Satakieli ja ruisrääkkä tulivat

Ruisrääkkä on taas kuultu. Kuva EJ

Tosiaan on ilo, varmasti muillakin kuin minulla, kuunnella alkukesäiltoina ja -öinä satakielien laulua Sääperin rannoilla ja Jänisjoen varsilla.  Eilen aamulla kuulin ensimmäisen Uudenkylänlammin länsipuollella, ja yöllä se kovasta tuulesta huolimtta konsertoi vallan riemurinnoin. Upeaa!

Ruisrääkkä rapsutteli ensi säkeitään Mantsisen pihan vieressä nurmella. Tervetuloa. Samoilla tienoilla sirisi jopa viiden pensassirkkalinnun lauma. Tihein keskittymä koko valtakunnassa! Varmaan kuulivat toistensa laulun, mikä aina innostaa kutakin yrittämään parhaansa.

Ja hanhetkin sitten häipyivät, pesimäseuduilleen. Tekivät tilaa peltoviljelylle. – Ehkäpä syksyllä nähdään.

Hannu

3 comments for “Satakieli ja ruisrääkkä tulivat

  1. On ilo kuunnella satakieltä myös Helsingin rantamilla. Lauantaiaamuna avattuani parvekkeen oven ennen neljää pääsin osalliseksi hienosta aamukonsertista – viereisen talon katon harjalla mustarastas ja vastarannalla Tullisaaressa satakieli päästelivät täysin rinnoin ilmoille sulosäveliään. Voisiko päivä enää hienommin alkaa!

  2. Lissulle tiedoksi: Olisi mukava lukea valokuvilla höystettyä
    kertomusta Valkovuokkomatkastanne. Saisimme tunnebläjäyksen
    mekin, jotka emme päässeet sinne rajan taa.

  3. Kesänalussa v. 1991 paluumuuttajana petyin, kun en kuullut pappilan pihaan ruisrääkän ääntä. Se kantautui 50- ja 60-lukujen vaiheilla Lintulan leikkimökkiin, jossa majailin monta kesää lomien aikana. Ruisrääkän rapsuttelu tunkeutui syvälle nuoren miehen risaiseen sieluun: edessä kolme kuukautta raakaa työtä ja sitten opintojen äärelle taas seuraavaan kevääseen asti, ruisrääkän luo Värtsilän laaksoon. – Onneksi Hannu sitten vei paluumuuttajan Uudenkylän lammen vaiheille kuulemaan tuttua ääntä.
    Silloin tuntui, että Fågeli oli tullut kotiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *