Retkieväitä koronaliikuntaan

Ruoka niksejä

Kuvat ja teksti: Heino Turunen

Tässä taas, ( ei Pirkka vaan ) Värtsi niksi. Tuli vanhoja resptejä taas mieleen, kun vaimo löysi lehden palstoilla pääsiäisen aikoihin kehutun Savulohi piiraan reseptin. Tekaisin yli jääneestä lohesta mini lohikukot. Helpot ja nopeat tehdä ja sopivat vaikka retki eväiksi, jokaiselle oma kukkopoika.

Lohipiiras


Siis:
– valmiita ruispuikuloita halkaistuja, kastellaan vedellä tai kalaliemellä. Sisään kukkuraksi asti lohta, päälle voi nokare ja palat vastakkain. Kääritään tiukasti leivinpaperiin ja vielä päälle alukelmu. Ja ei kun uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi ja 100 asteessa noin tunti,

Retkikukot


A`vot, retki palaset valmiit. Em kukkoja on tullut joskus syötyä muikku, lanttu ja lihatäytteilläkin.Tämän kevään piiraan täytteinä oli raejuustoa, Smetanaa, munaa, sitrusmehua, tilliä, ym. tietekin savulohta unohtamatta.

5 comments for “Retkieväitä koronaliikuntaan

  1. Varmasti hyvä eväs, mutta en ymmärrä, miten ihmeessä savustetusta lohesta voi jäädä jotain ylimääräistä.. Minulla ei tahdo yksi lohi riittää kuin maistiaiseksi. Tai tietysti tapansa tuntien voihan niitä savustaa useampia niin jää kukkotarpeitakin. Kohta alkaa tulla järvikalaa, voisihan sitä kokeilla savuhauestakin, on vain työläämpi ruodittava.
    Kiitti vinkistä Pappilanpellolle

  2. Tein edellisen kuun puolella muikuista samalla reseptillä pikakukkoa ja hyvää tuli. Silloin totesin siihen voitavan käyttää kaikkea kalaa mitä vesistöistämme saadaan. Paksuruotoiset kalat vain leikataan ruodottomiksi.

  3. Ihan liian hyvältä vaikuttaa kaikin puolin.

    Ei puutu reseptistä kuin sakeuttamisaine, sallittu elintarvikeväri, homeen estoaine, luontainen aromi, kyllästysaine, suojakaasu, happamuuden säätö, kylmäketjun käyttö, tarjoiluohje, pakkauksen hävitys, tuotteen säilytyslämpötila varjossa, viimeinen käyttöpäivä…

  4. Sakarin luettelossa mainittu ”viimeinen käyttöpäivä” -oli ennen merkinnällä ”parasta ennen”, joka ilmestyi ensimmäisenä vihkisormuksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *