Myrsky katkaisi renkitalon kuusen

Myrskytuuli katkaisi renkitalon kuusen. Kuvat Eira Varonen.

Myrskytuuli pyyhkäisi yli maan toisena joulupäivänä.  Värtsilässä ankarampana tuntui myrskytuulen toinen aalto tiistaina.   Suurilta vahingoilta täällä taidettiin välttyä.

 

Onneksi vain kuusen latva rojahti renkitalon päälle.

 

 

Arppenpihan renkitalon päädyssä seisonut kuusi ei kestänyt tuulen voimaa vaan katkesi  ja  latvapuoli putosi renkitalon päälle.  Eira Varonen muisti, että vuosia sitten kyseiseen kuuseen iski salama kesäteatteriesityksen aikana.   Vanha renkitalo ei onneksi näytä vaurioituneen järin pahasti.

 

 

Myrskyt ovat riepotelleet Arppenpihan vanhoja kuusia aikaisemminkin.  Vuosia sitten kesäinen myrsky kaatoi suuren kuusen keskeltä Arppenpihaa ja joitakuita muitakin vanhoja kuusia poistettiin raivaustöiden yhteydessä.

 

Renkitalo säilyi miltei vahingoitta

2 comments for “Myrsky katkaisi renkitalon kuusen

  1. Mutta eikös ole juhlavaa kun kuusivanhus taisteli viimeiseen saakka ja tuli toiseksi.

    Täällä maaseudulla olikin sysimustaa pimeää kun valot katkeilivat varmaan kymmeniä kertoja. Hyvä pikku keksintö oli tuoda sisälle niitä ulkokäyttöön tarkoitettuja ledituikkuja -vai mitä lienevät nimeltään. Normaali lamppujen valo pitää ne sammuksissa, mutta valojen sammuttua tuikut tuikkii hienosti.

    Ideaa saa hyödyntää vapaasti

  2. Lieneekö ollut Arppen suvun istuttama kuusi? Vielä niitä on muutama jäljellä kylätalon pihapiirissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *