Tehtaan savut

Päivä on alkamassa. Kuva EJ

Katselin muutamana pakkasaamuna auringonnousua. Valaiseva pallo kohosi verkalleen Vanhan Värtsilän vaarojen takaa. Samoihin aikoihin pöllähtelivät rautatehtaan savut taivaalle. Sielläkin oltiin ja elettiin.

Värtsissä on lähikuukausien aikana menneisyys paljon esillä. Vanhemmat ihmiset muistelevat ja siirtävät näin tietoa uusille sukupolville. Kasvamassa on väkeä, joille entisaika ei kenties ole kovinkaan tuttua. Värtsilä on ollut Suomen kamaralla niin merkittävä paikka, että sen historian kertaamiseen on aihetta.

Samaan aikaan Värtsi pyrkii seuraamaan, mitä nykyhetkessä tapahtuu. Olemme mahdollisuuksien mukaan läsnä paikkakunnan arjessa ja juhlassa. Ja mikäpä estää povaamasta tulevaisuutta.

Värtsi ei olisi tohtinut lähteä tulevalle vuodelle ilman lukijoiden avuliaisuutta ja sieltä tulevia kirjoituksia. Verkkolehteä tehdään yhdessä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, vauvasta vaariin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *