Monien mahdollisuuksien tilat tarjolla

Värtsilän Pitäjäyhdistys ja Tohmajärven kunta ovat neuvotteleet sopimuksen jonka kunnanhallitus hyväksyi 10.5.2021. Entisen Värtsilän koulurakennuksen tilojen hallintaoikeus alkaa 11.5.2021 ja on voimassa tämän vuoden loppuun.

Lokakuussa katsotaan millaisia käyttökokemuksia ja tarpeita kyläläisillä, paikallisilla yhdistyksillä ja yrityksillä on ollut ja luovatko ne millaisia tulevaisuuden näkymiä ja edellytyksiä koulun siirtymisestä pysyvästi värtsiläisten käytöön.

Tarkoituksena on pikapuolin palkata työntekijä käynnistämään koulun tilojen käyttö. Suunniteltavaa riittää. Pitää kartoittaa, ideoida, koordinoita, etsiä ja koota yhteistyökumppaneita tekemään ja toimimaan tiloissa yhdessä ja erikseen.

Mitä kaikkea siellä voitaisiin tehdä? Mille on tarvetta? Miten kulut saadaan katettua ?

Kunta ja kyläyhdistys perustavat seurantaryhmän jonka seuraa tilojen käyttöä, tuloja ja menoja ja tämä tieto on päätöksen teon tukena molemmille osapuolille nykyisen sopimuskauden päättyessä.

Koulun pihapiirissä sijaitsevat vuokra-asunnot eivät kuulu sopimukseen, vaan ne säilyvät entisellään Tohmajärven kunnan hallinnassa. Vuokralla em. rakennuksessa on mm. Värtsilän Kisa ry:n kuntosali.

Koulutilojen käytöstä ja vuokraamisesta saatavat tulot saa Värtsilän Pitäjäyhdistys ry.

Koulun entiset tilat ovat suuri mahdollisuus, jota värtsiläläisten kannattaa ehdottomasti kokeilla. Muita vastaavia tiloja ei ole tarjolla Värtsilän kylällä.

Koulun esteettomät kulkuväylät (ei ole portaita) ja mm. avara liikuntasali mahdollistavat isojenkin tapahtumien järjestämisen, ympäri vuoden.

Koulun keittiö laitetaan ja kalustetaan (astiat ym.) ensimmäiseksi käyttökuntoon jotta tapahtumia päästään järjestämään.

Värtsilän kylätaloa ei olla lopettamassa vaan toiminta jatkuu entiseen malliin. Tilaratkaisuja ja tarpeita pohditaan kokeilun jälkeen loppuvuodesta.

Se miten entisen koulun tilat saadaan hyötykäyttöön ja onko niille tarvetta, tämä tuleva kesä ja syksy näyttää. Loppu on värtsiläläisten ihmisten, yhdistysten ja yrityksien käsissä. Tervetuloa kaikki mukaan rohkeasti!

Värtsilän Pitäjäyhdistys ry
Matti Jaatinen, puheenjohtaja

3 comments for “Monien mahdollisuuksien tilat tarjolla

  1. Kaikkea hyvää ja onnea hankkeelle toivottaa
    Alpo R

  2. Onnea ja menestystähankkeelle❤️

  3. Tässä on kysymys kolmen sektorin yhteistyön mahdollisuudesta: 1. Kunta / seurakunta. 2. Yhdistykset.
    3. Yritykset. Rajanylityksen palautuminen koronaa edeltävään aikaan on valtioiden käsissä.

    Yhteistyö on voimaa! Toivon sitä värtsiläfanina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *