Vapon selvitystä kehutaan

Jopa on lausunnolla pituutta. Eihän siitä ota selvää Erkkikään. Kuvat Heikki Kokkonen.

Pohjois-Karjalan Ely-keskus on antanut 21-sivuisen lausuntonsa Konnunsuon turvetuotantohankkeesta. Vapon  Jyväskylän yliopistolla teettämää selvitystä ympäristövaikutuksista kehutaan hyvin lain vaatimukset täyttäväksi. Ken haluaa tutustua lausuntoon kokonaisuudessaan, sen löytää ELY-keskuksen nettisivuilta. Vapo hakee turpeen nostolle ympäristölupaa Itä-Suomen aluehallintovirastolta.

Hankkeen vaihtoehdot on lausunnon mukaan tarkasteltu asianmukaisesti, luontoselvitykset ovat perusteellisia ja asiantuntevia sekä pöly-, melu- ja liikennevaikutusten arviot seikkaperäisiä. Puutteita katsotaan olevan vesistö- ja ilmastovaikutusten arvioinnissa sekä jälkikäytön tarkastelussa.

Ranta-asukkaat ja kalastuskunnat esittävät, että hanke jätettäisiin toteuttamatta. Kiintoainesten pelätään lisääntyvän Jänisjoessa ja vaikuttavan joen merkitykseen kalastuskohteena. Luosojoen ja Tohmajärven nykytilaa pidetään heikkona Valkeasuon turvetuotannon seurauksena. Konnunsuon uskotaan tuovan lisähaittoja. Vääränlahti on lietteiden tukkima ja umpeenkasvanut.

Nyt ei auta kuin lisätä kaksinverroin padon paksuutta. Tulehan jelppimään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *