Viikon viisu 47/20

Lasten oikeuksien viikko. Löytyykö siihen asiaan sopivaa musiikkia ?

Viikolle sattui myös Miesten päivä

16 comments for “Viikon viisu 47/20

 1. Tämä päivä alkoi paremmin kuin hyvin. Olavia ei voita kukaan.

 2. Telkussa oli eilen Timo Koivusalon ohjaama elokuva
  Kulkuri ja Joutsen. Tuli niin nostalginen olo sitä
  katsellessa, vaikka Rillumarei -porukkana ajallaan Rautavaara-
  Helismaa-Pakarinen comboa pidettiinkin.

  Elokuvassa vilahteli Olavi Virrankin hahmo muutamaan otteeseen.

  Mieleen jäi soimaan Peltoniemen HIntriikan surumarssi Rautavaaran
  esittämänä. Se lienee eräs Suomen synkeimpiä lauluja sanoitukseltaan,
  mutta sopii ah niin hyvin tähän syksyn harmauteen.

  Kuten huomaatte, en ole opetellut vieläkään linkitystä hyvistä
  neuvoistanne huolimatta.

 3. Laittaisin tähän laulun ? en edes tiedä onko se laulu tai runo, mutta teksti kertoo tuolta jostain kuivasta maasta ” Tänä kesänä ei saatu sadetta… ehkä ensi vuonna sataa ja ehkä ensi vuonna saamme ruokaa.. ”
  Tuollaista sanoitusta en löytänyt. Jos joku löytää niin olisin kiitollinen.

  Laitan lasten laulu, josta kovasti tykkään

  https://www.youtube.com/watch?v=H9Gd-BjkA78

  Minun ystäväni on kuin villasukka, joka talvella lämmittää

 4. Kommenttia kommenteista

  Vuosia sitten pidettiin lauluiltaa ja joku ehdotti ”Tähti ja merippoika” laulua koska hänen lapsensa oli merimiehenä jossain maailmalla. Seuraavana päivänä kyseinen merimies soittikin satelliittipuhelun jostain Singaporen ja Japanin väliltä. Oli tullut niin voimakas tunne, että on soitettava kotiin.

  Hintriikan surumarssi onkin äänestetty Suomen synkimmäksi sanoitukseksi, mutta tykkään silti. Kuuntelin nytkin monta kertaa, kun en muistanut onko se Hontriikka vai Hintrikki ja onko hän mies vai nainen. Ei sitä ihan suoraan sanota mutta vähän venkoillen kuitenkin. Helismaan sanoitiksesta voi myös päätellä miten usein hän kävi kirkossa.

  Olen kuullut tämän kappaleen häämarssina Kaustisen musiikkifestareilla, harmooneilla ja viuluilla esitettynä. Eikä se kuulostanut yhtään synkältä. Liperin Hima ei ole yhtä synkkä. Oikein hyvä varsinkin kuorolauluna.

  Tuure Kilpeläisen esitystä miehen muosikymmenistä en ole kuullutkaan, tuntui jotenkin tutulta. Minullahan on itsellä kahvimukiin präntättynä nuo vuosikymmenet. – Kopioin viikon puheenaiheisiin

 5. Lisätäänpä vielä tuohon Alpon mukissa esitettyyn uusi vuosikymmen:

  60-70 v. kuin vanha Toyota Corona leviämisvaiheessa.

 6. Minulla on … käynnistyy vain srpiillä, mutta sammuu heti

 7. Coronasi on siis leviämisvaiheessa. Uutena ollut ensin tietenkin kiihtymisvaiheessa. Näitähän nuo (auto) uutiset lähes päivittäin kertoilevat.

 8. Eräs vinkki P-K radiosta, entä jos gategoriana olisi Viikon artisti, jonka vuosien tai vuosikymmenten hittikappaleita yritettäis muistella ja ehkä löytää kuultavaksikin. Vaikka Erkki junkkarisen Ryysyjä hopeamaljassa.

 9. Voisihan se olla noinkin, kuten Hemppa ehdottaa. Tapanin alkuperäinen ehdotus oli sen verran leveä, että sitä oli vara soveltaa moneen suuntaan. Niinhän tässä on polveiltukin. Ajattelin tulevalle viikolle sellaista, että kuka ensiksi ehtii ”suuntaa näyttämään” niin sitä linjaa jatketaan. Saa nähdä mitä siitä tulee

 10. Kuuntelin cd-ltä Mari Rantasilan tunnelmointia. 11 biisin joukosta puuttui yksi, jota usein kuuntelen kappelissani. Voisiko joku laittaa sen tähän viikon viisuksi. Sitä voisi kuunnella moni muukin syrjäkylän ukko. Siis: Mari Rantasila, Vanha mies. Kiitos!

Comments are closed.