Niiralan tiehanke etenee

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on sisällyttänyt Onkamo-Niirala –tien kehittämisen vuoden 2012 hankkeisiin, mikä merkitsee yleissuunnitelmatyön käynnistymistä ensi syksynä. Hankkeen varsinaisesta aikataulusta ei ole vielä tietoa. Kustannusarvio osuudelle Niirala-Lahdenvaara on 15 miljoonaa euroa ja Lahdenvaarasta Onkamoon seitsemän miljoonaa.

Niiralan tie kuuluu ysitiehen, joka on uusi valtatietasoinen poikittaisyhteys Turkuun Joensuun, Kuopion, Jyväskylän ja Tampereen kautta. Tien uskotaan korostavan Niiralan rajanylityspaikan asemaa osana kansainvälistä itä-länsi –kuljetuskäytävää.

Kehitystyötä varten on mm. perustettu Pro Ysitie –yhdistys. Tavoitteena on, että poikittaistie tunnettaisiin vienti- ja tuontiväylänä, osaamisväylänä, matkailu- ja kulttuuriväylänä sekä palvelun ja asumisen väylänä. Yhteydet Skandinavian kautta Eurooppaan ja toisaalta Joensuusta Petroskoihin ja muualle Venäjälle korostavat tien merkitystä Suomelle.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *