Ves vei muat

Ves vei muat männessään vanhan tukinnostopaikan kohdalla Niiralassa.

Penkka sortui vanhan tukinnostopaikan kohdalla. Kuva: EV

Jänisjoen penkka sortui ja vei puolet tiestäkin mennessään. Arto Kahelin kertoi penkan sortumisen johtuneen rikkoontuneesta sadevesiputkesta joka lopulta vei mennessään melkoisesti maata kohti Jänisjokea. Paikalla oli meneillään montun täyttö ja putkityöt. Penkan sortuminen oli tapahtunut jo alkuviikosta.

Katso video

Kuva: EV

 

Kuva: EV

Share

12 comments for “Ves vei muat

 1. No ohhoh! Onpa mennyt ruminalla penkka jokeen, Jänisjoen törmät ovat monin paikoin jatkuvassa sortumavaarassa, m.m. kosken alapuolella ensimmäisen kurvin jälkeen on paljon sortumia.

  Tässähän on ollut tuo rakennuskin noin lähellä.

 2. Tämmöinen uutispläjäys pani vanhan toimittajan veret kiertämään. Hyvä Eira!

 3. Jutun otsikko näyttää kirjoitettuna jotenkin hassulta, sekä mukavalta. Puhekielessä ihan normaalilta ja suuhun käyvältä tiälä meiläpäin. Ves vei muat.

  Murretta tuntematon suattaa ihmetellä, mitä tuo tarkottaa, vai onko jotakin ulukomuan kieltä jopa. Suattaahan tuo jollain mualiman toisella kielellä lausuttuna tarkoittaakin ihan jottai muuta. Sulje silmät ja sano monta kertaa peräkkäin ves vei muat… =) Mikä maankolkka tulee mieleesi, Karjalan lisäksi?

 4. Vähän ylempää ku ois kourassu muat mukanaan, olisi vapputarjouksena ollut tarjolla kalaherkkuja Jänisjoella kelluvasta Kalamestarin kojusta 🙂

 5. Suljin silmäni ja toistelin useasti Ves vei muat.. hitaasti ja nopeasti.. pian löysin itseni jostakin Aasiasta. Käänsin päätäni sanojan suuntaan. Tummahipiäinen nainen toisteli myös vesveimuat. Automaattisesti empimättä kysyin; olet sie meiltä päin.. Ei vastausta. Punastuin.

 6. Tämän lausuttuaan puhuu ihminen ranskaakin sujuvasti

 7. Ei se mittää ranskkoo ou, sehän on ilimi selevvee savvoo karjalan aksentilla viännettyy ja huumorriihi siihen liittyy, kuten esmerkkinä savolais tapahtumassa:
  Taavetti remuta roihki uamuyöstä kerrostalon ikkunan alla.
  -Hijaa, Hiljaa aakase ov.
  Topi kurkisti ikkunasta ja totesi: -sie sitä out varsinainen vakkiiri.
  -Mitenkä niin?
  -Kun pystyt huutammaan hiljoo niin kovvoo, että koko miljjöö herree.

 8. Kuule sie, mie annan siulle neuvon. Sano sille tummahipiäiselle naiselle: ”Do ai juu!” Kerro sitten meille jokkaiselle, punastuitko ja jos niin mistä syystä. Ierikka

 9. Värtsi on myös ajankohtainen uutislehti. Kiitos Eira.
  -Pirkko-

 10. Kiitokset Hyvälle naapurille entisinä hyvinä aikoina!Arto oli Hyvä ja Oikea Ihminen!t.leena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *