Finlandia

Kansallissäveltäjäämme Jean Sibeliusta on juhlittu monin tavoin pitkin vuotta. Juhlallisuudet ovat huipentuneet tänään tiistaina, kun Sibeliuksen syntymästä on kulunut 150 vuotta. Illan mittaan konsertteja on ympäri maata.

Puoliltapäivin Helsingin Senaatintorilla koettiin ikimuistoisia hetkiä, kun Sibeliuksen Finlandia-hymni kajahti ilmoille neliäänisesti yli tuhannen kuorolaisen voimin. Lauluun yhtyi torintäyteinen yleisö. Sibeliuksen entisenä opinahjona Sibelius-Akatemia halusi näin juhlistaa tunnetuinta oppilastaan hänen syntymäpäivänään.

Harjoitukset käynnissä

Harjoitukset käynnissä.

Vartti h-hetkeen ja tori on jo täynnä väkeä

Vartti h-hetkeen ja tori on jo täynnä väkeä.

Ilmojen haltija suosi tilaisuutta

Ilmojen haltija suosi tilaisuutta.

Tuomiokirkon kello on lyönyt kaksitoista

Tuomiokirkon kello on lyönyt kaksitoista.

Laulukuorossa oli väkeä vauvasta vaariin

Laulukuorossa oli väkeä vauvasta vaariin.

Onnea Sibelius!

Onnea Sibelius!

 

Teksti ja kuvat Lissu Kaivolehto

10 comments for “Finlandia

 1. Oikein odotin, että joku Värtsin väestä
  on paikalla ja tuo tuoreita tunnelmia tänne
  Pohjois-Karjalaankin.

  Suurin osa kansasta oli varmaan eilen juhla-
  mielellä. Kaustalta kaupunkiin ajaessa
  saimme ihailla monia tuulessa hulmuavia
  siniristilippuja Värtsilässä, Tohmajärvellä
  ja kautta aurinkoisen maakunnan.

  Eräs nainen sanoi laulutilaisuudesta tv-haastattelussa,
  että toista tälläistä tilaisuutta ei satu kohdalle
  hänen elinaikanaan.

 2. Kiitokset Lissulle Sibelius- konsertin välittämisestä!

  Kuuntelin komean laulun tästä jo useita kertoja.

 3. Voi että, on se juhlavaa. Kun olis tiennyt että tuollainen tilaisuus järjestetään niin olisi kannattanut ottaa VR:n äkkilähtö matka tuonne kirkolle.
  Isot kiitokset Lissu !

 4. ”oi, jospa oisin saanut olla mukana”

 5. Kuten kuvista näette, sää oli eilen mitä parhain. Toista on tänään – tuulta, sadetta ja sumuista harmaata hämärää koko päivän.

  Senaatintorilla alkoi perjantaina perinteiset Tuomaan markkinat, jotka jatkuvat 22.12. saakka. Finlandian jälkeen riitti myyntikojuilla tungosta. Yhden kojun oli valloittanut enolainen matkaleipomo, jossa paistuivat peruna-, riisi- ja ohrapiirakat. Herkullinen tuoksu ympäröi kojua ja piirakat menivät kaupaksi sitä mukaa, kun niitä saatiin paistetuksi. Ostin joka sorttia ja kyllä olivat hyviä! Liperin piirakat ovat hyviä, mutta enolaiset olivat mielestäni vielä parempia.

 6. Carelia-salissa Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivänä oli upea konsertti. Viimeisenä ohjelmassa kuultiin Jussi Makkosen (sello) ja Nazig Azezianin (piano) soittama Finlandia. Se oli sykähdyttävä kokemus! Tämä taiteilijapari tekee uskomattoman tärkeää työtä Sibeliuksen musiikin tunnetuksi tulemiseksi eri puolilla maailmaa – ja myös Suomen kouluissa!!!

 7. Maanantai-iltana 14.12 Helsingissä kokoonnuttiin Musiikkitalon suureen konserttisaliin laulamaan joululauluja mestaritonttu Juha Lappalaisen johdolla. Sulasolin järjestämiä tilaisuuksia oli kaksi, joista jälkimmäinen radioitiin suorana. Se on myös kuultavissa Yle Areenasta.

  http://areena.yle.fi/1-3181200

  Oli niin mukava laulaa, että päätimme ystäväni kanssa tästä eteenpäin osallistua Sulasolin kerran kuussa järjestämiin yhteislauluiltoihin Musiikkitalolla.

 8. Kuuden uutisissa tänään näytettiin
  välähdyksiä tuosta Lissun mainitsemasta
  laulutilaisuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *