Seniorit savotassa: Maitokärrien uusiokäyttöä

Maitokärri on ollut uusiokäytössä jo pari vuotta. Käytetään myös puunajossa.

maitokärri

Kuva: Erkki Asikainen

Terveisiä Maija-serkulle.

Erkki Asikainen

7 comments for “Seniorit savotassa: Maitokärrien uusiokäyttöä

 1. Kiitos paljon kuvasta ja terveisistä! Teillä onnistuu kärrin uusiokäyttö
  paremmin kuin meillä. Meilläkin tehtiin nyt tarvittavat ”uudistukset”,
  ettei kärrin etuosa putoa jarruksi. Kätevä kärri on käsikäyttöisenäkin
  kuljettaa milloin mitäkin.

 2. Hyvin näkyy Erkin kuorma kulkevan. Minä olen ajatellut, että jos hankin ajettavan heinänleikkurin ja pilkillä käymistä varten moottorikelkan niin minun vähäinen liikuntaharrastus loppuu siihen. Niinpä leikkaan heinikot kävellen.

  Ajettaviin ruohonleikkureihin saa sellaisia vetokoukkuja niinkuin autoihinkin ja peräkärryjä myös. Mutta ei kai tosimies osta kaupasta valmista ennenkuin on näyttänyt itselleen että osaa sitä itsekin jotain..

 3. Meilläkin leikattaisiin ruohot kerran viikossa Alpon konstilla, jos olisi vähemmän leikattavaa. Meillä on leikattavaa vain 2000 neliötä, kun naapurilla on toista hehtaaria.
  Voisitko Alpo joku viikko käydä sen leikkurisi kanssa jelppamassa naapuriakin. Ihan vain sen takia, että saisin vaikka kuvan tyylistäsi, kun ajat perästä ruohonleikkuria isolla tontilla.
  Leikkurit kansankielellä luokitellaan päältäajettaviin, työnnettäviin, tai itsevetäviin työnnettäviin.
  Viime mallista on jo sanontakin leikkurin perästäajo. Jos sattuisi veto hirttämään päälle, niin perästä ajohan siinä alkaisi.

 4. Mönkijöiden (sopineen ruohonleikkurinkin) perään on tosiaan
  saatavana ihan sitä varten valmistettuja kärryjä, jotka ovat varmaan
  näitä omatekoisia turvallisempia. Hyvä keksintö oli aikanaan tuo
  maitokärry.

 5. Voihan se olla, että minäkin joudun vielä nöyrtymään ja hankkimaan päältäajettavan ruohonleikkurin. Mutta niin kauan kun saan leikkurin käyntiin ja kävely sujuu mukavasti niin meinaan leikata ruohot työnnettävällä. Kyllä puoli hehtaaria vielä nippa nappa menee, tosin heinän liikakasvua manaillen.

 6. Ihan kiinnosti tietää kuinka paljon ruohonleikkuussa tulee käveltyä.

  Lainasin sellaista älykännykkää jossa on joku ”juppitreeneri” mikä laskee askeleet ja hikipisarat. Lykkäsin ruohonleikkuria melko pitkässä heinikossa yhden bensatankillisen. Enempää en olisi yhdellä rupeamalla jaksanutkaan. Bensaa riitti 1tunti 20 minuuttia. Keskinopeudeksi tuli 2,7 km/h. Joten matkaksi tuli noin neljä (4) km. Kaloreita olin kuluttanut neljän porkkanan verran.
  Meidän tontilla bensaa menee kolme tankillista, joten pienoisesta lenkistä käy sekin.
  Eihän nuo härpäkkeet aivan totta sano, mutta sinnepäin kuitenkin. Jos esimerkiksi jää pyörimään yhden marjapensaan tai kiven ympärille niin laitteen mielestä se on tauko. Tänään poltin bensaa toisen tankillisen. Sille laite antoi ajaksi tasan tunnin vaikka oman kelloni mukaan lykkäsin leikkuria tunti 20 minuttia. Olin muka pitänyt monta taukoa.

 7. Leikkasin meidän ruohon muutaman kerran käsikäyttöisellä koneella
  ja aikaa meni kolme tuntia meidän tontilla. Askelmittaria minulla ei ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *