Doris harjanvarressa

Eikös täällä pitäisi siivota? Kuvat Kalle M Väänänen

Eikös täällä pitäisi siivota ?
Katsohan pappa, tästä se lähtee
Ihan helppoa. Kyllä sinäkin tämän opit

Jäätilanne

Kalle Matti lähetti videon, jossa jäätä porattiin lähes kairan kierreosan verran. Saatetekstissä mainittiin, että paikoin on jäätä paikoin ei.

9 comments for “Doris harjanvarressa

 1. Kunhan Kalle Matti jatkaa Doriksen koulutusta, niin saa itse enemmän pilkkiaikaa, kun kissa hoitaa siivoukset

 2. Ja voihan välillä tehdä pikasiivouksen, niin jää pilkille enemmän aikaa.
  Lakaisee katseella lattiat.

 3. Ei varsinaisesti liity Dorikseen eikä harjanvarteen, mutta kertokaapa Kalle, Alpo ja Hemppa mikä on jäätilanne? Viikolla oli kovaa jäätä vielä jopa yllättävän paljon, mutta onko nollakelit hapattaneet minkä verran? Sijainnit on teillä sopivasti eri suunnilla…vai olisiko Jussilla viimeisin tieto Värtsilän korkeuksilta?

 4. Viinijärvellä jää vaikuttaa hyvältä, en ole käynyt kun otin verkot pois yli kuukausi sitten kun kesä näytti silloin tulevan. Tänä talvena jää on puhdas kun kelkat eivät ole liikkuneet eikä lentokoneet savuttaneet. Naapurilla on iskukoukut vielä ja hänen mukaan jää on vahvaa, mutta rannassa tietysti sulia kohtia. Jäätä on tuolla järven pohjoispäässä testattu autolla ja traktorillakin. Hauki näyttää kutevan jo jään alla.

 5. Kiitos luottamuksesta. Olen itse juuri tälläkin hetkellä pilkillä ja voin kertoa, että jäätilanne on ainakin täällä Miljoonamäen pohjoispuolella vielä erittäin hyvä eli itse asiassa parempi kuin moniin vuosiin. Pinta on kova kävellä ja jää ihan oikeasti porattavaa, paksuus keskimäärin n. 40 cm. Muistutan vielä kuitenkin, että jäillä kulkija on AINA LIIKKEELLÄ OMALLA VASTUULLAAN ja maalaisjärjen käyttö on luonnollisesti sallittua, jopa suotavaa! 🐟😊

 6. Kävin mittaamassa Kaustajärven jäänpaksuutta. Tällä hetkellä jään paksuus Kaustajärvessä on noin 30 senttiä ja välissä on pehmeä kerros. Varokaa virtapaikkoja, ne ovat petollisia.

 7. Jätin tältätalvelta Kaustajärven ahvenet kasvamaan. Ainut meidän perheestä poraili Kaustajärven jään läpi oli miniä. Partion käyneelle on luonnossa liikkuminen rauhoittava kokemus.

 8. Sais tulla Doris meillekin siivoamaan.
  Pölykoiria vilistelee nurkissa.
  *
  Vakavasti puhuen, kun me ikäimmeiset olemme nyt
  koronakaranteenissa, ei voi kutsua kotiinsa apujoukkojakaan.

  Olen tilannut ruokastokset netin kautta ja ne toimitetaan
  sovitusti ulko-ovellemme. Mutta kaikilla ei ole nettiä
  tai jos onkin, niin lähin kauppa saattaa olla liian kaukana.

  Pidetään huolta toisisamme. Otetaan mallia vaikka Doriksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *