Ehdota vuoden 2016 takojaa

Vuoden 2016 Takojan valinta lähestyy. Voit käydä jättämässä oman ehdotuksesi Kylätalolla olevaan laatikkoon. Laita lappuun nimi tai nimet, joka/jotka mielestäsi olisi sopiva Vuoden 2016 Takojaksi. Sitten lappu laatikkoon.

Pitäjäyhdistys huomioi 8.7. mennessä laatikkoon jätetyt ehdotukset sekä aikaisemminkin esille tulleet nimet ja päättää kokouksessaan Vuoden 2016 Takojasta. Takojan nimi/nimet julkistetaan Värtsilä-päivillä lauantaina 23.7.2016.

Aikaisemmat Vuoden takojat;
1976 Uuno Matikainen
1978 Aulikki Karvonen
1980 Erkki Kosonen
1982 Elina Luukkainen
1984 Otto Rummukainen
1986 Pirjo Rinne
1988 Hannu Kivivuori
1990 Oiva Tikka
1992 Riitta Kolehmainen
1994 Anneli ja Toivo Hurskainen
1996 Pertti Purmonen
1998 Arvo Kahelin
2000 Kauko Kettunen
2002 Aune Törrönen
2004 Seppo Pusa
2006 Heino Turunen
2008 Anneli ja Pekka Kunnas
2010 Arja Pekkarinen
2012 Kalle Lintunen
2014 Erkki Lintunen

Share

26 comments for “Ehdota vuoden 2016 takojaa

 1. Naamoja tiedän vaan en nimiä, aika vaikea ehdottaa.

 2. Takojaksi sopivaa ainesta löytyiskö jos kaivelisi hmm…. olisiko jo aika muutokselle….
  pienelle päivitykselle…
  ja unohdetuille, hiljaisille….arvaamattomille ehdokkaille…

  Paljon on pitäjäläisiä ja pitäjän ulkopuolella kirjoilla olleita valittu aikaisempina vuosina jo 76-alkaen takomahan ;
  mahtitalollisia (vanhat isot kantatilalliset) ,
  kunnan- tai valtion ja kirkon työntekijöitä (meidän verovaroin palvelleita)
  sekä politiikan vaikuttajia heidän joukossaan,

  muutamia ahkeria yrittäjiä ennen lamoja ja kylän hiipumista

  yksi kirjailijakin ja isä sieltä löytyy

  Hyväntekijää tarvitaan takojaksi ja perinteen viejäksi,
  etenkin kaikkien eduksi ja voisi olla vaikka näkijäksi.
  Voisiko näihin saappaisiin pyytää vaikka uutena
  Karoliina Arvilommia miehineen tuplatakojaksi Värtsilän viejäksi maailmalle.
  Pehmeä (villa) ja kova (rauta) yhdistyy.
  Yhdistyykö Värtsilä yhdessä tuumin se jää nähtäväksi.

  Onnea valinnoille !

 3. Mie kävin iänestämässä kylätalolla.
  Puotin lapun iänestysuurnaan.
  En arvannu jotta iänestys tapahtuu tiällä Värtsissä
  julkisesti.
  Tai mistä mie tiijjän onko osa-aika värtsiläisellä
  ies iänoikeutta……

 4. Olen ymmärtänyt että Värtsin takojaksi valitaan henkilö, joka on tehnyt kotiseututyötä Värtsilän hyväksi kuluneena 2v valinta-aikana enemmän kuin muut puurtajat.

 5. Mie en aloittanut.. mutta jatkan listaa: Karoliina A, Juha V, Jouko J, Marita M, Elina P, Vuokko V

 6. Ennenkuin valitsette jo ennen juhannusta vuoden takojan tällä julkisella palstalla. Otsikon alla alussa on suomeksi selvällä kielella ohjeet.
  Kylätalolla olevaan ehdotus laatikkoon voi jättää kukin EHDOTUKSENSA jotka pitäjäyhdistys huomioi valintaa tedessään.
  Näin minä ainakin asian ymmärsin.

 7. Asiallinen kommentti. Eihän tämä mikään huutoäänestys ole. Mutta on hyvä ehdokkaita jossakin esitellä.

  Onko syntyperäinen värtsiläläläinen kelvollinen tekemään ehdotuksen vai pitääkö olla kirjoilla Värtsilässä/Tohmajärvellä? Voiko ehdotuksen tehdä postitse tai sähköpostitse?

 8. Otsikko johtaa harhaan, jos pyydetään ehdotuksia ja ne sitten ei olekaan suotavia ?? ::*! sanoo:

  Eipä nyt tehtäisi pitkälle meneviä johtopäätöksiä pelkistä ehdotuksista ja esille tuomisista.
  Pidetäänpä tätä vaikka vaalimainoksen liimaamisena puhelintolppaan, ei vielä valintana, kuten jotkut jo väärin tulkitsivat.

  Tämän osion nimi on:
  EHDOTA vuoden 2016 takojaa ja näin tehtiin sitten ja seurasi…

  Ja näinhän täällä nyt on juuri tehty kuten pyydettiin ja se ei sitten nyt sovikkaan tai ei ollut tarkoitus ehdottaa julkisesti
  .
  Muuttakaa otsikko vaikka sitten enemmän haluttua tulosta vastaavaksi esim. ”TAKOJAN VALINTA TEHDÄÄN 8.7. JÄTETYISTÄ EHDOTUKSISTA KYLÄTALON LAATIKKOON SEKÄ AIKAISEMMIN ESILLE TULLEISTA NIMISTÄ PITÄJÄYHDISTYKSEN TOIMESTA JOSKUS MYÖHEMMÄSSÄ VAIHEESSA JA JOSTA TIEDOTUS ERIKSEEN KUKA TULI VALITUKSI”

  Sitä varmaan ei kukaan tohdi sanoa mitä nuo aikaisemmin esille tulleet nimet ovat, jotka jo tuntuvat olevan etukäteen tiedossa ja missä yhteyksissä nämä nimet ovat tulleet esiin. Toki läpinäkyvämpää toimintaa ja tiedostusta on nykyisin pyydelty mm. Suomen hallitukseltakin ettei asia nyt ole ainutkertainen tässäkään mielessä. Tuleehan ne päätökset selville sitten joskus aikanaan.

 9. No voi elämän kevät..

  Tässä tämän ketjun alkuteksti:

  ”Vuoden 2016 Takojan valinta lähestyy. Voit käydä jättämässä oman ehdotuksesi Kylätalolla olevaan laatikkoon. Laita lappuun nimi tai nimet, joka/jotka mielestäsi olisi sopiva Vuoden 2016 Takojaksi. Sitten lappu laatikkoon.

  Pitäjäyhdistys huomioi 8.7. mennessä laatikkoon jätetyt ehdotukset sekä aikaisemminkin esille tulleet nimet ja päättää kokouksessaan Vuoden 2016 Takojasta. Takojan nimi/nimet julkistetaan Värtsilä-päivillä lauantaina 23.7.2016.”

  Minusta tuossa on ihan tarpeeksi selvät ohjeet ! Ja Pitäjäyhdistys varmasti pätevä valitsenaan seuraavan Takojan.

 10. Unohtui Tuulalta sopivasti tuo itse otsikko, josta pitäisi puhua, EI MUISTA ASIOISTA !

  Ehdota vuoden 2016 takojaa oli tuo OTSIKKO

  Tästähän tämä sekavuus johtuu, ei suunkaan puhuttu kenenkään pätevyydestä. Voihan sitä tietenkin jonkun luetunymmärtämisen pätevyyttä tietenkin epäillä ja sopiikin.

  PYSYKÄÄ KYSYTYSSÄ ASIASSA JA ÄLKÄÄ TARINOIKO MUISTA SEKUNDÄÄRISISTÄ ASIOISTA JOISTA EI OLE OLLUT PUHETTAKAAN, voi elämä kevät tätä yksinkertaisuuden yksinkertaisuutta.

 11. Ei unohtunut otsikko, mutta ei siinä sanottu, että ehdota Takojaa Värtsin verkkolehdessä. Tosin ei minua haittaa, vaikka niitä ehdotuksia lehden palstoilla onkin.

  Tämä keskustelu meni nyt siihen , että olipa niin tai näin, se on väärin päin ja silleen.. Ei aina voi onnistua. Heh,

 12. Pitäjäyhdistys voi julkaista sitten tuloksen lisäksi nimilistan ketä ehdotettu ja myös perustelun päätöksestä. Mielestäni takojaa ei saisi valita aina ns sisäpiiristä. Ja oikeastaan se voitaisiin valita yleisöäänillä eikä pitäjäyhdistyksen äänillä.
  On niin suhteellista se, kuka tehnyt Värtsilän hyväksi eniten. Hiljainen työmyyrä ei aina ole kovin tunnettu. Ne jotka vaikka kirjoittelevat tänne paljon juttuja kotiseudun puolesta eivät aina tee konkreettista työtä.

 13. Oon hyvin pitkälti Rapen kanssa samaa mieltä ja näin pitäisi asiassa toimia. Kansan mielipide tulisi huomioonotetuksi
  kaikkein parhaiten:-)

 14. Toisaalta kellä on littein tai isoin peukalo, niin on varmasti takonut eniten, lopputuloksesta en tiijjä.

 15. ”On niin suhteellista se, kuka tehnyt Värtsilän hyväksi eniten. Hiljainen työmyyrä ei aina ole kovin tunnettu. Ne jotka vaikka kirjoittelevat tänne paljon juttuja kotiseudun puolesta eivät aina tee konkreettista työtä.”

  Tuosta edellä olevasta olen rapen kanssa samaa mieltä, Minunkin ”ehdokkaani” kuuluu siihen hiljaisten työmyyrien porukkaan. Mutta minullahan ei ole äänioikeutta, joten se siitä..

 16. Veikkaisin, että jos Tuula jättää ehdotuksensa käsiteltäväksi, niin se myös otetaan huomioon lopputulosta määrätessä, tai sitten siihen tulee kansanäänestyksen lopputulos. Tuskin säännöt kieltävät, ettei mielipidettään tai suosikkiaan voisi tuoda tapetille.

 17. ”Pitäjäyhdistys huomioi 8.7. mennessä laatikkoon jätetyt ehdotukset sekä aikaisemminkin esille tulleet nimet ” Kyllä tuo teksi antaa ymmärtää että esille saa tuoda nimiä.

  Ehdotan ehdokaslistalle Veijo Tikkaa. Hän on ollut vuosikymmenet mukana useissa Värtsilän yhdistyksissä ja kesäteatterinkin vetäjänä.

 18. On se niin vaikeaa tuo luetun ymmärtäminen. Eihän tässä mitään huutoäänestystä pidetä. Pitäjäyhdistys päättää / valitsee – JA PISTE. Ehdotuksia voi jättää ja ohje oli näin:
  ” Voit käydä jättämässä oman ehdotuksesi Kylätalolla olevaan laatikkoon. Laita lappuun nimi tai nimet, joka/jotka mielestäsi olisi sopiva Vuoden 2016 Takojaksi. Sitten lappu laatikkoon.”
  Mikä tässä nyt oikein on niin vaikeaa?

 19. Mielenkiintoista sanailua. ”Äänioikeutetuille” ei näyttäisi lukemallakaan olevan asetettu minkäänlaisia rajoitteita?!

  Olen itse ollut kerran valintaraadissa jäsenenä; taisi olla sitä aikaa kun valinnan suoritti Värtsilälautakunta. Ehdotuksia ei muistaakseni mitenkään etukäteen keräilty, vaan me itse kukin toimme kokouksessa esiin sopivia henkilöitä.

  Ohjeellinen kriteeri lienee ollut jotakin sinne päin, että henkilö on omalla toiminnallaan myönteisessä mielessä mm. edesauttanut eli parantanut Värtsilän tunnettavuutta ja sitä kautta nostattanut kotiseutuhenkeä.
  Valinnassa huomioitiin ”miinustavana” tekijänä muut saadut huomionosoitukset, koska ainahan se on mukavampi mitä useampi ihminen saa toiminnastaan positiivista palautetta; onpa se arvonimi sitten takoja tai tikkaaja tai jokin muu!

  Ylipääsemätön ongelma oli silloinkin täsmälleen sama kuin nyt eli sopivia henkilöitä on liian paljon. Vain yksi ihminen tai pariskunta on pystytty aina kerrallaan valitsemaan, mikä ei suinkaan millään tavoin himmennä muiden ehdokkaiden saavutuksia. Ratkaisu on vain pystyttävä kylmästi tekemään ja sitten pulinat pois!

  En tiedä tarkemmin tämänkertaista valintamenettelyä mutta ymmärtäisin asian niin, että määräpäiväänkään jätetyt ehdotukset eivät sinänsä välttämättä sido Pitäjäyhdistystä vaan se voinee tarvittaessa suorittaa valinnan myös ehdotettujen nimien ulkopuolelta.

  Niin tai näin, omasta puolestani annan täyden työrauhan ja luottamuksen valitsijoille. Mielestäni Takojaa ei ole tämän neljänkymmenen vuoden aikana valittu kertaakaan ainakaan liian keveillä perusteilla!

 20. Jussi Raerinne kirjoittaa asiallisesti tuntien takojahistoriikin. Vapaassa maassa saa etukäteen keskustella ja ehdotella uuden takojan valitsemisesta. PITÄJÄyhdistyksen johto ratkaisee valinnan. Ei tässä ole mitään outoa tai uutta. Demokratiaahan tämä on – myös Värtsilän PITÄJÄSSÄ – joka kuuluu Pohjois-Karjalassa sijaitsevaan Tohmajärven kuntaan.

  Jussin kirjoituksen viimeinen lause ei pidä paikkaansa minun tapauksessa. Mutta mitä menneistä! Uuden takojan valitsemiselle on tarjolla aika monta puurtajaa. Joidenkin on odotettava vielä kaksi vuotta.

 21. ”Oikeastaan se voitaisiin valita yleisöäänillä eikä pitäjäyhdistyksen äänillä”
  Kannatetaan rapen ehdotusta ja listat julkisiksi.
  Tulisiko Rapen lisäksi Hansulta vinkki oikeudenmukaiseen valintaan ?

 22. Peukutan Saulin toteamusta!

  PS. 1. Hyvä Sauli!!!
  PS. 2. Pitihän se minunkin taas tätäkin soppaa hämmentää…
  PS. 3. Mutta viime kerralla kyllä valitsivat Takojaksi ansioituneen ja pätevän henkilön
  PS. 4. Ja aivan varmasti osaavat tänäkin vuonna valita uuden Takojan, koska kaikki ehdotetut varmasti ovat päteviä ja ansaitsisivat tulla valituksi
  PS. 5. Ja ettei mene liian vakavaksi, niin itseäni en viitsi ehdottaa…
  PS. 6. En jaksa keksiä mitään pitkää enkä edes lyhyttä nimimerkkiä, niin annanpa olla ihan omalla nimellä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *