Kotieläinmetsässä

Tuija Sairan valmistama maskottitonttu.

Tuija Sairan valmistama maskottitonttu.

Sorkan porinaa kotieläinmetsässä
Possuista alpakoihin
Melissan ja Sonjan kesäkokemus

Tuija Sairan juttusilla

Tuija Saira vastaa kotieläinmetsän toiminnasta Joutsenon Korpikeitaalla. Vaikka kevät oli koleahko päästiin lopulta kesäsesonkiin, Saira tuumaa. Sairan kädestä on lähtenyt myös hauska tonttu-maskotti puiston kahvioon, joka voi vaikka tuoda onnea haltijan olemuksellaan. Sairan mielestä on turistien kiinnostus lohialtaaseen ja kotieläinmetsään ollut kohtalaista ja sen kyllä huomasimme Sonjan (3v) ja Melissan (13v) kanssa kun siirryimme tutustumaan metsikön eläimiin.

Pesiä ja poikasia

Herttaiset kananpojat kiinnostivat tyttöjä kovin, mutta kun edettiin polulla, löytyivät Sonjan suosikit piankin. Valkoiset, ruskeat ja kirjavat puput tuntuivat arastelevan lapsia, mutta pienen varoetäisyyden turvin niihin voi kyllä tutustua. Pikku kilit sen sijaan tekivät tuttavuutta niin rohkeasti, että Sonjaa aluksi hieman pelotti. Lampaatkin tulivat tutkimaan vierailijoita lähietäisyydeltä.

alpakka

Alpakka on suosikki.

Porsaat ja alpakka

Possut ovat kuulemma puiston suosikkeja ja herttaisia ovat myös alpakat, joista on viime aikoina tullut eläinpuistojen suosikkeja. Eniten lapsia viehätti lammasaitauksen miljöö, jossa kilitkin asustelivat. Ne toki lähtivät seurailemaan vierailijoita ja tulivat tavan takaa lähietäisyydelle.

Eläinpuistoetiketti

Eläinpuistossa on toki muistettava, että metsä on eläinten koti ja ne haluavat myös rauhallista oloa. Niinpä ryntäily eläinten perässä tai kyseenalaise ruuat eivät ole omiaan. Myös äänekäs käytös saattaa saada eläimet aristelemaan. Tietysti lapsille on suotava iloa ”koko rahalla” mutta kohtuus kaikessa. Puistossa on toki mahdollisuus liikuntaankin esim. riukupallon ja trampoliinin avulla.

Kuvat: Jouko Varonen ja Melissa Lähteenmäki

1 comment for “Kotieläinmetsässä

  1. Tekstin jälkeen on joukko pikkukuvia, joiden yläpuolella teksti ”näytä diashow”.

    Olen useamman kerran viimeisen vuorokauden aikana klikannut linkkiä ja jäänyt odottamaan diashowta. Ainoa show mikä kulloinkin on tullut näkyviin, on pyörylä pikku viivoja, joissa tapahtuu liikettä eli homma ei toimi.

    Olisi melkoinen parannus isomman kuvamäärän katseluun tuo diaesitys, jos se toimisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *