Puiden pystykuorintaa

Ilmeisesti hirvet käyneet jyrsimässä pihlajien runkoja. Luonnon vihreä ruoho alkaa olla vähissä hirvieläimiltäkin.

Monia puunrunkoja on käyty maistamassa ennenkuin on löytynyt maukkaimmat puut, jotka on kuorittu ympäriinsä.

3 comments for “Puiden pystykuorintaa

  1. Alpolta taas hyvä kuvasarja.Tuosta hoksaa jotta puissakin on makueroja.Hirvet tietää jotta pitää lämmitys kuituja syödä niin mahat toimivat myös niukan ravinnonsaannin aikaan.Niillä on hyvä ruuansulatussysteemi. Samantyylinen ruokavalio on myös majavilla.Niilläkin on tuoreita ruokapuita (oksia) talvivarastoissa.Nuoret koivutkin kuuluu niiden listalle,ohkaset paikat syövät kokonaan,paksumpia silppuavat.

  2. Hirvet aiheuttavat valtavia metsätuhoja, puhumattakaan inhimillisistä kärsimyksistä hirvikolarissa, susia pitäisi olla enemmän jotta hirvikannat pysyisi kurissa

  3. Onhan tuosta sen verran hyötyä, että saadaan lähes joka syksy hirvenkaatopeijaiset. Syrjäseutujen synkkään syksyyn joku kaamoksen katkaisu.

    Sauli, et varmaan ollut täällä Värtsilässä 50-60 luvuilla. Silloin oli susia ainakin useimman mielestä ihan riittävästi. Niitä tuli rajan yli laumoittain. Puhuttiin, että Itänaapurissa metsästetään susia helikopterista käsin tai hätistellään muuten vaan. Muistan, että noihin aikoihin seurat saivat metsästää vain yhden hirven.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *