Katsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan, heinäkuu 2018

Rajojen valvonta
Rajavartioston valvomalla maastorajalla tilanne oli heinäkuussa vakaa.

Rajavartiosto tutki heinäkuussa kaksi epäiltyä lievää valtionrajarikosta, jossa kaksi henkilöä liikkui rajavyöhykkeellä ilman rajavyöhykelupia. Molemmille henkilöille annettiin sakkovaatimus.

Rajavyöhyke on olemassa rajajärjestyksen ja rajaturvallisuuden ylläpitämiseksi ja siellä liikkuminen on luvanvaraista. Rajavyöhykkeen takaraja on merkitty maastoon keltaisilla rajavyöhyketauluilla sekä puihin tai pylväisiin maalatuilla tai kiinnitetyillä keltaisilla renkailla. Vesialueilla merkkeinä käytetään keltaisia viittoja, poijuja ja linjataulupareja. Pohjois-Karjalan rajavartiosto kehottaa rajavyöhykkeen läheisyydessä liikkuvia henkilöitä huolellisuuteen. Rajavartiosto opastaa mielellään rajavyöhykettä koskevissa kysymyksissä.

Rajavartiosto antoi poliisille virka-apua kaksi kertaa ja pelastustoimelle kerran. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden poliisitehtäviä suoritettiin kahdeksan kertaa. Ensivastetehtäviä rajavartiosto suoritti viisi kertaa yhteistyössä pelastuslaitoksen kanssa.

Rajatarkastukset
Niiralan rajanylityspaikalla suoritettiin heinäkuussa 113 595 rajatarkastusta. Rajanylitysten määrä väheni vuoden 2017 heinäkuuhun (120 002) verrattuna hieman yli viisi prosenttia ja lisääntyi kuluvan vuoden kesäkuuhun verrattuna (107 366) lähes kuusi prosenttia.

Vuoden 2018 tammi-heinäkuussa on Niiralassa suoritettu yhteensä 667 356 rajatarkastusta. Se on yli kuusi prosenttia vähemmän kuin vuoden 2017 vastaavana ajankohtana (712 699).

Suomalaisten rajanylittäjien osuus heinäkuussa oli noin 53 prosenttia (60 134) ja venäläisten rajanylittäjien osuus noin 45 prosenttia (51 484). Muiden maiden kansalaisia oli noin kaksi prosenttia (1 977) kokonaisliikenteestä.

Heinäkuussa Niiralassa käännytettiin tai evättiin maahan pääsy puutteellisten maahantuloedellytysten vuoksi yhteensä 18 henkilöltä.

Joensuun lentoasemalla suoritettiin heinäkuussa 56 rajatarkastusta.

Lieksan Inarin tilapäisen rajanylityspaikan kautta rajan ylitti heinäkuussa 355 henkilöä.

Pohjois-Karjalan rajavartioston toiminta-alueella palautettiin rajavalvonta väliaikaisesti sisärajoille Joensuun ja Kuopion lentoasemilla Yhdysvaltojen presidentin ja Venäjän federaation presidentin tapaamisen järjestelyjen tukemiseksi. Valvonnassa ei havaittu Helsinki 2018 -tapahtuman turvallisuutta vaarantavia tekijöitä.

Rikostorjunta
Heinäkuussa Niiralassa havaittiin kaksi rattijuopumustapausta, joista toinen oli törkeä rattijuopumus. Lisäksi havaittiin yhdeksän liikenteeseen liittyvää rikkomusta, neljä ulkomaalaisrikkomusta ja 11 muuta rikkomusta. Lisäksi annettiin tiedoksi 20 automaattisen liikennevalvonnan sakkoa.

Rikkomusten seuraamuksina annettiin yhteensä 13 sakkoa. Lisäksi annettiin 28 huomautusta pienemmistä rikkeistä.

Sotilaallinen maanpuolustus
Saapumiserä 2/18 astui palvelukseen 9.7.2018. Saapumiserässä oli 145 henkilöä, joista naisten vapaaehtoiseen palvelukseen osallistuu 11 henkilöä.

Post navigation

1 comment for “Katsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan, heinäkuu 2018

  1. Kunnioitan rajavartioiden työtä molemminpuolin rajaa. He huolehtivat, että rajoillamme on rauhallista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *