolle, jossa peremmällä sijaitsi Kyläkeinu 22.11.2012. Kallioharjanteen oikealla puolella, juuri ja juuri kuvan ulkopuolella on peltoalue, jossa aiheena oli Lantun harvennusta 22.2.2012. Tässä suunnassa tapahtui myös Munakevennys 17.5.2011.

Kuvaajan oikean käden puolella, miltei käden ulottuvilla, oltiin riihen Pärekatolla 9.2.2012. Vähän kauempana oikealla, jos olisi ollut pyörivä kamera, näkyisi toinen niistä taloista, joista on kerrottu jutussa Latotalot 3.11.2011. Juuri siitä, jossa isäukon kanssa paisteltiin Mokkuroita 8.11.2011 tai tehtiin Tepon kanssa Selvää kauraa 12.11.2011. Samassa latotalossa oli aikoinaan myös Ajamaton motska 9.8.2011.

Vasemmalla puolella parinkymmenen metrin päässä sijaitsi entinen savusauna, josta kipaistiin joulusaunasta tupaan jutussa Hyvää Joulua 24.12.2011. Kauempaa vasemmalta, vähän laajemmalta alueelta, löytyvät Patsolan poterot 28.3.2012, Vikeli 26.10.2011, Kissan kurmuutus 20.11.2011 sekä Pääskysiä 7.1.2012.

Enimpien tapahtumien paikka jää noin 50 metrin päähän selän taakse. Siellä tuli tempaistua Ensi sauhut 24.8.2011, asuttua Aitan vintillä 6.10.2011 ja kuunneltua radiota Pi pi pirskatti 19.8.2011, sieltä vietiin Maito laiturille 17.11.2011 ja tehtiin kaikkein kurjimmilla säillä Vaihtelevat koulumatkat 27.9.2011. Monta muutakin tapahtumaa täällä suunnalla ja Sääperin suunnan metkut vielä kaupan päälle. Siis ne, jotka eivät mahtuneet tähän yhteen kuvaan.

Ajat ja tavat vain tuppaavat muuttumaan. Ennen vanhaan sitä sängyssä pyöriessään saattoi suunnitella vaikka läheisen hallituksen kaatamista. Nyt jos tulee yhtään mitään mieleen, niin vähintäänkin Värtsi. Niin kävi tälläkin kertaa, kun aloin pohtia, mitä kuva kertoo niillä tuhannella sanallaan, jotka monesti jäävät kokonaan kertomatta. Nyt tulikin kuvasta kerrottua kaikki suunnat, paitsi ylöspäin. Jääköön se suunta enempi Ierikan asiantuntevalle kontolle.

Sakari H

Share

3 comments for “Kuvaviesti

  1. No voihan vinkit..
    Vähemmillä vinkeillä olisit päässyt kun olisit antanut se muhkuran olla vaikka Miljoonakallion kupeessa

  2. Melkoinen juttumäärä Sakarilla! Niin ja tuossahan eivät olleet vielä läheskään kaikki mitä hän on Värtsiin lähettänyt! ”Papukaija” -merkin arvoinen suoritus! Värtsi kiittää ja kumartaa! Jatka samaan malliin! Juttusi ja kommenttisi ovat vailla vertaa! 🙂

  3. Valikoiva on ihmisen mieli. Käsitin aiemmin tulleeni moitituksi kommenttipalstan tukkimisesta, mutta nämä kiitokset huomasin vasta äsken ensi kerran.

    Ihan kuin kannustaisi jakomielitautista. Ei kyllä, molemmille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *