Taidekeskus Salmelan näyttely kesällä 2016

Luonnonläheinen Salmela
Johanna Lumme myyntitykkinä
Lummelammelta pandojen pariin

Taidekeskus Salmelan näyttely kesällä 2016
(11.6. – 14.8.2016)

Ihastuin ikihyviksi Johanna Lumpeen monetmaisista lummelampikuvista. Niissä kulminoituu myös tämänkertaisen luontoteeman terävä kärki. Lumpeen jokaisessa työssä on punainen merkki, mikä tietää sitä, että hänen taidettaan arvostetaan ja ostajat pitävät vielä 2000 – 3000:n hintoja halpoina.

Johanna Lumpeen lummetaidetta a´la Monet

Johanna Lumpeen lummetaidetta a’la Monet

Järvimaisema Johanna Lumpeen taatulla tyylillä

Järvimaisema Johanna Lumpeen taatulla tyylillä

Näyttelyn guruja ovat eittämättä Kristian Krokfors ja Nina Terno, joiden työt ovat varmaa ja arvostettua laatua. Nina Ternon taide sopii hyvin myös Salmelan pihan kesäisiin miljöihin.

Kristian Krokforsin kolmiulotteista vaikutelmaa

Kristian Krokforsin kolmiulotteista vaikutelmaa

Taidekeskus Salmelan miljöitä ja Nina Ternon taidetta

Taidekeskus Salmelan miljöitä ja Nina Ternon taidetta

Lumpeen lisäksi on tämän kesän näyttelyssä monia muitakin taitavia suomalaisen luonnon tulkkeja. Näistä voi mainita vaikka Antti Hakkaraisen, joka yhdistää perinteistä luontorealismia moderneihin valo- ja muotokokeiluihin. Arto Kettunen luottaa perinteiseen luontorealismiin ja tekee hyvää taidetta.

Anu Halmesmaa käyttää mainiosti 3D tekniikkaa töissään joista löytää hyvällä mielikuvituksella vaikka papukaijan, karhun ja siilin. Aluksi vierastin Halmesmaan tyyliä, mutta viimeistään apteekkirakennuksen näyttelyssä se alkoi kiinnostaa ja jopa ihastuttaa nykyaikaisilla lähestymistavoillaan.

Anu Halmesmaan perhoshahmo

Anu Halmesmaan perhoshahmo

Salmela ei olisi mitään ilman taidekeskuksen sielua Tuomas Hoikkalaa, joka on yhdistänyt Salmelan kesään myös arvokkaan musiikin, puhe- ja laulutaiteen.

Kun läksin ajelemaan näyttelystä kohti Lappeenrantaa, oli jälkitunnelma positiivinen. Ehkä on hyväkin, että taidetta nivotaan myös entistä enemmän tietyn teeman ympärille. En ole abstaktioiden vihaaja, kun löydän niistä vain sisältöä. Ehkä suomalainen luonne vaatii kuitenkin annoksen realismia jokaiseen näyttelyyn. Suomalainen luonto ei taivu modernin taiteen keinoihin aivan helposti.

http://joukolasse.kuvat.fi/kuvat/Taidekeskus+Salmelan+näyttely+11.6.2016+Mäntyharjulla/

Jouko Varonen

1 comment for “Taidekeskus Salmelan näyttely kesällä 2016

  1. Kiitos nojatuolimatkasta Taidekeskus Salmelaan Jouko Varonen!

    Katselin kaikki kuvat ja ihastuin ikihyviksi Johanna Lumpeen maalauksiin. Lumme-maalaukset ylivoimaisia suosikkilistallani. Ihastuttavia olivat myös eläinmaalaukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *