Eläkeläisten puurojuhla

Eilen vietettiin Eläkeliiton Värtsilän yhdistyksen puurojuhlaa Värtsilän kirkolla. Sää ei muistuttanut millään tavalla siitä, että joulu on tulossa, mutta tunnelma oli lämmin ja jouluinen seurakuntasalissa.

Tarjolla oli tietysti riisipuuroa ja rusinasoppaa, puuropuheen pitäjää ei oikein meinanut löytyä, mutta löytyihän se lopulta. Bertta Leppänen kertoi tarinan eräästä puurojuhlasta jossa oli ollut mukana. Hän oli hakenut puuroa, vienyt sen pöytään ja lähtenyt vielä hakemaan jotain muuta, ja kun hän oli palannut ihmetteli kun ulkomaalaistaustainen mies söi hänen puuroaan leveästi hymyillen. Yhteistä kieltä heillä ei ollut jotenkin siinä vain yritti lusikalla sohia puurolautasta kohti. Mies toi sitten vielä kahvit molemmille ja kun mies kohteliaasti hymyillen lähti pöydästä niin Bertta luuli tuon miehen varastaneen hänen käsilaukkunsa. Siitä hätääntyneenä hän ilmoitti tilaisuuden järjestäjille, jotta mitäs nyt tehdään. Tarinalla oli hupaisa loppu. Bertan palatessa pöytään, pöydässä oli täysi puurolautanen ja vieressä hänen käsilaukkunsa, siinähän se  hänen puurolautasensa olikin ollut. Tarinan lopuksi hän muistutti, että kannattaa pitää huoli omasta puurolautasestaan.

Puuron syönnin yhteydessä arvottiin seuraavan vuoden puuropuheen pitäjä siten, että yhden puurolautasen pohjaan oli liimattu lappu ja keneltä tuo lappu löytyy, hän joutuu pitämään puuropuheen ensi vuonna. Jonkin aikaa lautasia nosteltiin, lappua etsittiin ja löytyihän se lopulta.

Tilaisuudessa laulettiin yhdessä joululauluja ja niitä kuultiin myös kuoron esittämänä. Tuolle kuorolle äänestettiin myös nimi, yhdistyksen puheenjohtaja Anneli Laaksonen antoi kaikille laput ja sanoi kolme sanaa ”aikataika”, ”eloisa” ja ”tuulahdus” joku noista sanoista piti kirjoittaa paperilapulle. Hän ei kuitenkaan kertonut mihin asia liittyi, ja kun äänet oli laskettu tuli kuoron nimeksi ”Tuulahdus”. Hän vielä kastoi kuoron leikkimielisesti sumuttaen vettä kuorolaisten päälle sumupullolla.

Yhdistyksen puheenjohtaja Anneli Laaksonen piti runomuotoisen päättäjäispuheen, Anneli lopettaa ja puheenjohtajana jatkaa Aune Törrönen. Hän ei valitettavasti päässyt paikalle. Anneli esitteli pieniä lasten kumisaappaita,  jotka hän oli saanut edeltäjältään Maijalta sympolisena lahjana siitä, että ei tarvitse hypätä kovin suuriin saappaisiin ja jatkaa nyt perinnettä antamalle ne tulevalle puheenjohtajalle Aune Törröselle.

Lopuksi oli vielä arpajaiset ja kahvit joulutortun kera.

Eläkeliiton Värtsilän yhdistys on varsin aktiivinen toimija, he tapaavat lähes joka viikko, vaihtavat kuulumisia ja suunnittelevat monenlaista henkistä ja fyysistä kuntoa ylläpitävää toimintaa ja aktiviteettejä eläkeläisille. Esimerkiksi vesijumppaa Vesikossa, jokin matka kerran vuodessa, kuorotoimintaa jne. Heillä on 101 jäsentä ja olivat juuri saaneet kaksi uutta jäsentä. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuodelle; mieli virkeänä, maha kylläisenä puurosta ja uusia mukavia yhdessäolo hetkiä odotellen.

Arpajaispalkintoja

Arpajaispalkintoja

Esilaulajat

Esilaulajat

Kuulumisia vaihdettiin

Kuulumisia vaihdettiin

Puurolla kävi kutsu

Puurolla kävi kutsu.

Puurokauhan varressa puuroa jakoi Arja Miinalainen

Puurokauhan varressa puuroa jakoi Arja Miinalainen.

Puuroa rusinasopan kera, sain minäkin ja hyvää oli.

Puuroa rusinasopan kera, sain minäkin ja hyvää oli.

DSC01050

Kuoron kastajaiset

Kuoro "Tuulahdus" esiintyy

Kuoro ”Tuulahdus” esiintyy.

Nimipäiväsankareille kakkua sokkona

Nimipäiväsankareille kakkua sokkona.

Kun näkö palasi kakun suuri koko oli hämmästys.

Kun näkö palasi kakun suuri koko oli hämmästys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *