Lumivaara

Loiviltakin katoilta alkaa viimeiset lumikuormat valua maahan.

Satuin kerran paikalle kun erään julkisen rakennuksen räystään yli tuli kurkotti reilun metrin levyinen luminen lippa. Näky oli lähes uskomaton. Minun siinä ollessani kulki ihmisiä sisään ja ulos kuvassa näkyvästä ovesta. Kukaan ei edes vilkaissut ylös. Otin muutaman kuvan ja katsoin velvollisuudekseni jäädä varoittamaan kulkijoita putoavasta lumesta. Rakennuksessa oli joku vammaisten tilaisuus, koska sellaisia kulkijoita meni ovesta. Joitakin työnnettiin pyörätuolissa. Löysin oven läheltä katuharjan ja sain hakattua sillä jäätynyttä lumilippaa oven kohdalta vähemmäksi

Kuva: Alpo Rummukainen

Kuva ei ole Värtsilästä eikä Tohmajärveltäkään, eikä tältä keväältä, mutta tapahtuman ajankohta oli huhtikuun loppupuoli kuten nytkin.

Lumi oli jäätynyt niin paljon ettei se meinannut murtua harjalla hakkaamalla.

Olipa hyvä ettei kenenkään päälle nuo lumet tulleet. Siinä olisi varmaan mennyt niskat nurin.

 

2 comments for “Lumivaara

  1. Olet tehnyt siinä päivän hyvän työn!

  2. Kun satuin paikalle, tilanne näytti hirvittävältä. Ihmisiä tuli ja meni ovesta eikä kukaan vilkaissut ylös. Varoittelin ihmisiä enkä uskaltanut lähteä pois ennenkuin sain lumia pois oven kohdalta. Nämä lumet eivät tulleet nopeasti, vaan erittäin hitaasti. Näkyi että milli milliltä lumilippa vain piteni. Hui !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *