Vappukukkia

Sinivuokot on kuvattu Kruunuvuorella Laajasalossa. Kuva Lissu

Tuli tuossa mieleeni, että ennen vanhaan myytiin sellaisia pieniä muovisia vappukukkia. Koetin juohutella, että minkä hyväksi niitä myytiin. Piti ottaa google avuksi.

Wikipedia kertoo asian kolmella lauseella: ”Vappukukka on pieni muovinen rintaneula, joita myydään keväisin vapun alla. Sen myynnistä saaduilla tuloilla tuetaan lastensuojelutyötä. Vappukukka-perinteen aloitti vuonna 1908 Maitopisara-yhdistys. Vappukukka on Suomen vanhin hyväntekeväisyysmerkki.”

Vappukukkaperinne näyttää olevan vielä voimissaan. Lainaus Folkhalsanin verkkosivuilta:

Presidenttipari osti vappukukkapinssejä.

Iloiset ja innokkaat vappukukka-myyjät vierailivat Mäntyniemessä. Mukana oli oppilaita kolmelta ala-asteelta: Minerva skola, Munksnäs lågstadieskola sekä Vindängens skola.

Presidenttipari vastaanotti koululaiset virka-asuntonsa edustalla 29.4., vappuaaton aattona. Presidentti kertoi oppilaille arvostavansa vappukukkatraditiota suuresti, ja toivoi että perinne tulee jatkumaan myös tulevina vuosina. Tukeakseen toimintaa presidenttipari osti vappukukka-pinssejä lapsilta.

Vapun kunniaksi presidenttipari tarjosi lapsille simaa ja munkkeja, jotka tekivät kauppansa. Herkuttelun jälkeen koululaiset pääsivät tutustumaan presidentin virka-asuntoon. Presidenttipari myös kertoi oppilaille asunnossa olevista taideteoksista.”

Lissu Kaivolehto

5 comments for “Vappukukkia

  1. ”Surut pois ja kukka rintaan,
    kirpputorilla tavataan!”

    Näin sanottiin ennen vapun aikoihin,
    silloin en tosin tiennyt mikä on
    kirpputori.

  2. Kohta on vuokkojen
    valkoiset kentät
    kohta on
    hiirenkorvalla puut
    solisee purot ja
    kuohuu kosket
    aurinko saapi
    hymyyn suut

  3. Helsingissä metsät ovat jo muutaman päivän olleet täynnä valkovuokkoja ja koivuissa paikoin jo kunnon lehdet ja meren läheisyydessäkin hiiren korvalla. Ihanaa aikaa tämä kevät!

  4. Ihan kuten Lissu sanoopi,näin on.
    Koivut antavat mahlaa ja sammakot kutevat.
    Pitää uskoa, että kevät on tullut luoksemme !

    t. Kakku- Paavo

  5. Mahlaa on valutettu. Isännältä loppui ”suonenvedot” eli ”krampit” samanaikaisesti, kun pääsi nauttimaan mahlaa. Olikohan pelkkä sattuma? Onko muilla kokemuksia mahlan vaikutuksista? Edelleen olen hieman epäileväinen tämän aineen suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *