Hanhikarnevaalit

Lähetäänpä Sääperille uimaan. Kuva EJ

Melkein lumoutuneena olen katsellut muutaman sadan hanhen kieppumista läheisillä sänkipeltolaitumilla. Se on jotain, mitä en ole ennen kokenut. Värtsiläläiset lienevät tottuneempia tähän joka syksyiseen tapahtumaan. Minkähänlaiset ovat näkymät tulevina viikkoina, kun hanhia saapuu lisää. Julkisuudessa olleitten tietojen mukaan niitä olisi ollut viime syksynä parhaimmillaan 60 000. Vaikka tuossa olisi yksi nolla liikaa, se olisi jo melkoinen karnevaali ja nähtävyys.

Rajanryssäys lauantaina oli hyvin myönteinen kokemus ensikertalaiselle. Sellaisia pitää olla, vaikka ne eivät bisneksiä pelastaisi. Ihmiset pääsevät luontevasti kokoontumaan ja vaihtamaan mielipiteitä. Lisää kävijöitä ja myyjiä ei olisi pahitteeksi. Eero-Matti Lintunen kirjoitti äskettäin perinneruokapäivän järjestämisestä, mikä toisi ryssäykseen lisää väkeä ja ilmettä.

Olisiko mahdollista ympätä samaan päivään myös jonkinlainen hanhikarnevaali? Järjestäisikö Keski-Karjalan Luonto Hattuvaaran hanhiviikkojen oheistapahtuman Rajanryssäykseen? Voihan olla, että tämä on liian kaukaa haettu ajatus, mutta eihän sitä tiijjä, jos ei kokeile. Tällaisilla teemoilla on periaatteessa rajattomat kehittämisen mahdollisuudet.

Värtsilän laakso on hanhille mieluinen paikka syksyisin. Kuva EJ

2 comments for “Hanhikarnevaalit

  1. Loistava idea Erkki!Tuumasta toimeen…

  2. Toivottavasti toimeenpanijoita löytyy. Minusta kun ei ainakaan siihen ole…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *