Kesäkurpitsaveneet

kesäkurpitsaveneetNyt on sopiva aika tehdä kurpitsaveneitä. Oikeat kurpitsat eivät ole vielä ihan kerättävissä ja kesäkurpitsoita on monissa paikoissa liikaa ja ne ovat halpoja ostettaviksikin. Isommista kurpitsoista saisi vaikka kirkkoveneet.

Ohjeita löytyy moneen makuun.
Kurpitsa halkaistaan. Ei ole pakko kuoria, mutta minä kuorin. Koverretaan pehmyt mössö lusikalla ja poistetaan isommat siemenet jos ne kiusaa. Voidellaan veneet kevyesti ruokaöljyllä ja voi halutessaan ripotella suolaa pintaan. Laitetaan veneet uunipellillä 220 c uuniin noin puoleksi tunniksi.

Veneiden kypsyessä poistetusta kurpitsamössöstä ja muista lisukkeista (mitä sattuu löytymään) täyte veneille. Siinä voi olla paprikaa, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, sieniä, persiljaa jne. Sekä mausteita makujen mukaan. Minä laitoin tuohon satsiin suolaksi kaksi kasvisliemikuutiota. Suolasienet olisivat sopineet hyvin mutta niitä ei ollut.

Sitten vain uuniin siksi aikaa kunnes hitaimmat kypsyjät ovat pehmenneet.

Ja eikun syömään

Kehoittaa Alpoaatos

1 comment for “Kesäkurpitsaveneet

  1. Herkullisille häyttivät!
    Minä puolestani keitin juuri kesäkurpitsoista ja viimevuotisista puolukoista hillon.Kun ei pane kauheasti sokeria, sopii vaikka liharuoalle höysteeksi.
    Tavalliset kurpitsat eivät taida tänä kesänä kasvaa syötävän kokoisiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *