Mitä Yhteishyvän tontille?

Yhteishyvän kiinteistö tuli elinkaarensa päähän täysin palvelleena rakennuksena. Toivottavasti siihen kylän lähes parhaalle tontille tulisi jotain uutta ja yhtä pitkäikäistä kuin edeltäjä oli. Kenen omistuksessa tontti on?

China Daily kirjoitti tämänpäiväisessä lehdessä toisenlaisesta purkujutusta. Taizhoun kaupungissa rannikolla purkutuomion sai 18-kerroksinen asuintalo vain muutama päivä sen jälkeen, kun asukkaat muuttivat sisään. Talo oli rakennettu merestä vallatulle täyttömaalle paaluperustuksien varaan. Jokin paaluista petti ja talo alkoi kallistua. Kun korjata ei voinut, niin se puretaan pois ja rakennetaan uusi rakennus tilalle vahvempien paalujen varaan. Ei ihan halpaa touhua vaikkapa vain 1000 euron neliöhinnalla laskien, kuvan mukaan kyse ei ole aivan pienestä rakennuksesta.

Näin tässä tapauksessa. Vain aika näyttää, miten käy Yhteishyvän tontille, toivottavasti hyvin.

 VTOH

 

6 comments for “Mitä Yhteishyvän tontille?

 1. Tontin omistaa Tohmajärven kunta. Sinne rakennetaan melko varmasti samanlainen kerrostalo, mitä Kiinassa puretaan. Toivottavasti paaluttavat täällä paremmin, ettei romaha Jänisjokeen.

 2. Hissit näyttävät toimivan, kun ovat saaneet konelapiot yläkertaan.

 3. Halpa ja hyvä harvoin yhdistyvät. Vaatteet ja kodinkoneet ovat
  harmittavan usein kertakäyttötuotteita. Viimeksi ostamani jääkaappi kesti vuoden. Pusero hajosi eka pesussa. Kalliiksi
  tulee semmoinen.

 4. Aikalailla otsikkoon osuva kuva..
  Kävin katsomassa Yhteishyvän purkutyömaata maanantaina. Ei ollut lupa mennä maantietä lähemmäksi kurkkimaan. Ylläolevassa kuvassa näkyy ihmisiä alhaalla, saattavat olla etsimässä jotain arvokasta jemmattavaa. Kaikilla on punaiset pipot päässä, saattavat olla kypäröitäkin. Turvallista touhua

 5. Voisi ajatella ja toivoa että joku, jos ei joku yrittäjä hyödyntäisi hyvää kauppapaikkaa, niin joku varakas eläkkeelle jäävä voisi ostaa tontin ja rakentaa siihen oman eläkeläispäiviensä palatsin, aivan ydinkeskustaan lähelle palveluja, tämähän on yleinen suuntaus. Ehkä päätöksentekoon vaikuttaa kuitenkin kysymys: Mitä palveluja on tarjolla. Ei kauppaa, ei pankkia, ei postia. Onneksi on ravintola, Sinilintu. Älä hyvä Rami myy äläkä lopeta bisnestä vaikka kuinka tappiota tulisi tai kipeetä tekisi, että edes jotain palvelutarjontaa löytyisi houkutukseksi.

 6. Jos talo kallistuu laittaa kunta kaivinkoneen purkamaan. Pitääpä harkita tarkkaan jos joskus taloa rupeaa myymään, ettei joku ostaja keksi, että sehän on melkoisesti kallistunut sitten rakennus ajoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *