Puhelinsoitto

Kun vanhat pannaan näihin nykyjärjestelmiin , on se opettelemista. Olisi se niin mukavaa, kun saisi asianomaisen henkilön langan päähän, vaikka joutuisi soittamaan useamman kerran.
Ei se ymmärrys aina juokse nauhan tahdissakaan, vaikka selkeästi puhutaankin. Ykkösen painamisesta sanotaan ja ei saa sulkea puhelinta. Siinä saa sitten kuulla kaikki netin tiedonhankintaväylät, eikä vieläkään saa sulkea puhelinta. Ja sitten alkaa sama nauha uudelleen. Blablaa… plalaa.. Olisikohan pitänyt heti painaa se ykkönen, kun puhuu siitä takaisinsoitosta? Painanpa sitä. ”Tuli näppäilyvirhe” ja nauha alkaa alusta.


Sitten kuunneltuani aikani tullaan taas kohtaan, jossa puhutaan ykkösen painamisesta. Nii-in. Ihan selvästihän se sanoo, että paina yksi. Painan yksi. Ja kas, jo tuli lupa sulkea puhelin.
Eikä aikaakaan , kun yhteyshenkilö soittaa.
Jälkeenpäin tulin ajatelleeksi, miten paljon se puhelinoperaattori tienasikaan kustannuksellani. Otin välillä kellosta nauhan kuunteluun mennyttä aikaa. Reilusti 3 minuuttia. Mutta kuinka paljon aikaa meneekään puhelimen soittoääniä kuunnellessa, kun yrittää jonnekin muualle? On ne operaattorit hienon kassankasvatusmekanismin keksineet!

2 comments for “Puhelinsoitto

  1. Vaimoni lapsuuden kotona on meillä tänäkin päivänä Kaurilassa taksipuhelin ja auto ajokuntoisena kyydille lähtöön. Puhelin on kammella ja numerolevyllä varusteltu. Aikanaan kammiyhteydellä eli sisäisellä puheyhteydellä kyläntaksiin saatiin yhteys kun hän oli kotipaikalla auttamassa peltotöissä

  2. Irene et ole yksin, meitä pölöhöjä on moneen junaan. Kansalaisopisto on oikein ruvennut kouluttamaan meitä senioreita kännykän käytössä. Minäkin olin. Meille näytettiin mitä kaikkea äly kännykällä voisi tehdä. Jotain tuiki tarpeellista mutta aika paljon joutavaakin.

    Kurssi päättyi ja muutaman päivän jälkeen piti soittaa terveyskeskukseen aikaa varatakseen.. Alkoi tuo Irenen selostama numeroiden kuuntelu. Pari kierrosta kerkisin kuunnella ennenkuin selvisi että mikähän se minulle sopivin numero olisi. Kohta olisi tullut se minun numero, mutta ruutu meni pimeäksi tiennyt missähän se minun numero olisi. Paljon turhaa kurssilla opetettiin, mutta ei tätäkään tärkeää pikku vinkkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *