Korujen säihkettä. Ylämaan jalokivimessut.


Ylämaan jalokivimessujen puuhamies, entinen Ylämaan kunnanjohtaja Esko Hämäläinen esittelee suurikokoista spektroliittikiveä,jossa on rusehtava välke. Hän tuumii, että messut ovat pysyneet kiinnostavana kesäkohteena ja vetävät väkeä ympäri maapallon. Olin huomaavinani, että vielä lauantaina ei messuilla ollut ”täysi miehitys”, mutta sunnuntai on yleensä vilkkain päivä.

 

 

Korutaiteilija Raimo Kapiainen pitää esillä maailman parhaasta sterling-hopeasta tehtyjä korujaan, joilla hän on saanut paljon tunnustusta. Mukana on korvakoruja, kaulakoruja, rintakoruja, jne… Raimoltahan piti ostaa rintarossi, kun olivat niin kauniita ja suunnittelultaan taiteilijan itsensä inspiroimia.


Laura Vacker asuu Intiassa, mutta hänen tuotteensa ovat saavuttaneet menestystä useissa maissa ympäri maailmaa. Mukana on painolevyjä, upeita lankoja, jne… Lauralla oli mukanaan pieni tyttärensä Saima.


Werner Buge, saksalainen, myy tuotteitaan sekä netissä, että alan tapahtumissa.


Aino Peltonen Seinäjoelta myy mm. omia suunnittelemiaan korukivitöitä, kolikoista tehtyjä sormuksia, tuohitöitä, jne… ja onpa mukana muun muassa puutarhakoristeiksi sopivia kissahahmoja.


Marttojen kahvilassa on tarjolla tunnelmaa ja vaikka hernekeittoa – tietysti makoisat pullakahvit.


Henna Forss myy omia harrastetöitään, mm. koruja ja Sari Päivärinnalla on kaupan Aloe Vera tuotteita.


Riina Koskela ja Anja Reinikkala Virolahdelta ovat erikoistuneet kivien maalaukseen.


Messujen pitkäaikainen kävijä Jan-Mikael Maros pitää kuulemma jatkuvasti kursseja ja opettaa ”siivomaan vanhan energian ja hankkimaan uutta energiaa” mm. korukivien
avulla.


Veikko ja Inkeri Tuomala olivat tulleet Oulusta myymään tuotteita, joista suuri osa on Veikon ideoimia ja toteuttamia.

​Ylämaan spektroliitin hohdetta.

Päivä pysyi pilvipoutaisena, mikä oli tietysti paras mahdollinen valo korukivien kuvaajalle. Tuli herkuteltua ja rupateltua korutaiteilijoiden kanssa. Mutta parin tunnin rupeaman jälkeen tuli jo kotiinlähdön aika. Ajattelin, että on hyvä, kun tällaisia perinteikkäitä tapahtumia jaksetaan järjestää ja tapahtuman vetäjällä Esko Hämäläisellä riittää joka vuosi energiaa hankkia myyjiksi väkeä maailman eri kolkilta.

Jouko Varonen

1 comment for “Korujen säihkettä. Ylämaan jalokivimessut.

  1. On niitä kiviä mukava katsella ja silitelläkin. Myyjät tietysti toivovat että niitä myös ostettaisiin. Täällä Outokummun vastaavassa tapahtumassa Maroksen pöydällä oli lapussa teksti tähän tapaan;
    Ihminen ei lopeta leikkimistä siksi, että tulee vanhaksi, vaan tulee vanhaksi koska lakkaa leikkimästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *