Tämän päivän helluntai

Helluntain juhla-aihe jää liiaksi kauas historiaan. On tietysti tärkeää, että kuunnellaan Apostolien tekojen kertomusta ensimmäisestä helluntaista. Mutta entä tämä päivä, meidän aikamme? Miten Pyhä Henki toimii nyt keskellämme? Vastaus on korkeahenkisille epäilyttävä, mutta meille tavallisille tallaajille lohdullinen. Pyhä Henki toimii, kun evankeliumia julistetaan ja sovelletaan omaan aikaamme. Sanan saarnassa kuulemme Jumalan äänen, huonostikin ulostetussa saarnassa, jos siinä puhutaan armosta, anteeksiantamuksesta ja lähimmäisenrakkaudesta. Ehtoollisaterialla, niin maalliselta kuin se vaikuttaakin, me olemme Herran Kristuksen kanssa. Ehtoollinen on, niin kuin joskus sanotaan, matkamiehen ateria. Siitä ei pidä eikä tarvitse olla dieetillä. Ehtoollisella usein käyminen vaikuttaa enemmän kuin harvoin käyminen. Tapa pitää yllä elämää. Ja tämän kaiken perusta on Pyhä Kaste. Siinä pääsemme kristityn tien alkuun ja siihen saamme yhä uudelleen palata silloin kun tuntuu, ettemme ole oikeita kristittyjä. Myös silloin, kun kamppailemme järkemme kanssa ja vaivumme epäuskoon. Tai teemme sellaista, minkä tiedämme ja tunnemme vääräksi.

Tällainen on minun helluntaini. Ei siinä ole hengellistä kohotusta eikä tunteen paloa. Ihan tavallista elämää, jossa kuitenkin Sana ja Sakramentit ovat kuin hieno tuuli taivaallisista. Miten sitä muuten jaksaisi elää? Ja kuolla kun sen aika tulee?! Ja tuleehan se joskus!

 

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *