PIHABONGAUS TULEVANA VIIKONLOPPUNA

Tulevana viikonloppuna 28–29.1.2017 kannattaa lintulaudan elämää seurata tavallista tarkemmin ja osallistua samalla jokaiselle avoimeen lintujen Pihabongaukseen. Tarkkailua voi tehdä joko lauantaina tai sunnuntaina tunnin ajan ja kirjata muistiin näkemänsä lajit ja kappalemäärän (montako yksilöä kutakin lajia on näkyvissä samaan aikaan). Sitten vain ilmoitus havaituista linnuista ja kappalemääristä BirdLife:lle. verkkolomakkeella.

Pihabongaus ei ole kilpailu ja kaikki havainnot ovat tärkeitä, joista saadaan hyödyllistä tietoa lintujen kannanvaihteluista.

Tässäpä mukava tapahtuma viikonlopuksi, johon voit osallistua helposti kotoakin käsin. Lisätietoja BirdfLifestä:

www.pihabongaus.fi

Pihabongaus on mainio tapa aloittaa osallistuminen koko Suomen juhlavuoden 2017 kestävään ”Tunnista 100 lintulajia”

6 comments for “PIHABONGAUS TULEVANA VIIKONLOPPUNA

 1. Tuntuu hyvältä, kun lukee Elinan raporttia. Pieni on kaunista eikä kallistakaan. Kiteen Leipomo antaa kylätalolle lisäimagoa. Ehkä Arppen piha muutenkin ja kokonaisuudessaan löytää arvokkaan paikan rajattomien mahdollisuuksienTohmajärvellä?! Yrittäjät ja ns. kolmas sektori ovat tulevaisuutta kunnassa.

 2. Perjantaina olikin hieno bonggaus ilma, kun kylätalon pihassa pienellä joukokolla bongattiin leipomo auton tuloa.
  Sieltä se toisesta sektorista sektorista Niiralan suunnasta saapuikin ensimmäiseen sektoriin kylätalon pihaan ihan ajallaan.

 3. Hiljaista taisi olla Bongaus viikonloppuna Värtsilän sektorilla.
  Minä kyllä osallistuin ihan hyvän yhteisen asian eteen talkoohengessä jopa.
  Sunnuntaina klo 11-12 aikana Pappilantien neljännessä sektorissa tein lintusista laskennan.
  Tuloksena meidän tontilta havainnot:
  Sinitiaisia 2, Varpusia 11, Pikkuvarpusia 24, Talitiaisia 14, Puluja 35, harakoita 3 joista yksi siipirikko, joka pyörinyt koko talven ajan alueella.

 4. Varpusia ja puluja ei oo täällä päin osunut silmiini nykyisin juuri muualla kuin Värtsilässä ja Joensuun keskustassa. Pikkuvarpusia tapasi aikoinaan vain Värtsilässä. Nyt ne ovat Värtsin mukana levinneet koko maahan.

  Kesällä Värtsilässä näkee kottaraisia ja pääskysiä. Paikkakunta on lintuharrastajan paratiisi, vaikka tämä saattaa olla semanttisesti sanottu.

 5. No jos tuo tilanne ei eskaloidu enempää, niin kaikki on suhtkoht hyvin:-)

 6. Samansuuntaiset havainnot oli Hempalla Värtsilässä sekä täällä noin sadan km päässä. Normaalit syöttölinnut pitivät paastopäivät. Kumpanakaan päivänä ei näkynyt montaakaan lintua. ”Normaalit” ruokavieraat ovat keltasirkku, joita on eniten. Parvissa 30-50 lintua kerrallaan. Sinitiaisia ja talitiaisia ja hömötinttejä on arviolta yhtä paljon. Kuusitiaisia muutamia. Töyhtötiaisia ei ole näkynyt kertaakaan. Pyrstötiaisia vieraili yhtenä päivänä. Pikkuvarpusia peesaa keltasirkkujen mukana. Muutama närhi käy päivittäin ja käpytikka silloin tällöin. Oravat käyvät monesti päivässä.

  Silloin bongausaamuna, kun tuijotin ikkunasta ulos eikä lintuja näkynyt, niin yksi tuttu orava osoitti mieltään. Ei syönyt, istui vain pyrsönsä varassa ja näytti valkoista pulleaa mahaansa minulle. Tarkemmin kun katsoin niin se vielä killisteli jä lärpätti kieltään minulle, hävytön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *