Menneen ja tulevaisuuden muistelua

Värtsiläisten Seuran uusi julkaisu.

Värtsiläsiten Seuran huhtikuisen kokouksen noin kolmenkymmenen värtsiläisen joukko Wanhassa Jokelassa sai heti kokouksen alkuun iloisen uutisen, kun seuran puheenjohtaja Aulis Kosonen ilmoitti, että hankkeilla ollut kirja on nyt valmis.

Alunperin tätä Värtsiläisten Seuran toista julkaisua suunniteltiin kuvateokseksi. mutta hankkeen edistyessä kirja muovautui nyt nähtävänä olevan kaltaiseksi ja sai nimekseen Vireä Vanha Värtsilä.  Kirjan on toimittanut Unto Martikainen. Kirjaa voi kysellä suoraan Värtsiläisten Seuran sihteeriltä tai johtokunnan jäseniltä 25 euron hintaan.

Seuran edellistä kirjaa Muistojen Värtsilä on myyty yli 600 kappaletta ja sitä on edelleen edelleen saatavana 20 euron hintaan.

 

Virkistävä kahvihetki kokouksen alkuun oli ihan paikallaan. Kuvat SP

 

Esa Luukkainen opastaa kuulijoita menneen, nykyhetken ja tulevaisuuden pohdintaan.

Kokousvieraana olleeen Esa Luukkaisen aiheena oli ”Tulevaisuuden muistelua” – mennyttä – nykyhetkeä – tulevaa.  Jutustelussaan Esa käsitteli vanhenemiseen liittyviä ilmiöitä kronologisena, biologisena ja ennen kaikkea sosiaalisena tapahtumana. Ennakolta oli kokoukseen tulevia kehotettu ottamaan mukaan jokin omaan henkilöhistoriaan liittyvä valokuva, jota lähtökohtana käyttäen Esa opasti kokousväkeä tutkailemaan kukin omaa henkilöhistoriaansa viisivuotisvälein, mennyttä, nykyhetkeä ja tulevaa pohtien.  Aihe oli hyvin mielenkiintoinen vaikka toisaalta tuntui olevan vaikeata paneutua mielikuviin, varsinkin jos se konkreettinen lähtökohta, valokuva, oli unohtunut piirongin laatikkoon.  Kuultu antoi runsaasti ajattelemisen aihetta ja saatu kotitehtävä mielessä lähdettiin hyvillä mielin viettämään pääsiäistä.

Share

4 comments for “Menneen ja tulevaisuuden muistelua

 1. Vireä Vanha Värtsilä kirjoja myynnissä nyt myös Värtsilän kylätalolla! Hinta 30 €/kpl.

 2. Kuten lienette huomanneet sanomalehti Karjalaisen
  sunnuntain järjestöpalstalta, niin Unto Martikainen
  on tulossa keskiviikkona Pälkjärven pitäjäseuran
  tarina iltaan kertomaan kirjan Vireä Vanha Värtsilä
  synnystä.

  Tämä lienee sitä ”pitäjät ilman rajoja” yhteisymmärrystä,
  tilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita!

 3. Eilen oli siis se ilta kun Unto Martikainen
  oli kertomassa kirjastaan tarinaillassamme.
  Värtsiläisten seurasta olivat mukana grand old lady
  Hilkka Partanen ja pari muutakin Värtsiläisten
  seuran johtokuntaan kuuluvaa naishenkilöä.
  Kirja taisi tehdä kauppansa, ainakin Pälkjärven
  pitäjäseura osti sen kokoelmiinsa,
  itse olin hankkinut kirjan jo aikaisemmin.

 4. Kuka kirjoittaisi kirjan VIRKISTÄ VÄRTSILÄÄ VIREÄKSI? Kustantaja Värtsilän Pitäjäyhdistys. Rahoittaja Arppen almut. Lukijoina Värtsiin kirjoittavat ja sitä lukevat ynnä muut hyvän kirjan ystävät eri puolilla maailmaa, ainakin Ruotsissa ja Venäjällä, jotka ovat kautta aikain Suomen Värtsilästä olleet kiinostuneita.

  Ierikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *