Kohtaaminen metsätiellä

Hei! Tässä kuvia karhun ja minun kohtaamisesta. Olin käymässä kaverin luona, hän oli motolla metsätöissä kun pois tullessani havaitsin karhun olevan tulossa metsätietä vastaan. Ensin säikähdin, mutta päätin ottaa kuvia. Sitten hoksasin että enhän minä pääse autolleni kun karhu oli välissä. Otin kolme kuvaa ja sitten käänsin videolle. Otin muutaman sekuntin pätkän sitten aattelin ottaa muutaman kuvan lisää. Siinä kameraa säätäessä menee muutama sekuntti ennenkuin saa kameran säädettyä. Muuttaessani kameraa kuvapuolelle vilkaisin karhua… Säikähdin reilusti enemmän sillä karhu oli ruvennut juoksemaan tietämyöten minua kohti.

Kuva: Kalle M Väänänen

Kuva: Kalle M Väänänen

(Siinä aiemmin tuli mieleen ohje jotta ei saa kääntää selkää siinä tapauksessa on rauhallisesti peräännyttävä). OHO.. Tuo ohje unohtui välittömästi sillä karhu juoksi täyttävauhtia kohti oli jo parinkymmenen metrin päässä ja vauhti oli aika reilu. Jäi loppukuvat ottamatta, selkä karhuunpäin ja menoksi. Onneksi oli metsurikaverin auto siinä suhteellisen lähellä eikä ovetkaan olleet lukossa. Nopeasti ovi auki ja sisään, sattui takaovi tuntui että ei ole aikaa etuovelle asti juosta. Oli hirveä helpotus kun sain oven vetästyä kiinni. Rupesin katselemaan missä karhu…ei näkynyt missään, tienvarsimesikkö oli noin kolmen metrin päässä eikä sen läpi voinut nähdä.

kohtaaminen metsätiellä2

Karhu ehkä säikähti kun heitin kainalostani tuohtikimpun siinä juostessani tielle. Olin ottanut moton irroittania tuohipalasia mukaani, hyviä uunin sytykkeitä. Ne varmaankin näytti auringonpaisteessa pelottavilta olihan niissä valkoista ja oranssinkeltaista väriä. En vähäänaikaan rohjennut tulla autosta ulos. Soittelin autosta kaverille sanoin jotta karhu ajoi minua takaa. Hän sanoi lopettavansa työt ja tulee avuksi ja mulle turvaksi. Kyllä siinä pelko ottikin vähän yliotteen.

Katselin autolle mennessäni ympärille, karhua ei näkynyt missään. Vieläkin harmittaa se kun en arvannut ottaa sitä videota muutaman sekunnin pitempään niin siihen olisi tullut se hyökkäykseen lähtö mukaan.(Todisteeksi) Tämä sattui 15.6.2015 Matsintien varrella Marjovaaraan menevällä metsätiellä.
Kalle M Väänänen
Share

3 comments for “Kohtaaminen metsätiellä

  1. Vanhahkon sananvarren mukaan on rohkeaa olla suomalainen. Hyvä, ettei karhu Kallea napostellut.

  2. Kuvista päätellen ja karhun ilmeestä ja korvien asennosta. Olettaisin, että karhu on tullut tie uralle metsästä, huomasi auton ja ihmisen hajuja ilmassa ja lähti pakenemaan autosta poispäin. Eli Kallea kohti, jota se ei vielä siinä vaiheessa ollut huomannut, koska Kalle oli ollut lähes liikkumatta. Vasta, kun näki liikettä Kallen suunnalta ja huomattuaan mikä siellä odotti, niin säntäsi peloissaan metsikköön.
    Olettamuksenani se että se puolustaisi myös kirjaviisaiden teoriaa eläinten käyttäytymisistä.

  3. Ei pidä karhun antaa pelotella. Karhuista jos vaaraa aiheutuu on meillä menetelmät pelon poistoon. Kertokaa jos teille pelkoa karhu aiheuttaa. Huolehditaan yhdessä ja poistetaan pelon aiheuttaja. Myös susienmäärä pitää yhdessä määritellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *