Yhteishyvä puretaan

Värtsilän keskustassa olevat entiset Yhteishyvän rakennukset puretaan. Tohmajärven kunnanhallitus teki tästä päätöksen maanantaina. Tekniselle toimistolle annettiin oikeudet ryhtyä toimenpiteisiin.

”Eiköhän purkamisessa käytetä kaivinkonesysteemiä ja kaatopaikkaa. Esillä on ollut myös polttaminen, mutta saattaa olla, ettei pelastuslaitos sellaiseen keskellä kylää ryhdy”, totesi hallintojohtaja Matti Ikonen. Hänen mukaansa Värtsilän pitäjäyhdistyksellä on oikeus ottaa rakennuksista kaikkea, mitä mahdollisesti tarvitsevat.

”Sellainenkin mahdollisuus on, että pitäjäyhdistys tai joku muu ottaa talon purkaakseen. Ja jos joku haluaa vielä ostaa rakennukset, se onnistuu, ei tässä niin kiirettä ole. Purkukuntoisena se voidaan myydä.”

Rakennustarkastajan lausunnon mukaan rakennusten peruskorjaaminen ei todennäköisesti ole taloudellisesti kannattavaa, joten paras vaihtoehto on purkaa ne ja käsitellä purkujätteet asianmukaisella tavalla.

4 comments for “Yhteishyvä puretaan

  1. Tutkivalle journalismille kaino toivomus: Olisiko mahdollista julkaista luettelo purettavan Yhteishyvän myymälänhoitajista? Se voisi virkistää meidän vanhusten muistia. Ierikka

  2. Rakennuksen irtaimisto kuuluu Rajaseudun työttömät ry:lle, jotka pitivät vuosia sitten siellä kirpputoria. He antoivat meille lainaan Renkituvalle perustettavalle kirpputorille mm. vaaterekkejä. Hengarit yms. tulivat myös tarpeeseen. Värtsilän Pitäjäyhdistys ry kiittää yhteistyöstä Rajaseudun Työttömät ry:tä!

  3. Mitenkähän monta kokousta vielä tarvitaan, ennen kuin tämä rakennus on purettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *