Sallinette mainoksen

Kotileipomo Liisa Martiskaisen lopetettua toiminnan vuoden vaihteessa.

Kiteen Kotileipomo tarjoaa seuraavanlaista palvelua Värtsilän kylälle:

pe 27.1. klo 11.00 Itähuolinta, klo 12.30 Kylätalo

pe 24.2. klo 11.00 Itähuolinta, klo 12.30 Kylätalo

pe 24.3. klo 11.00 Itähuolinta, klo 12.30 Kylätalo

Tämän jälkeen ilmoitetaan jatkosta

1

Share

90 comments for “Sallinette mainoksen

 1. Martiskaisen Liisalle onnellisia eläkepäiviä!

 2. Kiteen Kotileipomolle onnittelut mainoksesta.

 3. Lähetin Muistelijan kysymys Kiteen Kotilepomolle.

 4. Mainostamista! Eihän muidenkaan yrittäjien, edes paikallisten, mainoksia ole hyväksytty aiemmin. Jos linjaus on muuttunut mainonnan suhteen, siitä pitäisi ilmoittaa. Pian Värtsi on täynnä mainoksia, kun alkuun on päästy. Toivottavasti yrittäjä maksoi mainoksesta kyläyhdistykselle!

 5. Jos maksoi ihan rahalla, niin onnittelut etukäteen myös verottajalle.

  Sain sähköpostia, jossa kyseltiin, miksi onnittelin kiteeläistä liikeyritystä. Tuli vain mieleeni, että se on onnistunut saamaan Värtsistä puffia eli tekstimainontaa, jota oman pitäjän yritys ei ole saanut. Saatan olla väärässä, mutta en oo nähnyt sellaista edes nyt lopettaneesta paikallisesta yrityksestä, puhumattakaan että sitä olisi julkisuudessa kiitelty hyvistä tuotteista ja vuosien palvelusta. Sen se olisi varmaan ansainnut. Onhan kyse ollut paikallisesta tuotannosta, jonka kohdalla juttukynnys on aina matalampi.

  Ylläolevassa jutussa ei ole kysymys varsinaisesta mainoksesta, joka tulisi aina tehdä mainoksen muotoon, jotta lukijat tietäisivät, mistä on kyse.

  Kiteen Kotileipomon tuotteet ovat myös maanmainioita, toivottavasti ne maistuvat Värtsilässäkin. Istun heijjän kuppilassaan aina kun käyn kirkonkyl… eikun kaupungissa. Paikallista tuotantoa kannattaa suosia näinä keskittämisen aikoina.

  Hyvää jatkoa vain Värtsin muuttamiselle ilmoitustolpaksi.

 6. Säälittävää. Turha valittaa palveluiden puutteesta..olihan hotellin huutokaupastaki juttu.

 7. Heh, minnekäs huutomerkit unohtuivat.

 8. Voi naapurit… Kuinka moni yrittäjä tällä alueella on jollakin tapaa kadehdittavassa asemassa? Onko palveluita täällä tarjolla ihan kiusaksi asti?

  Miulle on kiirinyt sana, että hotellini tyhjennysmyyntiä (ei huutokauppaa) on kuulema pidetty salassa – ilmoitushan oli vain paikallislehdessä, yli kymmenellä ilmoitustaululla ja sosiaalisessa mediassa. Eli haukut tulee, jos ilmoitat, ja haukut tulee, jos et ilmoita tarpeeksi monessa paikassa.

  Pieni ilmoitus paikallislehdessä maksoi 160€, tarjosin kaikille kävijöille kahvia ja täytekakkua, ja myin kaiken 50-90% alennuksella ostohinnasta. Yrittäjän työtunnithan ovat ilmaisia. Halvemmaksi tulisi heittää hyvät tavarat roskiin, erityisesti jos myynnistä ei saa maksutta kertoa edes verkossa. Ilahduin itse kovasti, että leipomokin tuo tuotteitaan tänne asti – ilmainen PALVELU niillekin, jotka eivät kauemmaksi pääse!

  Hyvää jatkoa kaikille, jotka kylän jatkosta vielä haaveilevat, ja lämmin kiitos niille, jotka ovat auttaneet jaksamaan <3 Syvä huokaus ja paremman mielen toivotus kaikille muillekin!

 9. Tarjolla myyntiautossamme tuotemaistiaisia, aina kuumat kukot, ruis- ja erilaisia vaaleita leipiä, pikkusuolaisia, possumunkkeja sekä muita kahvileipiä, pitkoja, konditoriatuotteita vaihtelevasti sesongeista ja paikkakunnan asiakkaista riippuen😊 Tervetuloa tutustumaan!

 10. Yrittäjät ja yritykset ja mainonta pyörittävät pitkälle tätä yhteiskuntaa, toimivatpa lähellä tai kaukana. Niihin on syytä suhtautua myönteisesti.

  Yrittäjät mainostavat – maksusta tai ilmaiseksi – saadakseen tuotteita kaupaksi ja liiketoimintansa kannattamaan. Sellaista kuin ilmaista palvelua tuskin enemmälti on, kyllä kaikki kustannukset pitää sisällyttää tuotteiden hintoihin. Muuten on liike-elämän lakien mukaan edessä konkurssi.

  Värtsiin kirjoitetaan juttuja täysin ilman palkkioita – elleivät toimittajat jotain korvausta nykyisin saa. Näitten juttujen ansiosta Värtsi ilmestyy. Toivoisin, että kyseessä oleva leipomoyrittäjä tarjoaisi kunnon pullakahvit kaikille kirjoittajille vaikka Värtsilä-päivillä.

 11. Laitoin itse tämän mainoksen/jutun koska on paras tapa saada tämä palvelu paikallisten ihmisten tietoon.Ihmettelen kyllä mikä teitä ja meitä vaivaa että tälläisestä asiasta pitää ruveta suukopua käymään.Hyvä se on liikepaikoilta kadehtia kylän saamia palveluita.Pitäjätoimikunnassa on käyty keskustelua siitä että sallittaisiin jutun muodossa tapahtuvaa mainontaa paikallisilta tuottajilta ja niiltä jotka tuottavat Värtsilään palveluita.Näkyypähän ja tästä kyllä ilmoitetaan.

 12. Eipä täällä ole suukopua muut pitäneet kuin minä. Juttujen tekeminen paikallisista yrityksistä ja yrittäjistä on kannatettavaa, varsinkin jos on muutakin sanottavaa, että osta meiltä sitä tai tätä. Olen itsekin Värtsiin niitä tarinoita tehnyt ehkä enemmän kuin muut. Tervetuloa vaan toimittajat ja pitäjätoimikunnat samalle baanalle, paikallisesta yritystoiminnasta löytyy pienelläkin paikkakunnalla ihan kunnon aiheita.

  Hieman hankalaksi menee, jos joku taho alkaa kerryttää rahallista pottiaan enemmän tai vähemmän uutteran ”ilmaistyövoiman” avulla. On se minusta vain periaatteessa niin väärin. On varmaan kirjoittajia, jotka haluavat jonkun liiketoiminnan hyväksi ahkeroida korvauksetta. Kukapa heitä estäisi.

  Värtsillä näyttää tiedotustoimintaan olevan resursseja vaikka kuinka paljon, koska samat jutut ilmestyvät myös pitäjäsivuilla, joilla muutama vuosi sitten oli eräitten mittareitten mukaan huomattavasti enemmän lukijoita kuin Värtsillä.

 13. Ikä alkaa tehä tepposia. Edellisessä kommentissani viimeisen kappaleen pitäisi alkaa Värtsilällä näyttää… Vain elekee välittäkö hurinoistani.

  Väärinkäsitysten välttämiseksi lisäisin vielä, että paikallisten kulttuuriasioiden ja vapaaehtoistoiminnan puffaaminen sekä uutisointi ynnä kirjoittelu niistä muutenkin on median velvollisuus. Värtsi on täyttänyt tämän tehtävän hienosti.

 14. Elinalta oivallinen, ajatuksia herättävä kommentti:

  ””Kuinka moni yrittäjä tällä alueella on jollakin tapaa kadehdittavassa asemassa? Onko palveluita täällä tarjolla ihan kiusaksi asti?”

  Mitäs nyt tehdään, kun ei ole Elinaa kylällä? Ja vaikka sota ei yhtä miestä kaipaa, niin kyllä tätä tyttöstä kuitenkin.

 15. Niimpä , viitaten Tuulan kommenttiin , niin kyllä Elina aika ison aukon jättää ….. kovasti jäämme häntä kaipaamaan.

  Ja toki toivotan hänelle hurjasti tsemppiä tulevaan !

 16. Pysytään alkuperäisessä asiassa ”Sallinette mainoksen”, menee ja mennytkin jo puurot ja vellit sekaisin.

  Mainostaminen on yleensä maksullista. Mutta kuten Matti Jaatinen antoi ymmärtää; mainoksia saa Värtsissä olla nykyisin, se on Pitäjäyhdistyksen päätös. Hyvä. Asia tuli selväksi ja pulint pois. Tästä olisi kannattanut tiedottaa yleisesti aiemmin. Ei tulisi tälläistä epätietoisuutta ja hulabaloota.

  Nyt sitten muutkin paikalliset yritykset vapaasti mainostamaan Värtsissä. Toivottavasti rahakin vaihtaisi omistajaa. Näin yleensä tapahtuu. Ilmaisen mainostilan ottajia kyllä löytyy!

 17. Mainos sallittu 🙂
  Näin ulkopaikkakuntalaisena ja säännöllisen epäsäännöllisesti kotiseudulla vierailevana on ihan hyvä tietää muutakin kuin mitä iltapas… eiku iltalehdet kirjoittaa.
  Kiitos Värtsille ja älkää pliis pahoittako mieltänne joutavista.

 18. Tulihan sieltä viimein ihan selvä päätös. Ehkä siitä olisi voinut kertoa joku muu kuin nimimerkki. Tällaista ounastelin tapahtuvan jo silloin, kun Värtsi aikoinaan luovutettiin pitäjäyhdistykselle.

  Minun on aika sanoa Värtsille hyvästit, ehkä olisi pitänyt tehdä niin jo aikaa sitten. ”Sota ei yhtä miestä kaipaa”, kuten osuvasti sanottiin. Mutta kiittelenpä taas kerran Värtsin loistavaa kirjoittajakuntaa, jonka kanssa oli ilo harrastaa pari ensimmäistä vuotta.

 19. en tiedä mistään ”virallisesta päätöksestä”!? Päättelin kyläpäällikön kirjoituksen ehkä virheellisesti.. mene ja tiedä. Ehkä saamme tähän tarkennusta.

  Ehkä päättävät mainosten julkistamisesta tapauskohtaisesti?

  Selvät pelisäännöt pitää olla, kuten on ollutkin menneinä vuosina. muuten menee sekamelskaksi ja joku yrittäjä vetää herneen nenään.. Näitä kommenttien piilomainoksia on ollut vuosien varrella.

  Eikun eteenpäin, sano mummo lumessa ja mualima muuttuu sano Eskosein..

 20. Niin näkkyy muuttuvan, hehee… Vain omat touhuni olisin aikoinaan jättänyt väliin, jos oisin arvannut Värtsin muuttuvan joskus rahankeruukoneeksi. Ja vielä muita ihmisiä vejin mukaan. Mutta tyhmyyvestä sakotetaan, viisaat korjaavat potin.

 21. Voi hyvät hyssykät. Mikä on mainos ja mikä on uutinen tai paikallislehden palveluun kuuluva tiedotus.
  Ompa sekamelskaa todella, kun kellään ei ole tietoa mikä on mitäkin, ei Värtsinetilläkään.

  Värtsin sivun oikeassa laidassa 100 % mainos Kaustan kirjasta. Ihan Ok, kun se on siellä sivussa mihin nettisivustoilla mainosten kuuluukin olla.

  Värtsin julkaisema ”sallinette mainoksen” Olisi pitänyt jättää mainoksilla varustetun auton monipuoliset kuvat pos, niin siilloin se olisi ollut tiedotus palvelujen muuttumisesta ja myös uutinen. Onnettomalla maalaisjärjellä anteeksi kauhiasti ajattelin vain näin.

 22. olihan tuo otsikkokin oikein sellainen… kysyvä . no huutoon on vastattu

 23. En tiedä, ketä Matti Jaatisen mainitsemaan pitäjätoimikuntaan kuuluu, eikä nimiäkään mistään löytynyt, mutta veikkaanpa, ettei heistä moni ole ikinä Värtsin hyväksi rikkaa ristiin pannut. Mutta päätöksiä on ilmeisesti tehty, vaikka siitäkään ei täyttä selvyyttä saa.

 24. Koska olen omalta osaltani rikastuttanut Värtsin sivuja mainoksilla, katson sopivaksi heittää soppaan lusikkani.

  Olen viime kuukausina tehnyt Värtsiin (heidän suosiollisella luvallaan) Kaustajärvi -kirjan ennakkotilaamiseen tähtääviä iskuja. Ammattitaustastani johtuen ne eivät ole jalostuneet TIEDOTTEIKSI vaan ovat jääneet MAINOSTEN asteelle.

  Värtsin tehokkuus viestintävälineenä on todistettu. Mitenkään muuten ei olisi tavoitettu oikeaa potentiaalia näin edullisesti. Kirjan ennakkotilausmahdollisuus Värtsin välityksellä (eivät suinkaan laatimani mainokset) tekevät omalta osaltaan kirjan julkaisemisen mahdolliseksi.

  ++++

  Kun puhutaan kotiseudun omista hankkeista (tapahtumista ja tuotteista) tiedottamisesta Värtsissä, ollaan vielä kaukana varsinaisesta kaupallisesta toiminnasta. Monenlaista puffaamista Värtsissä on harrastettu aina, tosin varoen, kuin hieman arastellen. Tanssimainoksia räikeämpää jälkeä ei ole esiintynyt. Nokia ja Microsoft eivät ole vielä sivustolle ängenneet.

  Jos Värtsin palstatila kuitenkin olisi täysin vapaata riistaa mille tahansa mainoksille, saatettaisiin olla vaarallisilla vesillä. Olisiko mahdollista, että jossakin vaiheessa jutut jäisivät kerta kaikkiaan (hallitsemattoman kokoisten) mainosten jalkoihin?

  Jos uskotaan Värtsiin mainosvälineenä, asiaan on suhtauduttava realistisesti ja järjestettävä asiat niin, että mainoksilla on oma roolinsa ja paikkansa ja jutuilla omansa. Mainosten koot ja esilläoloajat on normitettava ja järjestettävä tietenkin maksullisiksi.

  Silloin hyväksytään että Värtsi on myös osa elinkeinoelämää palvelevaa toimintaa. Se ei ole sen häpeällisempää toimintaa kuin pankki- tai vakuutustoimintakaan, vaikka rivien välistä lukiessa voi uumoilla toisinkin ajateltavan. Eivät mainosten johdosta Värtsin jalot arvot mitenkään vaarannu. Päinvastoin, Värtsistä voisi tulla entistä ammattimaisempi, monipuolisempi ja kiinnostavampi.

  Leksa H.

 25. Leksa H:n kirjoitukselle voisi taputtaa käsiään, jos kakusta saisivat jotain myös kirjoittajat, jotka tekevät mainioita juttujaan täysin ilmaiseksi. He joutuisivat palvelemaan ehkä tulevaisuudessa pyyteettömästi ties mistä kotoisin olevaa ja ties minkälaista elinkeinoelämää. Kyllähän siellä oltaisiin asiaintilaan tyytyväisiä. Harkintakyky vaatii melko ammattimaista otetta. Värtsiä ei perustettu minkäänlaiselle kaupalliselle pohjalle eikä kilpailemaan esimerkiksi paikallislehtien kanssa. Ne saavat tulonsa pitkälle mainoksista ja maksavat henkilökunnalleen asianmukaista palkkaa, ilman minkäänlaista ”harmaan talouden” häivääkään. Värtsin tehtävänä oli tuoda esiin Värtsilän paikallista identiteettiä. Yllättäen lehti levisi melko laajalle. Valtaosa lukijoista lienee tälläkin hetkellä pääkaupunkiseudulla ja myös Joensuussa on jonkin verran, monin verroin enemmän kuin Värtsilässä.

  No, joku sanoo, että on taas tullut kärpäsestä härkänen. Voi se siltä tuntua, mutta kyllä näissä asioissa pitäisi mielestäni jonkinlaisia reiluja periaatteita olla. Mutta keskustellaan, ei minulla ole muita tavoitteita tämän asian suhteen.

  Paikallisen kirjahankkeen esille tuominen millä hyvänsä tavalla on lehdeltä erinomainen kulttuuriteko, kuten itse hankekin. Itse tosin pidän tässäkin suhteessa kunnon juttuja tehokkaampina kuin mainoksia.

 26. Savumestarin tiedote omalta kylältä saatavista joulukaloista poistettiin viime kuussa samoin tein kun asiasta tänne tiedon laitoin… Tiedotteen poistoa minulle perusteltiin sillä että ”joku oli asiasta valittanut”. Ei ihan reilulta tämä touhu tunnu. Kasvojenko mukaan näitä kaupallisia tiedotteita hyväksytään?

  Mutta… yritän ymmärtää 🙁

 27. Tää ei oo mainos, eikä tää oo uutinen, vaan tää on IHME. Tältä kylältä saapi läppäreihin liittyvää tietoutta ja korjausapua, kuin myös niiden päivityksiä sekä huoltotoimenpiteitä. Jos tarvetta ja kiinnostusta ilmenee, niin voin laittaa myös yhteystietoja.

 28. Verkkolehti Värtsille lämmin kiitos, kun sen palstoilla on saanut ”mainostaa” Kotiseutuyhdistyksen hankkeita. Esimerkkinä mainittakoon kirkkomme maalauksen ja siihen liittyvien korjausten sekä toiminnallisuutta edistävien toimintojen esillä pitäminen. Avustuksia ja lahjoituksia on tullut erityisesti Värtsilän ulkopuolelta

  Nimimerkki Mien aloittama mielipiteiden vaihto on yksi esimerkki pyrkimyksestä sammuutta Värtsilän valoja. Seurakunnan seuraamista tämäkin.

  Kaikki Pohjois-Karjalan maakunnan Tohmajärven kunnan Värtsilän pitäjän virilinä pitämisen eteen tehty työ on tärkeää.

  Martiskaisen Liisan leipomisen myyntiin lopettamisen tilalle on Kiteen Leipomo tervetullut, ja tietenkin kaikki info siitä, että jotain tapahtuu täällä itärajan tuntumassa. Elinaa tulee ikävä. Mistä hänen työtään jatkamaan yhtä iloinen yrittäjä?
  Voisitko sie sen sanoa? Ja sano mielellään omalla nimelläsi!
  Avoimuushan on sitä, mitä sivistynyt Suomi nyt perään kuuluttaa!

  Tällaisia mietteitä tuli mieleen, kun muutama ilta sitten ajelin Kaurilan tietä pois päin Värtsilästä – pimeän kirkon ja pimeän hautausmaan ohi. Ja Värtsilässä asuvat seisovat vain tumput suorina hyväksyen kummallisen ja hallitsevan päätösten tekemisen perustelun: yhtälaisuus, samankaltaisuus, samanvertaisuus jne. Tuollainen perustelu oli tuntematonta silloin, kun Värtsilä nousi pitäjän laidalla kukoistukseensa, kunnes suuri ja mahtava naapuri sammutti valot.

  Mie oon sitä mieltä, että erilaisuus on voimavara, ei hallinnollinen keskittäminen ja samankaltaisuuden vaatimus.
  Tämä soipii myös mainostamisen ja muun informaation käyttöön ja hyväksymiseen.

  Kiteen Leipomolle ja kaikille yrittäjille menestystä Värtsilän pitäjän alueella. Se hyödyttää myös laajempia alueita aina Venäjää myöten. Tohmajärvellä on ”rajattomat mahdollisuudet”. Kunhan vain rajoittajat eivät saa valtaa.

 29. Lihapatojen äärellä on pahoitettu mieltä siitä, että pienyrittäjä kertoo mistä saisi leipää alueella, jossa lähikauppa on Venäjän puolella ja seuraava kauppa kymmenien kilometrien päässä.
  Voi hyvä Sylvi tätä porua, tämä on varmaan yhtä järisyttävä juttu kuin USA:n presidentin vaalit.

 30. Minä oon niin tyhymä harviisvieras Värtsilässä, että en voi käsittää, miksi ”mainostamista” karsastetaan. Laita vaan sinäkin ”Läppäri” ihan röyhkeästi/rohkeasti yhteystietosi. Jos ne poistetaan, laita Värtsilän FB-sisulle. Tiijä häntä, milloin sitäkin palvelua joku tarvitsee. Ja leipomoasioista puhee ollen, älkää unohtako Kirstin piirakoita. Niitä ostan aina os mahdollista Itähuolinnasta keskiviikkoaamuisin. Rahantekokonetta en ole Värtsilässä tavannut, eikä muuallakaan ole osunut omalle kohdalle.

 31. Yleisön pyynnöistä huolimatta laitan tuohon läppäriasiaan hieman valaistusta. Erilaisissa ongelmatilanteissa
  voi kääntyä puoleeni ja yhdessä yritämme ratkaista hankalan tilanteen. Jos läppäristäsi kuuluu ylimääräistä
  tohinaa, niin se on pikaisen huollon ja pölyjen puhdistamisen tarpeessa, myös muut oireet tutkitaan.
  Kysellähän sitä voipi numerosta 050 5177862, Tuomo Hyttinen. Ps: Vaitiolo taataan:-), (kevennys)

 32. Entäpä jos Värtsi sittenkin sallisi harkitsemansa mainokset?? Olisiko se niin paha asia. Ainakin minä tykkäisin sellaisista tiedotteista joilla tarjotaan jotain Värtsilän alueelta. Vaikka lastenhoitoa, siivouspalvelua savukalaa tai atk apua. Tiedän, että jonkun varpaille aina tallataan, mutta voisihan vaihtoehdoista ainakin keskustella miksi niin ei voisi tehdä. Mielestäni paikallisia yrittäjiä pitäisi kannustaa kaikin mahdillisin tavoin.

 33. Verkkolehden johtaminen…. Kuin tuuliajolla oleva vene…

  Yritystoiminta on palveluiden tarjoamista, liiketoimintaa johon on varattu myös mainosrahoja.

  Yritykset maksavat mainoksista ja näkyvyydestä myös Värtsissä, jos se on heistä järkevää ja edistää liiketoimintaa.

  Vapaamatkustajia ei voi hyväksyä. Joukossa on valitettavasti kuutamoyrittäjyyttä, jota ei voi tukea.

  Yleishyödylliset yhdistyksien tai muiden vastaavien hankkeet ovat eri asia.

  Värtsin kuluja kattamaan voisi myydä mainospaikkoja. Mainoksia ei juttujen tai kommenttien sekaan. Kyllä mainoksia tulee joka tuutista muutenkin riittävästi!

  Pitää muistaa myös se tosiasia että melkein kaikki kyläläiset tekevät ruokaostoksilla Kemiessä, sieltä löytyy myös leipomo jota kannattaa paikallisena Tohmajärveläisenä yrityksenä tukea!

 34. Voitaiskohan lopettaa tämä hölötys mainostamisesta Värtsissä! Sensijaan tarvitaan toimijoita ja tekijöitä nykyisten harvojen lisäksi ja rinnalle, esimerkisi Värtsilän Kotiseutyhdistys ry:n puheenjohtajaksi. Alkaa nimittäin olla mittarin viisari yläasennossa.

  Värtsilä-viirejäkin lienee jokunen jäljellä, ja lisää voi teettää, jos kuka haluaa kotiseutuansa ”mainostaa”.

 35. No tälleen se pitää, eikä nurkan takana. Moni varmaan ihmettelee, miksi käytän täällä ääntäni. Maksoin aikoinaan pitäjäyhistyksen kannattajajäsenmaksun, muistaakseni sata euroa, ja haastoin muitakin ulkopaikkakuntalaisia tekemään samoin. Liekö noteerattu? Ohjeet näyttävät olevan yhä pitäjäyhistyksen nettisivuilla.

  Kustansin Värtsiä kaksi eka vuotta, mutta se nyt ei oikeuta sanomaan mitään. Suurin kulunki oli ammattilaisen tekemä täysin suomenkielinen alusta, joka tosin häipyi taivahan tuuliin ”lehtiuudistuksessa” kohta, kun Värtsi suureksi yllätyksekseni päätyi pitäjäyhistyksen hoteisiin. Toimii se kyllä tällaisenaankin.

  Mutta en minä menneitä murehi. Hieman arveluttaa, josko Värtsi muuttuu piakkoin ilmoitustolpaksi. Pelkään, ettei harrastekirjoittajia ehkä pitemmän päälle riittävästi motivoi elinkeinoelämän tukeminen. Kirjoittelu saattaa entisestään vähentyä. Toivottavasti olen väärässä. Havaintoni ovat yhistyksen nettisivuilta, jossa on jo valmis ilmoitustolppa, melko tavalla Värtsin kopio. Miksi Värtsi halutaan muuttaa toiseksi samanlaiseksi?

  Senkin takia tänne kirjoittelen nyt, ettei myöhemmin tarvitse itselleen muistuttaa, jotta etpä virkkanut mitään. Sitä paitsi tuskin tässä ylipäätään kovin pitkään tulee kirjoiteltua, kun sormet eivät taho osua isommillekaan näppäimille. Ja kaiken palautteen, jota on tullut, otan ihan ilmaisena konsultaationa itselleni.

 36. Nimimerkki ”Lukija” ei halunnut/uskaltanut kirjoittaa omalla nimellään. Mutta uskalsi mainita ”kuutamourakoinnin”.

  Mistä tiedät kenenkään kuutamourakoinnit?
  Ammatinharjoittajan voi toimia tietyin edellytyksin toimia ilman Prh-rekisteröintiä. Tulon, jos sitä on voi silti ilmoittaa Verohallintoon. Sinähän et voi tietää, miten on menetellyt.

  Velvollisuutta toiminimen rekisteröimiseen ei välttämättä ole. Perustamisilmoituksen on velvollinen tekemään sellainen yksityinen elinkeinonharjoittaja, joka
  • harjoittaa luvanvaraista elinkeinotoimintaa
  • toimii omasta asunnosta erillisessä pysyvässä toimipaikassa (esim. liiketilassa)
  • käyttää muita apulaisia kuin aviopuolisoaan tai perheenjäsentään.
  Mikäli ehdot eivät täyty, ei velvollisuutta toiminimen rekisteröimiseen ole.

  Minä pidän näitä ns. ”yleishyödyllisiä” yhdistyksiä enemmän kuutamolla olevina.
  Ollaan muka voittoa tavoittelemattomia, kuitenkin ihan selvästi liiketoimintaa harjoittavia yritelmiä. Työntekijöitten palkkakulut ja muut toimintamenot pitkälti hoidetaan yhteiskunnan puolesta erilaisina avustuksina. Palvelut myydään omakustannushintaan tai vaikka alle sen. Järjestetään tulot ja menot niin, että varmasti ei jää verotettavaa tuloa. Näihän saadaan lähellä toimivat yritykset pois markkinoilta. Kuka tässä on vapaamatkustaja ?. Tuo yhdistys vai se yrittäjä, joka yrittää omalla työllään ja omin kustannuksin itsensä ja sakkinsa elättää.

 37. Mieluummin ilmoitustolppa kuin kusitolppa!

  Kaikki mielessä pyörinyt Värtsistä ei mahtunut edelliseen kommenttiini mutta moni on ansiokkaasti täydentänyt asiaa. Sallittakoon silti tästä kapeasta sektorista pieni jatko-osa.

  Kun lähdetään tekemään bisnestä ensimmäisiä asioita on tietysti suunnitelma kertyneen varallisuuden käytöstä. Sopivia rahanreikiä Värtsilässä näyttää onneksi olevan yllinkyllin paikattavaksi – kirkon maalauksesta museoremonttiin.

  Tuskinpa Värtsiin kirjoittavat palkkioita himoitsevat ja ehkei journalistinen laatukaan palkkioiden ansiosta kehittyisi – jos sitä nyt odotettaisiinkaan! Kirjoittamisen motiivit ovat toisaalla ja kaiken kansan keskustelufoorumina Värtsi on parhaimmillaan. Ja ovathan elitistisetkin pilkahdukset palstoilla paikallaan. Miksi kirjoittajat kokisivat olevansa markkinavoimien armoilla jatkaessaan pyyteetöntä kirjoittamistaan ja kommentoimistaan?

  Kyllähän kaikissa itseäänkunnioittavissa medioissa journalismia ja maksettua mainontaa osataan arvottaa ihan omina asioinaan. Miksei Värtsissäkin. Miten ihmeessä uudistus murentaisi Värtsin “peruarvoja” ja identiteettiä?

  Mutta Värtsi-portaalin isännöiminen/emännöiminen on kyllä jo nykyiselläänkin sellainen urakka, että siitä pitäisi maksaa asianmukainen korvaus.

  Pitäjän ihmisten ja Värtsin lukijoiden palveleminen paikallistasolla on ihan oma juttunsa. Kannattaisi selvittää mahdollisuuksia (kenties maksuttomaan) palstaan, jossa kirpputorin tapaan myytäisiin ja ostettaisiin palveluja ja tavaroita.

  Kaikenkaikkiaan: portaalin sisällön kasvaessa ja kehittyessä aineiston järjestäminen edellyttäisi sivuston melko merkittävää teknistä muokkaamista.

  Kaikki kunnia niille, jotka ovat aikoinaan loivat Värtsin. Mutta kehitys kehittyy ja mediat sen mukana. Markkinatalouden uutiset ovat väistämättä osa arkeamme ja elämäämme – ja ovat olleet aina osa Värtsiäkin. Olkaamme kaikkien viestien (myös kaupallisten) suhteen kriittisiä ja käyttäkäämme oikeuttamme antaa palautetta.

  Make Värtsilä Great Again!

  Saa taputtaa.

 38. Työjärjestykseen,muuten tämä alkaa mennä kohta henkilökohtaisuuksiin kun ruvetaan haukkumaan yhdistykset ja yritykset.Jutun alku meni kuitenkin hyvin perille.

 39. Sukututkimuksen jälkeen poikamies jo neljännessä polvessa sanoo:

  Leksalta oli oikein oivallinen kirjoitus, hatunnosto ja klap, klap,klap päälle!

 40. Eikös tämä asia ratkea sillä, että toimitus laittaa
  esille kulloinkin voimassa olevat, selkeät pelisäännöt?
  *
  Joku aikaisempi kommentoija vihjasi Kaustajärvi -kirjan
  ”mainokseen”. Ei se ole oikeastaan mainos, on vain reitti,
  jota kautta kirjaa pääsee halutessaan tilaamaan, ja josta
  saamme tietoa kuinka paljon kirjaa painatetaan.

  Sekin poistunee lähiaikoina, koska enakkotilausmahdollisuuskin
  poistuu muutaman kuukauden kuluttua.

  Väkisin sitä ei ole sinne tällätty. Pitäjäyhdistys ja kotiseutuyhdistys
  ovat olleet suojelijoitamme, vaikka rahallista avustusta emme heiltä
  saakkaan.

  Koska ei toimituskuntakaan voi tienata kirjasta saatavilla mahd. tuloilla,
  ne käyettään kaikki painatus- ym kustannuksiin, olemme sopineet
  Pitäjäyhdistyksen kanssa, että kaikki mahd. yli liikenevä jää heidän
  tililleen ja käyttöönsä, kuin myös ylimääräiset kirjat heidän myytäväkseen,
  ja niistä saatava tuotto heille.

  Korostan vielä, että toimituskunta tekee työn ilmaiseksi, kaiken lisäksi
  mielellään.

  Värtsissä on ennenkin ollut nimilistakeräyksiä, kuin myös ilmoituksia
  yhteiseen hyvään koottavista varoista ja tuotteista. Ei tämä ole ainoa
  laatuaan.

  Ja vielä lopuksi: On muistettava, että Kaustajärvi on myös osa Värtsilää. Olen varma, että pitäjäyhdistys tulee suhtautumaan samoin minkä muunkin alueen pikkukylän hankkeisiin, vaikkapa kirjan.

  Sitä odotellessa

  Riitta Pakarinen alias Telle

 41. Taputan Leksalle ja menen työjärjestylseen, niinku Matti esittää. Silti, edelleenkin, yhdistystoiminta sen mukaan, mitä yhdistysjärjestyksessä sanotaan, ja jos on myös liiketoimintaa, sen pitäisi tuottaa tulosta ja sitä myötä veroja maksuun. Tämä maa tarvitsee verotuloja.

 42. ”Miten ihmeessä uudistus murentaisi Värtsin perusarvoja ja identiteettiä?”

  Kun ”markkinoin” aikoinaan Värtsiä kirjoittajille, kerroin että kukaan ei saa palkkioita eikä Värtsillä ole tuloja, vaan kaikki tapahtuu ikään kuin talkootyönä. Ilmeisesti se tyydytti heitä, koska kirjoittajia ilmaantui yllättävän paljon. Heidän määränsä ei ole juuri kasvanut näihin päiviin, pikemmin vähentynyt. Aika paljon on samaa porukkaa nykyisin mukana.

  Lupasin myös, että lehti pyrkii noudattamaan journalismin ohjeita, jotka pantiin esille. Vastalauseita ei kuulunut. Niinikään palstoilla kerroin, että uskonto ja puoluepolitiikka toivotaan jätettävän kunkin yksityisasioiksi. En halunnut Värtsiä minkään propagandan alustaksi. Monet ovat toivomusta noudattaneet. Jonkin verran jouduin poistamaan kommentteja, joissa ihmisiä mollattiin henkilökohtaisesti, mutta yllättävän vähän.

  Olen ollut havaitsevinani, että monet näistä lupauksista ovat muuttuneet tai muuttumassa katteettomiksi. Mikäpäs siinä, jos se on kerran kehitystä, niin olkoon sitten. Kyseessä oli useita vuosikymmeniä lehtityössä olleen toimittajan näkemyksiä siitä, miten paikallista verkkolehteä pitäisi tehdä. Niillä periaatteilla onnistui mielestäni oikein hyvin, jopa yli odotusten. Sain myös henkistä tukea ja kannustusta, mistä olen kiitollinen.

  Vaan ainahan tällaiset periaatteet voi romuttaa, jos hyväksi nähdään. Kokeillaanpa joillain muilla ehdoilla.

 43. Jokohan joku vetoaa perustuslakiin!!!

 44. Eräässä vaiheessa alkoivat olla riesana nimimerkeillä kirjoittavat kommentoijat, joitten alkuperästä ei erkkikään ottanut selvää. Toimituksen pitäisi kuitenkin olla aina tavalla tai toisella selvillä kirjoittajan henkilöllisyydestä, koska lehti ja kustantaja ovat viime kädessä vastuussa sisällöstä. Näitä jouduin aika paljon rapsimaan pois, vaikka sananvapaus on tietysti perustuslaissa turvattu oikeus.

  Mutta eipä se menoa haitannut. Toimittajana oloni loppuvaiheessa alkoi julkaistavia kirjoituksia tulla niin paljon, että siirtelin omia vähemmän ajankohtaisia joskus viikkotolkulla, jotta olisin saanut muita mahdollisimman nopeasti lehteen. Ei ollut puutetta jutuista, vaikka niitä mätettiin palstoille moniaita päivittäin. Mikä lie ihmisiä innostanut.

 45. ”Miten ihmeessä uudistus murentaisi Värtsin perusarvoja ja identiteettiä?”
  Siihen en saanut vastausta mutta kysymys olikin retoriseksi tarkoitettu.

  “Perustuslakia” ei tarvitse rukata. Värtsin perusarvot – isiemme arvokas anti – voidaan järkevien toimijoiden työllä säilyttää ja nostaa kukoistukseen uusien tuultenkin puhaltaessa. Mutta jos uudistuksia pidetään mörköinä ja uhkina ollaan valitsemassa hedelmättömän suvaitsemattomuuden tie.

  Mainoskeskusteluhan on loppujen lopuksi sivuseikka. Pääasiahan on aika ajoin esitetty pelko Värtsin toiminnan jatkuvuudesta. Mielellään kuulisikin siihen konkreettisia kehitysehdotuksia – ja ihan puhtaalta pöydältä.

  Vaihtoehtoja ilman pienimpiäkään markkinointipeikkoja?

 46. Muutama sana minultakin !
  Kun nyt Värtsin sivuilla sallitaan mainokset niin
  siihen saa mielestäni laittaa kaikki joiden toiminta
  tapahtuu entisen Värtsilän kunnan alueella eikä se
  raja saa olla turhan tarkka vaikka se menisi vähän ohikin.
  Eikun, nimet, toimenkuva ja osoite esille niin on helpompi
  lähestyä kyseistä yritystä sopivasti toistettuna on hyvä
  toimintatapa. Mutta jos se ilmestyy joka päivä näkyviin
  niinhelposti siihen tulee pakkopullan maku eikä se enää
  maistu pitkänpäälle hyvälle.Suusta suuhunmenetelmä
  on myös hyväksi koettu toimintatapa.

  Mutta tähän mukaan myös vähän kehujakin tämä ei
  tuoksu pahalta. Värtsiläisten Seura Ry on julkaissut
  kolme kirjaa nämäkin voi lukea myös historia teokseksi
  niissä on käsitelty vanhaa sekä sodanjälkeistä aikaa.
  Kerron niiden nimet Muistojen Värtsilä ,Vireä Vanha
  Värtsilä ja Evakkotarinoita Värtsilässä.Olemme myyneet
  niitä kohtuulliset määrät .Kiitokset oman seuramme
  aktiiviselle jäsenistöllemme , unohtamatta asiakkaita jotka
  ovat niitä ostaneet myös Pitäjäyhdistykselle joka on auttanut
  meitä monintavoin. Kotisivuiltamme löytyy lisää tietoa missä
  tällä hetkellä mennään ja yhteys tiedot myös johtokunnan
  jäsenistä.

 47. Huraillaan nyt vielä vähäsen, jotta suatas viiskymmentä täyteen. Lehen ensimmäinen päätoimittaja oli pappi, entinen toimittaja, vakaa ja harkitsevainen mies. En saanut hänen pinnaansa palamaan, vaikka miten olisin yrittänyt. Toinen päätoimittaja oli eläköitynyt opettaja, samanlainen tapaus. Kun oon tumpelo noissa tietokoneasioissa, soittelin kiireiselle pojalleni, jota en aina tavoittanut. Mutta apu löytyi, kun tavoitin Eiran.

  Se oli oikeastaan mukiin menevää tiimityöskentelyä, josta jäi oikein hyvät muistot. Lienenkö koskaan kiittänytkään. Kerron tämän vain siksi, kun kyseltiin konkreettisia esityksiä toiminnan jatkumiselle. Se oli aika toimiva malli silloin. Ehkä jonkunlaista tiimiä kannattaisi tavoitella nykyisinkin, ei jäisi liikaa taakkaa yksille hartioille.

 48. Nro 49

  Totta. Viisaat päät vain yhteen. Näitä urakoita ei tehdä yksilösuorituksina. Avainroolissa on kuitenkin usein se, joka osaamista kokoaa ja paketoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *