Taistelu talvea vastaan

Kesän tuoja hävisi taistelun talvea vastaan. Vainaja on varmaan yksi räystäämme alla aiemmin pesineistä pääskyistä. Västäräkkipariskunta sen sijaan hyppeli jäillä terveen oloisina. Kuva otettu 7.5.2017.
Monet valittavat, etteivät ole kuulleet teeren kukerrusta. Oikeassa ovat. Vain yksi taistelupari on näkynyt jäällä. Muina keväinä niitä on ollut kymmenittäin.

Teksti ja kuva: Irene Peuhkurinen

Share

2 comments for “Taistelu talvea vastaan

 1. Jussi Raerinne
  10.5.2017 at 8:53

  Hyönteissyöjillä on toistaiseksi niukkuuden ajat. Linnut ovat toisaalta myös kyllä tosi kekseliäitä etsimään tarvittavan ylläpitoravinnon, joten mitään suurta dramatiikkaa ei kuitenkaan liene odotettavissa.
  Teerikannat ovat nyt tosiaan varsin heikot, mutta juuri tämä riittävän pitkä kylmä jakso (=entisien aikojen normaali kevät) suosii niiden suvunjatkamista. Soidinhommathan ovat vasta aluillaan, joten poikaset kuoriutuvat vasta juhannuksen alla jolloin on luultavasti jo oikea kesä.

 2. Irene peuhkurinen
  10.5.2017 at 16:31

  Olipa lohdullinen kommentti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *