Asta Ikonen: Rakkautta rantahuvilassa

Harmiton viihdekirjarakkautta rantahuvilassa
Huumorimausteita rakkaudessa
Ikisinkku rakastuu

Asta Ikonen: Rakkautta rantahuvilassa, Reuna-kustannus 2016

Tanja on kokenut rakkauden, joka päättyi onnettomasti, kun Rami, joka oli jo kesyttänyt Tanjan, päättikin lyödä hynttyyt yhteen toisen naisen kanssa. Se kirpaisee Tanjaa vielä ystävättären häissä. Mutta kuka on tuo jäntevän oloinen kaveri, joka mulkoilee häntä sulhasen puolelta? Ei kai se vain aio pilata hääjuhlaa häneltä.
Eipä ei. Kun Veera ja Anton on saatu avioliiton satamaan, tekee tuo Viliksi kutsuttu kaveri vielä tuttavuutta. Veera sen sijaan keksii, että Tanja saisi asua suvun rantahuvilassa kesän ajan, kun sille ei ole käyttöä. Tanja ottaa tarjouksen vastaan, mutta mistäpä hän tietää, että Anton on luvannut puolestaan huvilan ystävälleen Vilille, juuri samaiselle kaverille, joka söi silmillään Tanjaa häissä. Kirja vaikuttaa kepeältä kesäviihteeltä ja mikäpä ei, näitä tarinoita on paljon ja niistä on sepitetty vaikkapa humoristisia kesäteatteriesityksiä. Miksipä ei tämäkin juttu, jossa huvilaan joutuneet nuoret aluksi vierastavat toisiaan, sopisi sattumuksiltaan kesäteatteriin. Tämä on vain minun vinkkini.
Kirja asettuu genreltään tuonne romanttisten viihdepokkareiden ryhmään. Silti sen lukaisin, kun tapanani
ei ole karsastaa erilaista kirjallisuutta, vaan luen ja kirjoitan myös vähemmän arvostettuja teoksia. Kyllähän Tanjalla ja Vilillä alkaa vähitellen synkata ja tietysti kirja päättyy loppuidylliin, kuinkas muuten. Jos tekstiä alkaa
kriittisesti silmäilemään, siinä ei ole isosti kehuttavaa. Kerronta on juohevaa ja juttu etenee mukavasti. Lukijoitakin varmaan löytyy, sillä näitä rotevista miehenjötkäleistä haaveilevia tyttösiä kyllä riittää ja toisaalta villejä poikamiehiäkin on vaikka millä mitalla. Kustantaja on tietysti oikealla asialla, kun tarjoaa mahdollisuuden monenlaisille kirjoittajille. Kaikki kun eivät ole Viikilöitä tai Snellmanneja.

Jouko Varonen

2 comments for “Asta Ikonen: Rakkautta rantahuvilassa

  1. Kiitos arvostelusta Varonen, et ihan ole kohderyhmää mutta kiva ettet tuominnut sen pahemmin. En pyrikään olemaan mikään Snellmann tai Viikilä, kirjoitan omaksi ja muidenkin iloksi, kieli poskella.

  2. Tässähän olisi Värtsilän kesäteatterille näytelmä. Tämän kaltaista näytelmää Värtsilän teatteri esittää myös tänä kesänä. Rakkauden ja rahan kaipuu, odotukset, pettymykst, väärin ymmärrykset… siinäpä ne kesäteatterin keskeisimmät tarveaineet. Ne kun on vielä osattu punoa esittäjille sopivaan pakettiin niin a vot. Niitä on mukava katsella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *