Kirje hallitukselle

Pienten sateiden välissä ja aikanakin haravat suihkivat ja kottikärry hyrräsi Kaustajärven hautausmaalla keskiviikkona. Tarvittiin kuitenkin paikallisen asukin kärry lainaksi, kun seurakunnan väline oli hävinnyt. Siistiä tuli ja rattoisaa oli. Kyllä talkoot ovat hyvä perinne tai niinkuin pohojalaaset sanovat: kökkä. Tilaisuudessa allekirjoitettiin kymmenen talkoolaisen kirje Tohmajärven kunnanhallitukselle:

”Kaustajärven hautausmaan parkkipaikan laajentamista on toivottu muutaman vuoden ajan. Kunta ei ole suostunut kaatamaan muutamaa puuta, vaikka niitä on muutoin kaadettu kunnan metsästä aivan parkkipaikan välittömästä läheisyydestä.

Hautausten aikana saattoväen autoja on jouduttu parkkeeraamaan tien vierelle, mikä on ollut liikenteen kannalta ongelmallista. Yleensä hautausmailla on liikenteestä sivussa oleva turvallisuuden takaava parkkialue. Saattoväen joukossa on runsaasti iäkkäitä ihmisiä ja monen mieliala on sellainen, ettei valppauteen ole riittävästi edellytyksiä.

Kaustajärven hautausmaan lahjoituksena saatu portti on erittäin kaunis. Se ansaitsee eteensä siistin ja tarpeeksi suuren parkkipaikan. Nykyisellään portti ja parkkialue ovat kuin eri maailmoista.

Allekirjoittaneet hautausmaan siivoustalkoolaiset esittävät kunnanhallitukselle, että se ryhtyisi pikaisesti toimenpiteisiin Kaustajärven hautausmaan parkkipaikan laajentamiseksi. Kunnan osuus olisi puiden kaataminen, jonka jälkeen seurakunta hoitaisi kantojen poiston ja maan tasoituksen. Paikalla on jo valmiiksi lahjoituksena saatua täytemaata.”

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *