Vuosi Värtsiä

Näinä päivinä tulee kuluneeksi vuosi, kun Värtsiä aloiteltiin. Aika pirteältä tämä näyttää. Ilmestyäkin on tainnut joka päivä. Kirjoittajia, jotka lehden sisällön luovat, on ollut useita kymmeniä, ja heidän määränsä on kasvamaan päin.

Alkuhankaluuksia oli, kuten aina. Painokoneen laakeriviat eivät vaivaa kuten suuria lehtiä, mutta esimerkiksi ukkonen aiheuttaa helposti katkoksia.

Tämän vuoden puolella lehteä on luettu jatkuvasti ja ahkerasti parissa kymmenessä maassa ja Suomessa noin 80 kaupunkiseudulla. Tällaiseen laajuuteen ei tietoisesti pyritty, mutta mukavahan se on, jos Värtsilän asiat kiinnostavat.

Kommenttikirjoitusten määrä lähentelee paria tuhatta. Ne ovat oleellinen osa sisältöä. Vain pari kommenttia on pitänyt poistaa sopimattomuuden takia. Toinen niistä taisi olla omani. Joskus tuntuu, että räväkämminkin voisimme ottaa kantaa paikallisiin asioihin.

Värtsi on ollut selvästi varttuneempien ikinuorten lehti. Kovasti on toivottu, että nuoret hyväksyisivät sen ja toisivat oman lisänsä sisältöön. Se monipuolistaisi lehteä. Värtsin tekeminen on hauskaa ja hyödyllistä. Jatkossa nuorempaa väkeä kaivattaisiin takaamaan jatkuvuutta. Jossain vaiheessa näin varmaan tapahtuukin.

15 comments for “Vuosi Värtsiä

 1. Lämpimät Onnittelut Värtsille 1-vuotispäivän johdosta!

  Kiitokset toimitukselle hienosta ideasta ja erityisesti Erkille hyvästä, asiallisesta nettilehdestä.

  Värtsistä on jo ehtinyt muodostua yksi kiinnekohta elämääni.
  Toivotaan, että enenevässä määrin muillekin, ainakin juurellisille.

 2. Onnittelut ja kiitokset minultakin! Yksitoista kuukautta sitten havahduin Värtsin olemassaoloon, kun joku ystävällisesti kertoi, että uudessa verkkolehdessä on kattava juttu Värtsilän koulun kevätjuhlasta, joka oli minulle itselleni erinomaisen merkittävä juhla. Sittemmin Värtsin lukemisesta on tullut lähes päivittäinen mieluisa rutiini. Lohdulliselta tuntuu sekin, että tiedän myös esikoisen perheen maapallon toisella puolella pysyvän kiinni kotiseudun asioissa Värtsin ansiosta. Päivi K.

 3. Eilen vappuna oli Värtsin eri juttuja luettu 1929 kertaa, joten turhaan niitä ei kirjoitella.

 4. Onnea ja kiitos!
  Ei voi väheksyä lehtemme mainosarvoa oman kylämme esiintuomisessa.

 5. Mikä lie ollut etiäinen kun ”eksyimme” Värtsin
  sivuille elokuussa 2010. Siinä oli sopivasti
  EJ:n juttu ”Laihdutuskuurilla” jossa hän polki
  pyörällä reittiä Kaustajärvi-Kenraalinkylä.

  Siitä asti olemme olleet Värtsi-faneja ja hämmästelleet
  kuinka monipuolisia kirjoituksia, kirjoittajia ja kommentoijia
  kuuluu Värtsin piiriin.

  Hieno juttu myös nuo lukijamäärät, aivan uskomattomia!
  Itsekin tiedän lukijoita Imatralla,Pääkaupunkiseudulla, Tampereella,Vaasassa, Seinäjoella ja tietenkin täällä Pohjois-Karjalassa. Siis aivan ympäri Suomea, jokin paikkakunta varmaan unohtuikin.

  Vanhan arvoituksen ”Helsingissä hakataan. tänne lastut
  lentelee, mikä se on?” voisi kääntää muotoon Värtsilässä
  hakataan, laajalle lastut lentelee, mikä se on?

 6. Värtsi on vahvasti paikkansa ottanut ja ansainnut.Tälle verkkolehdelle oli tilaus.Meille ulkovärtsiläisille tämä lehti on suora,realiaikainen yhteys kotiseutuun.Värtsilän hieno historia on myös välittynyt ja tullut tutuksi mainiosti Värtsin välityksellä.
  Väitän vakavissani että Värtsin ansiosta ensi kesän Värtsilä päivät tekevät kävijäennätyksensä ja jahka tästä eläköidytään paluumuutto Värtsilään vilkastuu.Tätä on median mahti.

  Kiitos EJ ja kaikki värtsiläiset!

 7. Kiitos Värtsille! Menestystä jatkossa! Olin nukahtamaisillani Kaustajärven idylliin, kun Värtsi herätti. Vuosia sitten sain Seppo Pusalta viiden värikuvan koosteen, jossa levittäytyy Värtsilän upea laakso Kukkovaaran suunnalta. Kuvarivin olen kiinnittänyt makuuhuoneen oven yläpuolelle. Värtsi-herätyksen jälkeen nyt katsahdan joka aamu oven yläpuolelle ja lausahdan ajatuksissani: siinä se on, rakas Värtsilä! Mitähän tänään on Uusin kirjoitus -otsakkeen alla? Olen koukussa, mutta en loukussa!
  Olen huomannut, ettei Värtsilä ole vain tietty alue kartalla. Siinäkin se on veteen piirretyn viivan sisällä. Värtsilä on myös käsite, muisto, elämys ja mahdollisuus. Ierikka

 8. Lämpimät KIITOKSET ja ONNITTELUT Värtsille ja Päätoimittajalle hienosti sujuneesta yhteistyöstä. Menestystä jatkossa.
  Vanhan Värtsilän unennäkijät Hilkka ja Aarre.

 9. ONITTELUT VÄRTSILLE VUOSIPÄIVÄN JOHDOSTA.Kiitokset EJ samoin
  kaiklle kirjoittajille ja erityis kiitos myös lukijoille.
  Lehdellä menee hyvin mutta miten menee VÄRTSILÄN KYLÄLLÄ JA KYLILLÄ
  TÄNÄ PÄIVÄNÄ JA TULEVAISUUDESSA !!!!!!

 10. Ehdotan että voimme järjestää Värtsin lukijatapaamisen lauantaina 23.7.2011 Värtsilä päivien yhteyteen.Olenko minä vai arvostettu Päätoimittaja yhteydessä päivien järjestely toimikuntaan käytännön asioiden sopimiseksi?

 11. Joren ehdotus on hyvin mielenkiintoinen, eikä Värtsillä periaatteessa ole mitään asiaa vastaan. Käytäntö on sitten eri juttu, Värtsillä ei ole taloudellisia mahdollisuuksia edes kahvikupillista tarjota. ”Toimituskin” sijaitsee makuuhuoneemme nurkassa, emännän tarkoin valvovan silmän alla. Pitää nyt katsella ja kuulostella tämän ohuen, alkuperäisestäkin laihtuneen ”organisaation” kanssa, voitaisiinko jotain tehdä.

 12. Onnittelut ja kiitos Värtsille ja erityisesti EJ:lle. On ollut ilo seurata Värtsin kirjoituksia sekä mainioita ja persoonallisia kommentteja eri juttuihin. Olen kovasti tykästynyt lehteen ja sen kirjoittajiin. Toivottavasti Värtsin taival jatkuu edelleen hyvissä merkeissä!

 13. Hieno lehti tämä verkkolehti VÄRTSI.On tullut mielenkiinnolla luettuja vanhoja tarinoita tutuista kylistä ja ihmisistä.Tuleepahan seurattua mitä pitäjällä tapahtuu!Toivottavasti saamme pitää verkkolehden ja taival jatkuu.

 14. ONNEA ja KIITOS Erkki J:lle mielenkiintoisesta lehdestä.

  Viikon oltiin työasioissa tuolla etelässä, nyt selailen taaksepäin mitä tänne kuuluu…

  terveisin tulomuuttajat

 15. Kannatan ajatusta Värtsiläpäivillä tapaamiseen. Bongaamisen helpottamiseksi joku voisi suunnitella pikku ”logon”, tai rintamerkin, jonka voi tulostaa itselleen ja kiinnittää jotenkin rintapieleen. Siitä tunnistaisi Värtsin lukijan, mutta vielä saisi arvuutella, että kukahan se mahtaa olla? Uskaltaisikohan kysyä..
  Alpoaatos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *