Hyvin menee, mutta menköön

Niiralassa rajan ylitti huhtikuussa noin 97 000 henkilöä, missä on kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan 25 prosenttia. Kasvua on ollut sekä venäläisten että suomalaisten rajanylittäjien määrissä. Viisumivelvollisia rajanylittäjiä oli 43 prosenttia.

Alkuvuoden 2011 aikana rajan on ylittänyt Niiralassa yli 361 000 henkilöä, mikä on 27 prosenttia vuoden 2010 vastaavaa ajanjaksoa suurempi rajanylittäjämäärä.

Niiralassa käännytettiin huhtikuussa kahdeksan henkilöä puuttuvien maahantuloedellytysten vuoksi.

Rajanylityspaikalla havaittiin viisi epäiltyä rattijuopumustapausta, joista yksi oli törkeä. Yhdessä tapauksessa epäillään, että ajoneuvon omistaja on luovuttanut kulkuneuvon juopuneelle. Kahdessa tapauksessa rikoksesta epäiltynä on suomalainen henkilö, kahdessa venäläinen ja yhdessä tapauksessa virolainen.

Venäläisen henkilön hallusta löydettiin sähkölamautin. Häntä epäillään vaarallisen esineen hallussapidosta.

Lisäksi Niiralassa havaittiin kaksi ulkomaalaislain rikkomusta, 22 liikenne- ja ajoneuvolain ja 12 muiden säännösten rikkomusta. Seuraamuksina annettiin 13 rangaistusvaatimusta, kaksi rikesakkoa ja 14 huomautusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *