Kari Tapio: Valoa kohti

Armon ja rakkauden laulujaKari Tapio
Kari Tapion koskettavia esityksiä

Kari Tapio: Valoa kohti, Valitut Palat

Olin taanoin Kari Tapion kirkkokonsertissa. Teemana oli Joulu, mutta lauluihin mahtui mukaan myös Kari Tapion hengellisiä lauluja. Tunnelma oli käsin kosketeltava ja mestari, vaikka joskus sai yskänkohtauksia, hoiti osuutensa mainiosti. Joskus piti antaa tilaa orkesterin numeroille, kun laulaja levähti penkissä.

Vajaan vuoden kuluttua kuultiin suruviesti. Mestari oli nukkunut vaimonsa syliin. Kari Tapion taiteilijan vuosista on tehty kirjojakin ja niistä on tullut esille, että laulajan tiellä oli joskus kuoppia. Mutta hengellissävytteiset laulut kuuluivat aina hänen ohjelmistoonsa, jos nyt eivät tanssipaikoissa, niin ainakin konserteissa.
Tähän kokoelmaan on koottu 36 laulua armosta ja rakkaudesta. Kari Tapio eli elämäänsä rehellisesti, joka solullaan, eikä peitellyt ilojaan ja surujaan. Vaikeuksissa auttoi usko korkeampaan voimaan. Näitä tuntoja oli myös joululevyssä, jonka saimme konsertista muistoksi. Kun konsertti päättyi, oli vuorossa Tapion tyypillinen tervehdys, käsi lippaan. Kirkkokansan aplodeille ei meinannut tulla loppua.

Tästä levykoosteesta löytyy tuttuja lauluja, kuten. Valoon päin, Mun sydämeni tänne jää, Myrskyn jälkeen, Enkeleitä seitsemän, Anna ajan armahtaa, Maria Dolores, Kenelle kellot soi, Syys surumielinen, Elämään suurempaan, Olen kuullut on kaupunki tuolla, Sydänpuoli säätä vasten, Kuinka voit väittää, Äiti valvoo, Äiti Maria, Lintu ja Maria, jne…

Olen Kari Tapion musiikin ystävä henkeen ja vereen. Luulisin, että hänen levytyksensä nousevat arvoasteikossa lähelle mestari Olavi Virtaa. Näistä sävelmistä välittyy usko korkeampaan voimaan. Sävelmät tuovat uskoa ja toivoa meille suomalaisille. Täytyy lainata Ilkka Vainion sanoja: ”Nämä laulut ovat Kari Tapion testamentti viihteen kenttärovastina.”

2 comments for “Kari Tapio: Valoa kohti

  1. Onko kappale ”olen kuullut on kaupunki tuolla” tällä levyllä live- vai studioversio?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *