Letkut tukittiin taas

Paineilmatyökaluja

Ne tekivät sen taas

Tuli tarve saada kottikärryn pyörään enempi ilmaa kun piti kärrätä raskaita kuormia soraa. Kompressori esille ja siitähän sitä ilmaa saisi. Piti vain vaihtaa ”ilmapistoolin” tilalle sellainen työkalu, missä on pyörän venttiiliin sopiva liitin ja painemittari.

Ei tullut paineilmaa eikä mitään muutakaan ilmaa. Jossain oli vikaa. Irrottelin letkut ja liittimet. Syy selvisi helposti. Letkun liitin oli tukossa. Tässä alkoi olla jotain perin tuttua. Historia toisti itseään enkä suuttunut enää kovin paljon. Olen tavannut tällaista aikaisemminkin ja kirjoittanut Värtsiinkin niistä. Melkein tarkalleen kymmenen vuotta sitten kirjoitin otsikolla ”Ilkivaltaa” kun suihkulähteen ”sammakon suu” oli muurattu umpeen. Pidin sitä silloin ilkivaltana. Siitä seuraavana syksynä oli kasteluletkun pää tukittu ja kirjoitin nimellä ”Letkuntukko” ja noin kuukauden kuluttua sain kirjoittaa ”Taas letkuntukko!” silloin oli kyseessä samanlainen paineilmatyökalu kuin nytkin.

Ronklasin tuon muurauksen auki, mutta ilmaa ei tullut vieläkään. Siellä muissa mutkissa oli vielä tuon tuntenmattoman ötökän pesätarpeita, joten annoin olla ja kävin hakemassa toisen samanlaisen työkalun. Niitä kun oli vielä pari kappaletta siistissä rivissä autotallin seinällä. Vilkaisu riitti toteamaan, että se oli myös tukittu. Sitten vilkaisu viimeiseen, tukossa sekin!

Edellisistä letkun umpeen muurautumisista olen oppinut, että siellä on jollain kukkakärpäsellä pesä ja sieltä kiemurtelee kohta pilkkitoukkia. Avaan vain yhden letkun, toiset pitäkööt pesänsä

Edellistä letkuntukkoa tutkiessa löytyi tällaista

4 comments for “Letkut tukittiin taas

  1. Alpo taitaa olla kaikkien ötökkähotellien äiti.

  2. Niin se on poijjaat..
    Jos tahtoo tehdä oiken vihreän luomuteon, niin pitää ostaa kasa paineilmavehkeitä ötököille pesäpöntöiksi.

  3. Tuohan on oikeastaan ihan hauskaa ja varsin opettavaista. Olen katsellut kaupoissa myytäviä ötökkähotelleja. Yhden olen nähnyt toiminnassa. Juuri tämän kokoiset ”pesäköntöt” ovat suosituimpia meillä päin. Eli reikä 6-8 mm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *